Botosanenii vor avea lumina in noaptea de Inviere de la Ierusalim!

Botosanenii vor avea lumina in noaptea de Inviere de la Ierusalim!

Parintele Protopop Lucian Leonte

Credinciosii botosaneni vor lua lumina in noaptea de Inviere chiar din lumina adusa din Israel. Potrivit celor spuse de parintele protopop Lucian Leonte, toti preotii si staretii din judetul Botosani in noaptea de Inviere vor lua lumina de la Manastirea Popauti, lumina ce este adusa de la Ierusalim.

“Lumina din noaptea de Inviere va fi adusa la Botosani de la Ierusalim, de catre Patriarhia Romana, si va fi distribuita preotilor si staretilor din judetul Botosani la Manastirea Popauti. Lumina vine de la Bucuresti pana la aeroportul de la Suceava, de unde o luam noi. Slujba Invierii de la Biserica Sfantul Ilie incepe in mod obisnuit, la ora 24.00, si va fi oficiata de Preasfintitul Parinte Calinic Botosaneanul, Episcop Vicar al Episcopiei Iasilor", a spus parintele protopop Lucian Leonte.

Catalin Axinte, preotul sucevean care face parte din delegatia care pleaca la Ierusalim, a declarat pentru presa suceveana ca sambata, impreuna cu  presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, vor fi asteptati la aeroport de ÎPS Pimen, Arhiepiscop al Sucevei si Radautilor, impreuna cu preotii consilieri si delegaţiile preoţilor din marile orase.

Chiar in fata aeroportului, soborul de preoti condus de ÎPS Pimen va oficia un Te Deum. La ceremonia din fata aerogarii, de primire a Luminii de la Sfantul Mormant, au acces doar preotii, care vor lua Focul Sfant in felinare speciale si il vor duce in parohiile lor, de unde il vor imparti credinciosilor la miezul noptii, in cadrul slujbei de Inviere.

De la aeroport, masinile preotilor vor pleca spre parohii pe cinci trasee- spre Vatra Dornei-Bistriţa, Radauti-Siret-Cernăuţi, Iasi, Botosani si Neamt. Conform Monitorul de Suceava, operativitatea transportului va fi asigurata de echipaje ale politiei. 
 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
13

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
70

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
113

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...