Botosaneanul Dan Lungu, cel mai tradus autor roman in 2009!

Botosaneanul Dan Lungu, cel mai tradus autor roman in 2009!

 DAN LUNGU  

Romanul "Sunt o baba comunista!" al scriitorului Dan Lungu, nascut la Botosani, a fost tradus pana acum in 8 limbi. Volumul a aparut la edituri din Germania, Spania, Bulgaria, Italia si Turcia.

"Sunt o baba comunista!" vorbeste despre sechelele vechiului regim in mentalitatea omului obisnuit.

Editura austriaca Residenz a publicat "Sunt o baba comunista!" in limba germana, cu titlul "Die Rote Babuska!", in traducerea lui Jan Cornelius. "Sono una vecchia comunista!", versiunea italiana a carţii, a aparut la grupul editorial Zonza din Milano (traducerea Ileana M. Pop) si a fost lansata la Targul International de Carte de la Torino.

Cartea a aparut si in limba spaniola, cu titlul "Soy un vejestorio comunista!" (traducerea Joaquin Garrigos), la editura Pre-Textos, in poloneza, "Jestem komunistyczną babą!", la editura Czarne (traducerea Joanna Kornaś-Warwas), in bulgara, "Червена бабичка съм!", la Faber Print (traducerea Ivan Stancov), si in turca, "Komünist Bir Kocakarıyım", la editura Apollon (traducerea Leila Unal).

Totodata, in anul 2008, au aparut si versiunile in franceza si maghiara ale volumului "Sunt o baba comunista!". "Je suis une vieille coco!", varianta in limba franceza, a aparut la Jaqueline Chambon in anul 2008, in traducerea lui Laure Hinckel. "Je suis une vieille coco!" a fost dublu nominalizata la Premiile Europene Jean Monnet (Franţa, 2008). Pe de alta parte, "Egy komcsi nyanya vagyok!" este titlul traducerii in maghiara, semnata de Gabriella Koszta si publicata de editura Jelenkor tot anul trecut.

"Sunt o baba comunista!" a aparut in colecţia "Ego. Proza" de la Polirom in anul 2007 si se afla in curs de adaptare cinematografica in regia lui Stere Gulea, dupa un scenariu de Lucian Dan Teodorovici.

Cartea continua "experimentul de mentalitate" inceput de Dan Lungu cu "Raiul gainilor" – coborarea intr-un comunism remanent nu la nivel politic sau social, ci la nivelul omului obisnuit, trecut prin acel sistem si profund marcat de el.
 
Vezi si DAN LUNGU, botosaneanul care cucereste Europa cu o baba comunista

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșani: Mărțișoare oferite în trafic de polițiștii rutieri împreună cu reprezentații Registrului Auto Român (Foto)

astăzi, 14:42
116

Cu ocazia zilei de 1 Martie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, împreună cu reprezentanții Registrului Auto Român, au oferit doamnelor și domnișoarelor întâlnite &...

Eduard Florescu își cere scuze: ”Chiar dacă nimic nu justifică manifestarea mea, aș vrea doar să explic…”

astăzi, 13:42
160

Cel mai bun marcator al gazdelor a fost înlocuit de Bogdan Andone în minutul 76, după ce a făcut un joc modest, ”încununat” cu penalty-ul executat lamentabil și ratat ...

(P) Visul tău poate deveni realitate cu alegerea unor proiecte noi de case și vile!

astăzi, 13:41
48

Dacă visezi la casa sau vila perfectă pentru tine și familia ta, trebuie să citești acest articol! Indiferent de preferințele și necesitățile tale, există o diversitate de opțiuni care te a...