Botoșăneanul Emanuel Barica, moment colosal în prima semifinală la Românii au talent: Tu, pictând, te vindeci pe tine!” (Video)

În prima semifinală a sezonului 14 „Românii au talent”, Emanuel Barica și-a demonstrat talentul desprins din această lume pe acordurile piesei ”You will see me”.

Jurații și-au arătat aprecierea pentru momentul oferit de Emanuel Barica. De altfel, în urma evoluției de vineri seara, Emanuel Barica s-a calificat în Finala ”Românii au talent”.

”La ce luptă ai dus, trebuie să vină și succesul. Ador implicarea ta. Oricum, când mă uit la tablou, e un spectacol”, i-a spus Andra.

”Are un talent care nu avea cum să iasă la iveală. Am vrut să aduc puțină fericire în sufletul lui Emanuel”, a completat Andi Moisescu.

Și Mihai Bobonete a fost impresionat de Emanuel Barica: ”Cred că povestea ta e una foarte impresionantă, dar tu pictând te vindeci pe tine”.

”E foarte ciudat pentru mine să primesc emoție atunci când văd pe cineva desenând. Este impresionat ce faci tu. Ești un exemplu extraordinar că se poate. Vreau să te văd în finală”, a spus și Dragoș Bucur.



O viață ca în filme!

Născut în Botoșani, Emanuel este astăzi artist stradal în Berlin. Specializat pe animație, tânărul de 29 de ani bucură oamenii din diverse zone ale capitalei Germaniei.

A învățat să deseneze de la 14-15 ani, de la desenele japoneze pe care le vedea la televizor, prin vecini.

Emanuel provine dintr-o familie de etnie rromă. O vreme au locuit cu toții în București într-o vilă, dar pe când avea Emanuel 4 ani, tatăl a pierdut casa la barbut. Erau 5 frați, astfel că s-au întors cu toții în Botoșani pentru că nu mai aveau unde să locuiască și s-au mutat la bunici.

Emanuel a fugit de acasă și a locuit 6 luni pe străzi, în București. Dormea prin metrouri, dar a fost găsit de poliție și dus înapoi la familia lui.

Ca să își câștige existența, mama vindea fructe și legume și lucra ca menajeră.

Emanuel a ajuns în Germania și a început să deseneze pe stradă. De la artist stradal a ajuns să-și expună lucrările în galeriile de artă din Berlin, Paris sau Linz.

„Fiecare lucrare a mea este ca un dans al vieții. Parcă vreau să îmbrățișez arta pentru că mi-a fost aproape în tot timpul ăsta. M-a ținut ferit de toate lucrurile rele și primejdioase. Mi-a fost și prieten, și iubită, și mamă, și tată. Și cu arta am adus oamenii aproape de mine”, a povestit Emanuel Barica, potrivit ProTV.

Citește și Emanuel Barica s-a întors acasă: ”Mulțumesc Botoșaniului, pentru că aici m-am dezvoltat” / ”Arta mea s-a născut din suferință” (Foto, Video)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Anastasia: Fata de 13 ani a plecat astăzi de acasă!

astăzi, 20:55

Minora a părăsit domiciliul în această după amiază, fără a preciza unde merge, iar din acel moment nu a mai putut fi contactată și nici nu a luat legătura cu familia. Podariu Anasta...

Ordinul de protecție, neluat în serios de botoșăneni: Încă doi bărbați arestați pentru încălcarea acestuia!

astăzi, 19:50

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că acesta ar fi încălcat ordinal de protecție provizoriu emis de polițiști, la solicitarea soției sale, pentru fapta de violenț...

BLOCADA la Botoșani: Aproximativ 50 de conducători auto au devenit pietoni în weekendul care a trecut!

astăzi, 18:52

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consu...