Aplauze pentru o Doamnă a Teatrului botoșănean!

Aplauze, lacrimă, emoție duminică seara, la finalul premierei spectacolului "O noapte furtunoasă", în regia lui George Șfaițer.

Aplauze pentru o Doamnă a Teatrului botoșănean!

Pe scena Teatrului Mihai Eminescu a urcat doamna Elena Coriciuc Ligi, actrița care în urmă cu mulți ani stârnea ropote de aplauze în aceeași "...noapte furtunoasă".

Elena Coriciuc Ligi s-a născut pe 9 noiembrie 1934, în Cernauti, a debutat la Deva, dar bucuriile s-au născut cu adevărat pe scena Teatrului Mihai Eminescu din Botoșani, unde a trăit, a iubit, a suferit, a visat.

A venit la Botoşani in anul 1960. Și aici a ramas. S-a lipit de sufletul acestui oras, iar orasul și-a trăit bucuria de a fi însuflețit de ei, actorii, tot mai mulți, tot mai mari, tot mai frumoși. Anii 60 ai secolului trecut – ce sonoritate istorică în aceste cuvinte! - sunt anii de magie ai scenei, anii în care publicul răsufla, plângea, râdea, se încrâncena odată cu eroii din spectacole. Turnee lungi, drumuri proaste, frig, întuneric, comunism. Dar câtă bucurie în joc! Câtă lumină în inimile acestor minunați actori care încă se mai hrănesc din aplauzele adunate în aproape 50 de ani!

Caterina, in "Marele fluviu isi aduna apele", Eliza, in "Pygmalion", Natasa, in "Intre patru ochi", Filofteia, in "Presul", Bunica, in "Copacii mor in picioare", Florica din "Florin şi Florica"… Dar și Caragiale, marele Caragiale. Roluri care au făcut istorie la Botoșani, o actriță care a scris istorie la Botoșani!

Reacția publicului a fost una pe măsura talentului! Lacrimile actriței au readus în inimile celor din sală nostalgia anilor de aur ai teatrului botoșănean, dorul de scena adevărată!






 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Florentina Tonita

(Supra)Viețuitorii. Profesorul nevăzător din Botoșani care ne predă lecția Iubirii: ”Nu e dramatic, nu e greu. E doar un pic complicat!” (Foto, Video)

Duminică, 5 Mai 2024
1693

Când l-am întâlnit pentru prima dată, era un adolescent entuziast cât să devină pasionat de tot ce înseamnă trăirea întru frumos. Era temerarul din vârfu...

Fetița din Germania cu rădăcini în Vorona, care a descoperit frumusețea ortodoxiei: ”Cântările bizantine sunt foarte frumoase pentru cei care le înțeleg” (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
1479

Maria și Klaus s-au cunoscut la un concert în Austria. El neamț, ea româncă din Vorona. El nu cunoscuse până atunci ortodoxia, ea crescuse înconjurată de colindele și pri...

In memoriam Vasile Mardare, artistul din Botoșani care a murit la doar 47 de ani! (Foto, Video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
523

"Sunt un om simplu cu tristețile, cu bucuriile și iubirile sale, la fel ca toată lumea. Atâta timp cât mai pot și sunt în putere, voi scrie muzică, pentru că atunci c&acir...