Asociația Surzilor din Botoșani, premii importante la Festivalul Național "Grație, umor și voie bună, adunate într-o cunună"

Asociația Surzilor din Botoșani, premii importante la Festivalul Național "Grație, umor și voie bună, adunate într-o cunună"
Asociația Surzilor din Botoșani a adus acasă trei premii importante, câștigate pe scena Festivalului Național "Grație, umor și voie bună, adunate într-o cunună". Manifestația artistică s-a desfășurat la Iași, la Ateneul Tătărași, în weekend (28-30 septembrie), și a unit 11 filiale ale Asociației Naționale a Surzilor din România.
 
Deși pare nefiresc, persoanele cu deficiențe sau lipsă de auz pot face coregrafii chiar și în lipsa muzicii, cu același entuziasm cu care dansează auzitorii. Festivalul a cuprins o paradă a costumelor populare, dansuri moderne, dansuri populare și pantomimă. Botoșănenii au fost printre cei mai buni dansatori din țară.
 
Trei trofee au adus acasă cei 13 botoșăneni care au reprezentat județul la acest eveniment: premiul I la dans modern - Clasa Standard și free style, și premiile secunde la categoriile de dans modern în pereche și de dans popular românesc.
 
"Un vis frumos! Un vis realizat! Bucuria participării la festival nu se poate descrie în cuvinte, dar fotografiile prezentate vor demonstra fericirea membrilor Asociației Surzilor Botoșani, care, după aproape 1 an de muncă și repetiții, au reușit să aducă acasă 3 trofee", a spus Daniel Hliban, directorul ANSR Botoșani.
 
Interpretul din și în limbajul semnelor a ținut să le mulțumească celor care au sprijinit participarea la Festival: "Nimic din toată această fericire nu ar fi fost posibil fără sprijinul susținătorilor noștri cărora le mulțumim din inimă pentru înțelegerea de care dau dovadă mereu și pentru tot ajutorul acordat: Tamara Ciofu, Nicu Catană, Cornelia Ciobanu, Valentin Maftei, Viorel Viziteu, Aurel Prisacariu, Răzvan Iacob". 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Primarul a reluat „ședințele în stradă” (fotogalerie)

Sâmbătă, 21 Mai 2022
258

Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a reluat „ședințele în stradă”, sâmbătă, printr-o întâlnire cu locuitorii cartierului Rotunda, unde au fost dem...

Cover impresionant lansat de Iustina Irimia, Gelu Graur, Oana Tăbultoc și Virgil Prispian (video)

Sâmbătă, 21 Mai 2022
2591

Patru artiști din Botoșani, care abordează zone interpretative diferite, s-au reunit într-un nou proiect muzical. Iustina Irimia, Gelu Graur, Oana Tăbultoc și Virgil Prispian au lansat un c...

Cod galben de instabilitate atmosferică. Vor fi ploi torențiale, iar vântul va atinge până la 90 km/h

Sâmbătă, 21 Mai 2022
2191

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de tip cod galben de instabilitate atmosferică pentru județul Botoșani, valabilă sâmbătă, în intervalul orar 15:0...