„Anotimpurile” se reunesc într-o expoziție inedită la Galeriile de Artă

Muzeul Judeţean găzduiește, în perioada 1-15 mai 2022, în spațiul Galeriilor de Artă „Ștefan Luchianˮ, expoziția „Anotimpuri”, prezentând lucrări de pictură semnate de Angela Hreniuc, din Botoșani.

Absolventă a Facultății de Desen a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și a Facultății de Muzeologie – Istoria Artei a Universității de Artă „Nicolae Grigorescu” din București, Angela Hreniuc a avut vocație de pedagog, lucrând ca profesor de educație vizuală și istoria artelor la Botoșani, inițial la Școala Generală din Bălușeni, apoi la Liceul Industrial „Elie Radu”, la Palatul Copiilor, la Liceul de Artă „Ștefan Luchian” și la Școala Populară de Arte „George Enescu”.

De-a lungul timpului a participat la diferite tabere de creație plastică, precum tabăra de la Bucium din Iași (cu două ediții) sau tabăra de la Sticlăria-Hârlău. De asemenea, a fost organizator și participant la toate cele șase ediții ale Taberei Naționale de Pictură și Grafică „Acasă la Eminescu”, organizată de Școala Populară de Arte „George Enescu” la Ipotești și Agafton.

A prezentat expoziții și a făcut aprecieri critice asupra operelor expuse de autori precum Silvia Munteanu, Dănuț Aconstantinesei sau Cristian Bârzoieș, precum și la expoziții ale elevilor de la Liceul de Artă „Ștefan Luchian” din Botoșani, unele publicate în cataloage sau în presa locală. A publicat articole cu aprecieri asupra unor expoziții itinerante, precum cel dedicat expoziției Rudolf Schweitzer-Cumpăna, în Caietele Fundației, București, 2010, sau studiul „Ipostaze ale creativității limbajului vizual”, în Catalogul de artă naivă și artă infantilă al Expoziției din Botoșani, 2013.

Angela Hreniuc este coautor al volumului Arta naivă contemporană din România (coord. Mircea Stroe, Editura Primus, Oradea, 2016), prin contribuția „Identități armenești în viziunea artistului plastic”. Totodată, a făcut aprecieri ale expoziției-concurs „Andronic Țăranu”, organizată de Uniunea Armenilor din România, Filiala Botoșani, în 2019.

A avut numeroase participări la expoziții de grup, anuale, aniversare, tematice etc., iar acum se află la prima expoziție personală, organizată sub egida Școlii Populare de Arte „George Enescu” din Botoșani.

Vernisajul expoziției va avea loc duminică, 1 mai 2022, ora 16.00.

Prezintă: Ana Coșereanu.

Program de vizitare: zilnic, între orele 9.30-16.30.

Intrarea este gratuită.

(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Zeci de persoane din Botoșani au raportat la ANAF venituri din meditații!

astăzi, 19:51

Valoarea netă cumulatăa acestora se ridică la peste 169 de milioane de lei, potrivit edupedu.ro. Conform datelor transmise de ANAF, cele mari venituri nete din meditații, declarate de profesori, a...

Botoșăneni pasionați de șah, câștigători în competiția „Cupa Botoșani” la șah rapid!

astăzi, 18:45

În cadrul Open A, turneu omologat de Federația Română de Șah și FIDE (Federația Internațională de Șah), au concurat 71 de jucători, legitimați la 23 de cluburi din 9 județe. Com...

Miniconcert de muzică tradițională rromă, susținut de deținuți ai Penitenciarului Botoșani!

astăzi, 17:45

Acest proiect îndrăzneț a urmărit facilitarea procesului la reintegrare și la valorizare a talentelor celor care, cu dedicare față de tradiții și muzică specifică etniei lor, au c&acir...