Din colaborarea celor două Centre Naționale de Informare și Promovare Turistică din Botoșani și Dorohoi a fost conturată Ruta bisericilor de lemn din Botoșani.
Este vorba despre 15 biserici din lemn din localitățile Prisăcani, Băluşeni, Zăiceşti, Cristeşti , Schitul Maici , Agafton, Cervicești, Cotârgaci, Brăești, Văculești, Saucenița, Prelipca, Dorohoi, Horlăceni, Talpa, Cândești, Hilișeu Crișan, Corjăuți.
Ruta Bisericilor de lemn poate fi consultată accesând următorul link: https://visitbotosani.ro/category/ruta-bisericilor-de-lemn/ .
Această a fost inclusă în Ruta cultural-turistică a Bisericilor de Lemn din România și Republica Moldova, informează Centrul Național de Informare și Promovare Turistică (CNIPT) Botoșani.
În vederea capitalizării identității comune și rezonării eforturilor conjugate în scopul promovării potențialului turistic regional și colaborării transfrontaliere, Republica Moldova s-a raliat la ,,Ruta cultural-turistică a bisericilor de lemn” dezvoltată și promovată de către România, care a fost extinsă pe teritoriul țării noastre în dată de 12 aprilie 2021.
Efectele extinderii Rutei Bisericilor de Lemn din România, pe teritoriul Republicii Moldova sunt următoarele:
- punerea în valoare a obiectivelor culturale, de artă, a moștenirii istorice;
- dezvoltarea turismului și stimularea dezvoltării economice și sociale locale;
- creșterea vizibilității României și a Republicii Moldova, că destinații turistice atractive și durabile, prin intermediul patrimoniului cultural-istoric;
- dezvoltarea durabilă a turismului cultural;
- dezvoltarea relațiilor transfrontaliere între agenții economici din cadrul unei Rute Cultural Turistice.