Botoșăneni invitați la expoziția „Narațiuni la timpul trecut” cu lucrări ale unui artist din Hlipiceni

Botoșăneni invitați la expoziția „Narațiuni la timpul trecut” cu lucrări ale unui artist din Hlipiceni

Memorialul Ipotești invită publicul vizitator, marți, 4 aprilie, la vernisarea expoziției Narațiuni la timpul trecut a pictorului botoșănean, Cristian Bârzoieș. 

Născut în Hlipiceni, județul Botoșani, Cristian Bârzoieș a cochetat cu desenul și culoarea încă din copilărie și adolescență. Cu toate acestea, cursul vieții nu i-a oferit calea visată spre artă de timpuriu, Cristian Bârzoieș îndepărtându-se pentru un timp de latura artistică, pe care însă nu a uitat-o. Ca o compensație reparatorie, după un timp îndelungat, considerat  pierdut pentru artă, cu trăiri contradictorii, regrete, pictorul revine alături de artă cu activitate relativ recentă începând cu anul 2017, prin înscrierea la Școala Populară de Artă Botoșani sub îndrumarea prof. Angela și Victor Hreniuc, pe care a absolvit-o în anul 2020.

De la data înscrierii în primul an, participă la numeroase expoziții-concurs organizate în țară, la Cluj, Sibiu, Pitești, Neamț, Brăila, dar și la expoziții locale și interjudețene, alături de pictori consacrați cu lucrări de acuarelă, grafică și ulei.

După absolvirea Școlii Populare de Arte, se înscrie la master: Secția grafică, ilustrație și animație la Facultății de Arte Vizuale și Design din cadrul Universității Naționale de Arte „George Enescu” Iași, sub îndrumarea prof. univ. dr. Dragoș Pătrașcu și prof. univ. dr. Atena Elena Simionescu. Finalizează studiile în anul 2022.

Participarea sa la expoziții de grup, la concursuri, la taberele de creație artistică i-au marcat viziunea despre artă într-o manieră modernistă, plasându-l pe artist în arta contemporană autohtonă.

Vernisajul expoziției va avea loc în sala Portaluri, din cadrul Muzeului Mihai Eminescu, la ora 13.00.  Despre autor și lucrările sale va vorbi prof. Gheorghe Median.

Expoziția pictorului Cristian Bârzoieș este începutul unui maraton al artiștilor de artă plastică din Botoșani, Memorialul Ipotești propunându-și să susțină munca pictorilor botoșăneni, făcându-le cunoscută opera artistică.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Sute de copii au sărbătorit 1 iunie alături de pompierii botoșăneni (fotogalerie)

Joi, 1 Iunie 2023
91

Sute de copii au fost, astăzi, alături de pompieri. Organizate în Piața Revoluției și în Parcul Mihai Eminescu din municipiul Botoșani, activitățile dedicate Zilei Internaționale ...

1 iunie al micilor polițiști (fotogalerie)

Joi, 1 Iunie 2023
124

Astăzi, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, polițiștii botoșăneni au organizat o activitate și pentru copiii lor.Întrucât de multe ori polițiștii sunt la muncă î...

Veselie și culoare pe străzile orașului Botoșani de Ziua Copilului (video)

Joi, 1 Iunie 2023
605

De Ziua Internațională a Copilului municipiul Botoșani s-a transformat într-un oraș de poveste, cu prinți, prințese, cavaleri și personaje desprinse din basme.Seria de evenimente dedi...