Al nostru Eminescu, sărbătorit prin poezie, muzică și creații literare la Săveni, de Ziua Culturii Naționale

Spectacolul „Al nostru Eminescu” și concursul literar-artistic „Mihai Eminescu”, ediția a II-a sunt evenimente organizate de către Liceul Teoretic „Dr. Mihai Ciucă” și Școala Gimnazială Nr.1, Săveni, în data de 15 ianuarie 2023, ora 11.00, la Casa de cultură cu sprijinul Primăriei și Consiliului local a orașului Săveni.

Manifestarea artistică este cuprinsă în calendarul de activități și evenimente a proiectului – Festivalul Național de poezie și proză „Mihai Eminescu”, realizat anual de către de către Asociația județeană a profesorilor de limba și literatura română Botoșani, Colegiul Național ,,Mihai Eminescu” Botoșani, Asociația culturală „Arlechin”, Palatul Copiilor Botoșani și Fundația Județeană pentru Tineret Botoșani, având ca scop principal sustinerea, descoperirea și promovarea elevilor și tinerilor cu aptitudini în domeniul literar-artistic și dorința acestora de a creea și realiza lucrări, materiale și momente artistice, având ca izvor de inspirație opera poetului nostru național Mihai Eminescu: poezie, proză scurtă, eseu, critică & creaţie literară, teatru, desen, fotografie şi film.

Toate momentele și lucrările realizate în cadrul concursului literar-artistic „Mihai Eminescu” vor fi promovate în cadrul Platformei internaționale ,,Eminescu fără frontiere”.

„Eminescu fără frontiere este o sărbătoare a Artei prin Artă, un proiect menit să deschidă ferestrele sufletului românesc către lumea din afara granițelor țării, promovând certitudinea că Arta reprezintă baza formării nu doar a oricărui viitor artist, ci și a oricărui viitor adult, căruia universul interior îi poate dicta forma universului exterior, pe care îl poate modela în funcție de necesități, mediu, parteneri de drum”, a declarat Relu Petru Tîrzioru, primar al orașului Săveni.

Elogiu lui Eminescu alături de scriitori și poeți cu recunoaștere națională, Liliana Burac, Emilia Paula Zagavei, Mirela Butacu.

„Eminescu fără frontiere” fiind un proiect complex al societății civile, este realizat sub forma unei platforme cultural - educative, cu scopul de a crea și asigura un cadru optim de manifestare în spirit competitiv, precum și descoperirea, formarea, promovarea și valorificarea disponibilităților culturale, artistice, estetice, interpretative și de creație specifice preșcolarilor, elevilor, tinerilor și a tuturor celor care îndrăgesc arta și literatura și au dorința de a crea și realiza lucrări, materiale didactice și momente artistice, având ca izvor de inspirație opera marelui poet Mihai Eminescu: poezie, proză scurtă, eseu, critică și creație literară, teatru scurt, desen, fotografie și film” adeclarat Flavius Alin Damean, vicepreședinte Fundația Județeană pentru Tineret Botoșani.

Informații și detalii despre regulamentul de organizare și desfășurare a concursurilor pentru copii și tineret realizate în cadrul proiectului- Festivalul Național de poezie și proză „Mihai Eminescu” le găsiți pe blog-ul: www.concureminescu.wordpress.com și pe site-ul: www.arlechinromania.ro, deasemenea aceste pot fi solicitate și de la coordonatorii regionali ai proiectului.

(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Activități preventive în sistem integrat, desfășurate de specialiștii de la Antidrog cu elevii Colegiului Economic „Octav Onicescu” Botoșani! (foto)

astăzi, 20:00

Cei 120 de elevi participanți la activități au discutat împreună cu specialiștii antidrog și polițiștii despre planurile lor de viitor și despre modalitățile în care aceste obie...

Dramaturgi de toate vârstele, așteptați să participe la Festivalul-Concurs de Creație și Interpretare a Piesei de Teatru într-un Act „Mihail Sorbul”!

astăzi, 19:20

Desfășurat o dată la doi ani, festivalul își propune prin ambele secțiuni – creație și interpretare - descoperirea și promovarea talentelor dramaturgice în rândul amato...

Valeriu Iftime, PNL: „Stau și mă întreb: Totuși, cine a condus județul ăsta?” (Video)

astăzi, 18:45

„Una din întrebări a fost direcția în care se îndraptă județul Botoșani, dacă este una bună sau greșită. Sigur că e neplăcut să afli că 80% dintre botoșăneni spu...