Biserica Sfantul Vasile cel Mare, vizitata si astazi de sute de botosaneni - FOTO

Biserica Sfantul Vasile cel Mare, vizitata si astazi de sute de botosaneni - FOTO
Cu flori in mana si cu speranta ca rugaciunile le vor fi ascultate, sute de botosaneni de toate varstele au indurat frigul si au venit si astazi la Biserica "Sfantul Vasile cel Mare", din curtea Spitalului Judetean.

Cei mai multi dintre credinciosi au venit la biserica pentru ca doar acum, cu ocazia sfintirii lacasului de cult, au ocazia sa se roage in Sfantul Altar. Ca si ieri, credinciosii botosaneni au stat la rand, care s-a intins pana la capatul strazii Marchian.

"Am venit sa ma rog pentru copiii mei si pentru nepotei, ca numai Dumnezeu ii poate ajuta acum sa se descurce", a spus Florea Dumitrescu, pensionar. Pentru ca afara era rece, credinciosii botosaneni au fost serviti cu ceai cald de catre un grup de maicute.



Biserica a fost sfintita duminica, 24 octombrie, de IPS Teofan Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, fiind construita in perioada 1997-2008, in stil grecesc, un stil unic în spatiul eclesial botosanean.

Fragment din moaştele Sfântului Vasile cel Mare, un dar în ziua sfinţirii

Dupa cum a amintiti duminica pr. Lucian Leonte, protopop al Protopopiatului Botosani, Biserica "Sf. Vasile cel Mare" din Botoşani a fost ridicata prin stradania parintelui paroh Petru Chirvasa, cu sprijinul credinciosilor si al autoritatilor.



"Multumesc credinciosilor care au sprijinit pana in prezent lucrarile la biserica. Am avut sprijin de la oameni devotati Bisericii", a spus pr. paroh Petru Chirvasa, parintele primind duminica, din partea IPS Teofan, rangul de iconom stavrofor.

Ieri dupa-amiaza, a fost adusa de la Mănăstirea "Sf. Trei Ierarhi", prin bunavointa arhim. Nichifor Horia, exarhul administrativ al Arhiepiscopiei Iasilor si staretul acestei asezari monahale, o particica din moastele Sfantului Vasile cel Mare, care va ramane definitiv in sfantul lacas sfintit ieri la Botosani.



 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

astăzi, 20:34
120

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

astăzi, 19:51
78

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

astăzi, 19:15
56

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...