Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu” din Neamț va fi prezentă la Memorialul Ipotești cu ocazia Săptămânii Naționale a Bibliotecilor

Inițiat de Biblioteca Națională de Poezie „Mihai Eminescu” a Memorialului Ipotești în 2021, proiectul „Biblioteci în dialog”, derulat cu prilejul Săptămânii Naționale a Bibliotecilor, continuă, cu o nouă ediție, și în acest an.

Dacă la prima ediție, prin participarea Bibliotecii Județene „Mihai Eminescu” din Botoșani, Bibliotecii Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” din Iași, Bibliotecii Județene „G.T. Kirileanu” din Neamț, Bibliotecii Universității „Iu. Fedkovich” din Cernăuți, participanții au prezentat fondurile de carte rară ale bibliotecilor, cu accent pe edițiile Eminescu, anul acesta organizatorii și partenerii își propun să prezinte activitatea bibliotecilor invitate, cu un accent pe fondul general de carte, pe proiectele și activitatea de management ale bibliotecii.

Pe 7 aprilie 2022, a avut loc prima întâlnire „Biblioteci în dialog”, la care a participat managerului Bibliotecii Județene „George Coșbuc” din Bistrița-Năsăud, poetul Ioan Pintea.

Joi, 14 aprilie 2022, ne vom bucura de prezența la Ipotești a managerului Bibliotecii Județene „G.T. Kirileanu” din Neamț, doamna Mihaela Mereuță.

Începând cu ora 12:00, în Sala de expoziții temporare „Horia Bernea” a Memorialului Ipotești, va avea loc prezentarea bibliotecii nemțene, urmată de discuții pe temele propuse, dar și de un moment artistic de muzică folk susținut de elevii de la Școala „Raluca Iurașcu” din Joldești.

Invitat al Bibliotecii Județene „G.T. Kirileanu” din Neamț, poetul botoșănean Vasile Iftime va citi un grupaj de poeme și va participa la un dialog cu publicul.

Evenimentul va fi moderat de cercetătorul Lucia Țurcanu și bibliotecara Cristina Voicu.

(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Ionică, pomenit zi de zi prin oficierea Sfintei Liturghii și a Slujbei parastasului!

Saturday, 28 September 2024

Au trecut două săptămâni de când Părintele Ioan Alupoaiei, parohul Bisericii Izvorul Tămăduirii din municipiul Botoșani, a părăsit această lume. După tradiția veche și gene...

Mamă și fiu transportați la spital după ce s-au răsturnat cu mașina în Dorohoi! (foto)

Saturday, 28 September 2024

Două persoane, o femeie de 55 de ani și fiul ei, de 17 ani, au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produs, sâmbătă după-amiază, pe strada Progresului din municipiul D...

Rugăciuni pentru ferirea de furtuni și inundații în bisericile din Botoșani!

Saturday, 28 September 2024

Având în vedere avertizările meteorologice referitoare la mari furtuni şi ploi abundente, care vor cuprinde mai multe regiuni din România, Patriarhia Română îndeamnă ...