ASTAZI: Tinere talente botosanene pe scena Filarmonicii. Vezi si programul de vineri!

În această seară, de la ora 18,30, Filarmonica Botoşani vă invită la un CONCERT de CONCERTE - TINERE TALENTE BOTOŞĂNENE, solişti fiind elevi ai Liceului de Artă "Ştefan Luchian" Botoşani. Orchestra va fi condusă de dirijorul NICOLAE URSU.

Solişti:
Jeffery MACSIM, pian
Vlad DĂNILĂ, fagot
Mădălin ANTONESEI, chitară
Denis MATEI, contrabas
Cosmin VASILACHE, corn
Sebastian ANTONEAC, clarinet
Adrian PURICE, trompetă
Cristian MADON, fagot
Vlad LEAHU, trombon
Andrei MAXIM, clarinet
Anamaria TRIFANOV, vioară


În program:

J. S. Bach: Concertul pentru pian şi orchestră în fa minor (partea I)
A. Vivaldi: Concertul pentru fagot şi orchestră în mi minor (parţile a II-a şi a III-a)
F. Carulli: Concertul pentru chitară şi orchestră în mi minor (partea I)
A. Capuzzi: Concertul pentru contrabas şi orchestră (partea I)
Fr. Strauss: Concertul pentru corn şi orchestră în do minor (partea I)
C. Stamitz: Concertul pentru clarinet şi orchestră nr. 3, în si b major (părţile II-III)
J. Haydn: Concertul pentru trompetă şi orchestră în mi b major (partea I)
W. A. Mozart: Concertul pentru fagot şi orchestră în si b major (partea I)
N. A. Rimski-Korsakov: Concertul pentru trombon şi orchestră
A. Messager: Solo de concurs pentru clarinet şi orchestră
H. Vieuxtemps: Concertul pentru vioară şi orchestră nr. 5, în la minor (partea I)

JEFFERY-ANDY MACSIM
S-a născut la data de 4 ianuarie 1998 în Botoşani; studiază pianul sub îndrumarea profesoarei Ana-Maria Sorocan. A participat la mai multe concursuri şi festivaluri muzicale, obţinând distincţii precum: premiul I la Concursul de tehnică pianistică, ediţia a VIII-a şi premiul III la ediţia a IX-a; premiul III la Festivalul Flori de mai; premiul III la Festivalul de muzică barocă (26 ianuarie 2007); premiul III la Concursul Carl Czerny (21 februarie 2008); menţiune la Concursul Lira de Aur, ediţia a XXXI-a; premiul I la Concursul Carl Czerny (19 februarie 2010) şi premiul II la Concursul naţional de interpretare instrumentală, clasele III-VIII, etapa zonală Moldova, Iaşi, 26 martie 2011.

VLAD IONUŢ DĂNILĂ
S-a născut la data de 29 ianuarie 1994 în Botoşani; este pasionat de muzică de la o vârstă fragedă; studiază fagotul din clasa a V-a cu profesorul Ioan Mutihac. A obţinut Premiul I la Lira de aur ediţile 2010 şi 2010. Tot în anul 2010 a obţinut o menţiune la Concursul Naţional de Interpretare Instrumentală, iar în 2011 obţine o menţiune la Olimpiada Naţională, la Cluj-Napoca. În continuare voi munci mai mult pentru a obţine rezultate deosebite şi menţionez că nu aş fi ajuns până aici dacă nu l-aş fi avut ca mentor şi profesor pe domnul Ioan Mutihac.

MĂDĂLIN ANTONESEI
S-a născut la 13 februarie 1992, în Botoşani; după terminarea claselor primare (la Liceul Pedagogic), îndrumat de părinţi a hotărât sa urmeze studiul muzicii inscriindu-se la Liceul de Artă Ştefan Luchian. Aici a optat pentru studiul chitarei clasice sub îndrumarea profesoarei Ioana Popovici pe perioadaclaselor V-IX . Începand din clasa a X-a a trecut sub îndrumarea profesoarei Carmen Cojocariu, care l-a ajutat să progreseze mai rapid, fapt ce i-a premis să participe la primele concursuri: Lira de Aur, George Georgescu. Anul acesta a participat la Olimpiada Natională de Interpretare Instrumentală şi la Concursul George Georgescu unde a obţinut premiul I.

