”Anul Nou care n-a fost” cu actor botoșănean în distribuție! (Foto, Video)

Trei dintre cei mai apreciați și „pe val” tineri actori din România joacă în ”Anul Nou care n-a fost” (regia Bogdan Mureșanu) rolurile unor studenți aflați în situații limită, pe 20 decembrie 1989. Filmul va rula la Cinema Unirea Botoșani începând de vineri, 27 septembrie.

”Anul Nou care n-a fost” cu actor botoșănean în distribuție! (Foto, Video)

 Theodor Șoptelea  Foto: Cinefan.ro

Andrei Miercure e Laurențiu, fiul unui regizor TVR (Mihai Călin), Vlad Ionuț Popescu e Vlad, prietenul lui cel mai bun, care-i propune să fugă împreună din țară conduși de o persoană de nădejde (Vasile Muraru), iar botoșăneanul Theodor Șoptelea e Manu, colegul lor de „brigadă artistică”, un tânăr care dă o notă informativă unui securist (Iulian Postelnicu).

Niciunul dintre ei nu era născut în perioada în care are loc acțiunea, dar au povestit pentru CineFan despre modul în care s-au raportat la acea epocă și personajele lor.

Filmul include mai multe situații și povești, în medii diferite, din aceeași țară, sub impactul presiunii, dar și al veștii despre represiunea de la Timișoara.

”Manu ia tipul de decizie bulgăre ce se poate transforma în avalanșă”, mărturisește Theodor Șoptelea.

Pentru Theodor Șoptelea, a fost dificil să își imagineze un timp pe care nu l-a trăit sau pe care l-a ”cunoscut” doar prin amintirile părinților.


(Theodor Șoptelea. Foto de Matei Bumbuț)

”Îmi este foarte greu să-mi imaginez cum aș fi fost eu, cum aș fi acționat eu, cum m-aș fi simțit eu în vremea aceea. Ceea ce aveam eu la îndemână pentru construcția de personaj era o atmosferă ambiguă imaginată la mine-n cap, câteva informații/povești de la părinți și scriptul foarte bun al lui Bogdan. Puse cap la cap, sper eu că m-am transpus bine acolo”, spune tânărul actor din Botoșani.

Pentru Theodor Șoptelea, 2024 a fost un an bun. ”Am obținut niște fonduri pentru un scurtmetraj pe care l-am scris, s-a și filmat și abia aștept să-l văd, m-am plimbat mult prin țară cu Teatrul de Stat Constanța, anul acesta va ieși Comatogen, filmul lui Igor Cobileanski, am filmat la Atletico Textila, ce poate fi văzut pe Voyo și e probabil să mai filmez ceva frumos. Cred că e bine, vreau mai bine”, spune actorul.

La Cinema Unirea Botoșani, filmul poate fi vizionat în zilele de 27 septembrie (ora 14.30), 28 septembrie (ora 19.00), 30 septembrie (ora 14.30), 2 octombrie (ora 14.30), 3 octombrie (ora 14.30)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Reacția lui Liviu Ciobotariu, după ce a încurcat-o pe Universitatea Craiova în Bănie!

astăzi, 19:37

După ce în etapa precedentă a învins-o pe Rapid, formația antrenată de Liviu Ciobotariu a obținut un nou rezultat pozitiv, având în vedere că Universitatea Craiova ocupă...

Vilă cuprinsă de flăcări la Botoșani, proprietarii au aprins focul cu benzină!

astăzi, 19:12

Un incendiu a izbucnit, duminică după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Baranca, comuna Cristinești. Bunurile aflate la mansarda unei case, dar și acoperișul locuinței, au fost c...

Universitatea Craiova - FC Botoșani 0-0! Remiză surprinzătoare în Bănie!

astăzi, 18:09

Meciul disputat între Universitatea Craiova și FC Botoșani s-a finalizat cu scor 0-0. Cele două echipe s-au întâlnit în cadrul etapei a 13-a pe stadionul „Ion Oblemenc...