Botosaneanul Dan Lungu, cel mai tradus autor roman in 2009!

Botosaneanul Dan Lungu, cel mai tradus autor roman in 2009!

 DAN LUNGU  

Romanul "Sunt o baba comunista!" al scriitorului Dan Lungu, nascut la Botosani, a fost tradus pana acum in 8 limbi. Volumul a aparut la edituri din Germania, Spania, Bulgaria, Italia si Turcia.

"Sunt o baba comunista!" vorbeste despre sechelele vechiului regim in mentalitatea omului obisnuit.

Editura austriaca Residenz a publicat "Sunt o baba comunista!" in limba germana, cu titlul "Die Rote Babuska!", in traducerea lui Jan Cornelius. "Sono una vecchia comunista!", versiunea italiana a carţii, a aparut la grupul editorial Zonza din Milano (traducerea Ileana M. Pop) si a fost lansata la Targul International de Carte de la Torino.

Cartea a aparut si in limba spaniola, cu titlul "Soy un vejestorio comunista!" (traducerea Joaquin Garrigos), la editura Pre-Textos, in poloneza, "Jestem komunistyczną babą!", la editura Czarne (traducerea Joanna Kornaś-Warwas), in bulgara, "Червена бабичка съм!", la Faber Print (traducerea Ivan Stancov), si in turca, "Komünist Bir Kocakarıyım", la editura Apollon (traducerea Leila Unal).

Totodata, in anul 2008, au aparut si versiunile in franceza si maghiara ale volumului "Sunt o baba comunista!". "Je suis une vieille coco!", varianta in limba franceza, a aparut la Jaqueline Chambon in anul 2008, in traducerea lui Laure Hinckel. "Je suis une vieille coco!" a fost dublu nominalizata la Premiile Europene Jean Monnet (Franţa, 2008). Pe de alta parte, "Egy komcsi nyanya vagyok!" este titlul traducerii in maghiara, semnata de Gabriella Koszta si publicata de editura Jelenkor tot anul trecut.

"Sunt o baba comunista!" a aparut in colecţia "Ego. Proza" de la Polirom in anul 2007 si se afla in curs de adaptare cinematografica in regia lui Stere Gulea, dupa un scenariu de Lucian Dan Teodorovici.

Cartea continua "experimentul de mentalitate" inceput de Dan Lungu cu "Raiul gainilor" – coborarea intr-un comunism remanent nu la nivel politic sau social, ci la nivelul omului obisnuit, trecut prin acel sistem si profund marcat de el.
 
Vezi si DAN LUNGU, botosaneanul care cucereste Europa cu o baba comunista

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elev din Botoșani, Medalie de Aur la Olimpiada Națională de Limbi Clasice!

astăzi, 09:09
75

S-au calificat 302 elevi din 36 de județe ale țării.Printre participanți au fost și elevi din Botoșani care au reușit performanțe remarcabile.Astfel, Yanis-Andrei Cazaciuc, elev în c...

Floriile şi Săptămâna Sfintelor Pătimiri ale Domnului

astăzi, 08:31
41

Astăzi se încheie perioada Postului Mare propriu-zis, însă postirea noastră nu se termină, ci creşte în asprime şi intensitate în Săptămâna Sfintelor Pătimiri. P...

Botoșaniul a devenit centrul sportului școlar. ”Nu sunt doar competiții, sunt o celebrare a sportului!” (Foto)

astăzi, 08:23
126

Este vorba despre Olimpiada Națională a Sportului Școlar - Finala Campionatului Național de Cros Individual - fete - băieți, gimnaziu – liceu și de Finala Campionatului Național Școlar ...