MATEI DENIS-GEORGE
Născut la Botoşani în anul 1997, Denis a început studiul contrabasului la Liceul de Artă Ştefan Luchian  Botoşani din 2007, sub îndrumarea profesorului Gigel Şobachi. Încă din primii ani  a participat la olimpiade şi concursuri naţionale, acompaniat fiind de profesoara Anamaria Andronic.
- Premiul I la Concursul Naţional de Interpretare Instrumentală clasele III-IV, Botoşani, 2008;
-Premiul I la Concursul Naţional de Interpretare, Galaţi, 2009;
-Premiul I la Concursul Internaţional de Interpretare Instrumentală Lira de Aur, Suceava, 2009;
-Premiul I la Concursul de Interpretare Instrumentală, Bacău, 2010;
-Premiul III la Concursul de Interpretare Instrumentală, Cluj-Napoca, 2010;
-Masterclass condus de prof. Michinori Bunya de la Hochschule fur Music Wurrzburg, Germania,2010;
-Premiul I la Concursul de Interpretare Instrumentală Lira de Aur, Suceava, 2010;
-Premiul I la Olimpiada  Naţională de Interpretare Instrumentală clasele III-IV, Iaşi, 2011;
-Premiul III la Olimpiada  Naţională de Interpretare Instrumentală, Timişoara, 2011;

COSMIN-ŞTEFAN VASILACHE
S-a născut în Botoşani la data de 19 decembrie 1993. Este elev în clasa a X-a şi studiază cântul la corn din clasa a V-a sub îndrumarea profesorului Ioan Stupar. În anul 2008 a obţinut locul I la Olimpiada zonală de muzică, în 2010, locul III la aceeaşi fază, iar anul acesta menţiune la Olimpiada naţională de la Cluj-Napoca.
Îi mulţumesc domnului profesor pentru că mi-a luminat mintea şi sufletul  declară tânărul muzician cu bucuria identificării unei căi frumoase de urmat în viaţă.

SEBASTIAN ANTONEAC
S-a născut la data de 31 mai 1998. A manifestat o atracţie deosebită faţă de muzică încă din primii ani de grădiniţă. Atunci a ascultat pentru prima data pianul, a hotărât să urmeze calea muzicii. A şi început cu studiul pianului, din clasa I până în clasa a IV-a, cu profesoarele Alice Andronic şi Alexandra Atudoroae.
Începând din clasa a V-a studiază clarinetul sub îndrumarea profesorului  Petru Sîia. Talentul şi munca sa i-au fost răsplătite cu premii precum: premiul II şi III la Concursul Emanuel Elenescu de la Piatra Neamţ; două premii I la olimpiada zonală şi un premiu II la Concursul internaţional George Georgescu.

ADRIAN PURICE
S-a născut la data de 4 august 1992. Studiază trompeta începând din clasa a VI-a sub îndrumarea profesorului Emil Mandric. Primul premiu pentru interpretare la acest instrument l-a primit in clasa a VII-a, Premiul III la Concursul Emanuel Elenescu de la Piatra Neamţ (2005);  au urmat multe altele, dintre care menţionează doar premiile I - la acelaşi concurs Emanuel Elenescu (2006), la Olimpiada natională de la Galaţi (2006) şi Concursul Sigismund Toduţă de la Bistriţa (2006). Acum este în clasa a XII-a şi, la acest final de etapă, gândurile sale sunt în primul rând de recunoştinţă: "Multumesc domnului profesor Emil Mandric pentru ajutorul acordat în parcurgerea treptelor spre ceea ce sunt astăzi". 

CRISTIAN-VASILE MADON
S-a născut pe data de 31 decembrie 1991. Este elev în clasa a XII-a. Studiază fagotul din clasa a VIII-a sub îndrumarea profesorului Ioan Mutihac. Deşi a început târziu studierea acestui instrument, a reuşit să recupereze diferenţele şi să atingă performanţa abordării unei lucrări solistice de nivelul concertului clasic. Îi urăm să continue cu aceeaşi voinţă şi succes.

VLAD LEAHU
S-a născut la data de 7 februarie 1996, în Botoşani. Este elev în clasa a IX-a. Studiază trombonul din clasa a V-a cu profesorul Ion Triboi. A câştigat premii precum: Premiul II la Olimpiada zonală în anul 2007; Premiul I la Olimpiada zonală în anul 2008; Premiul II la Concursul de interpretare de la Piatra Neamţ în anii 2009 şi 2010. Aspiră să continue studiul trombonului la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. Între timp participă ca instrumentist orchestră la unele concerte ale Filarmonicii din Botoşani. Acum şi ca solist.

ANDREI MAXIM
Cântând mă exprim cel mai bine. Este deviza tânărului muzician, elev în clasa a IX-a; studiază clarinetul cu profesorul Petru Sîia. În anul 2007, pasiunea sa pentru instrumente populare îi aduce recunoaşterea naţională odată cu obţinerea locului I în finala concursului de televiziune Vreau sa fiu mare vedetă. Tot în anul 2007 începe să participe la concursuri de clarinet cu rezultate remarcabile: premiul I la toate etapele Olimpiadei naţionale de interpretare în 2007, 2008, 2009, premiul I la Concursul internaţional Emanoil Elenescu de la Piatra Neamţ în 2008, 2009. În 2010 a obţinut premiul I  la Concursul Internaţional George Georgescu de la Tulcea. Anul 2011 îi aduce premiul III la olimpiadă, faza naţională de la Cluj-Napoca.

ANAMARIA TRIFANOV
Motto: Când vorbeşte muzica, cei de faţă îşi impun tăcere. Tăcerea menită să le deschidă fiinţa interioară.
Născută în Botoşani, la data de 16 februarie 1993.
Elevă în clasa a XI-a, studiază vioara încă din clasa I cu prof. Doiniţa Şobachi. Pe parcursul anilor a avut numeroase participări la evenimente culturale, la concursuri şi festivaluri de specialitate, dintre care :
Premiul I la Concursul de Interpretare a Concertului (2008, 2009)
Premiul II la Concursul Naţional de Interpretare Instrumentală- etapa zonală- Moldova (2008)
Premiul III la Concursul Naţional de Interpretare Instrumentală etapa zonală- Pt. Neamţ (2005) , Suceava(2006)
Premiul III Galaţi (2004)
Menţiune Galaţi (2007)
Participare la Masterclass (2008), cu prof. Mihaela Tomescu.
Premiul I la Concursul-Festival Jurjac Dorohoi, (2005, 2007), participare în 2006, 2008.
Participare la Festivalul de Muzică Barocă (2009-2011)
Recitaluri personale, susţinute la Liceul de Artă, Filarmonica Botoşani,  Muzeul Unirii, în Iaşi;
A obţinut Menţiune la Concursul Internaţional de Interpretare George Georgescu, Tulcea, 2011
Premiul II la Concursul Naţional de Interpretare Primăvara Artelor, Bacău, 2011.
A mai colaborat cu Filarmonica de Stat Botoşani, în 2010, interpretând Concertul în sol minor de M. Bruch.

NICOLAE URSU - dirijor
S-a născut în anul 1949, în localitatea Dârju din judeţul Harghita. A început să studieze muzica la Liceul de Muzică din Braşov, având ca instrument principal cornul. A continuat apoi la Conservatorul de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca, unde i-a avut ca maeştri pe Emil Simon (dirijat orchestră), Cornel Ţăranu (armonie, forme muzicale, stilistică), Max Eisikovits (contrapunct şi fugă), Gheorghe Merişescu şi Romeo Ghircoiaşiu (istoria muzicii), Dorin Pop (dirijat cor) şi alţii. După absolvirea conservatorului, de mai bine de trei decenii, Nicolae Ursu este profesor la Liceul de Artă din Botoşani, fiind însă, prezent periodic la pupitrul dirijoral al Filarmonicii. (botosani-info-simfonic)


Vineri, concert de pian!

Melomanii sunt asteptati in sala de concerte si vineri, 10 iunie 2011, de la ora 18,30, cand orchestra Filarmonicii va evolua sub bagheta lui NICOLAE URSU, invitat al serii fiind pianistul VINICIU MOROIANU.

În program:
Dinu Lipatti: Concertino în stil clasic pentru pian şi orchestră de cameră, op. 3
Joseph Haydn: Concertul pentru pian şi orchestră nr. 1, în re major
W. A. Mozart: Simfonia nr. 40, în sol minor, KV 550
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă căsuță ridicată de o asociație din Botoșani oferă noi speranțe pentru persoanele aflate în dificultate!

astăzi, 17:50

După o săptămână de muncă dedicată amplasării acestei casute, în săptămâna următoare va fi amenajat interiorul, astfel încât să poată fi oferit un cămin pent...

O adolescentă de 15 ani din Botoșani a dispărut noaptea trecută de la domiciliu, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 15:45

GURIUC CLAUDIA ELENA are următoarele semnalmente: 1,65 m înălțime, 60 de kg, păr castaniu, tuns la nivelul umerilor, ochi căprui. Vestimentație la momentul plecării: geacă de fâ...

Protestul polițiștilor de la ordine publică a dat rezultat: Zilele de sâmbătă și duminică lucrate vor fi plătite!

astăzi, 15:29

Mobilizarea sindicaliștilor a adus un prim rezultat imediat, Guvernul anunțand că va face o excepție pentru angajații din ordine publică, acceptând să plătească suplimentar pentru munca...