AGENDA DE WEEKEND

AGENDA DE WEEKEND

 Teatrul Mihai Eminescu Botosani  

 

23 IANUARIE - Vineri
Ora 18.30 - Concert simfonic de vioara, la sala Casei de Cultura a Sindicatelor Botosani. Filarmonica botosaneana ii are ca invitati pe dirijorul Mihail Secikin si violonistul Florin Paul.

Programul cuprinde: Uvertura Moldova, Moderato; Andante; Allegro animato; Piú moderato; Piú animato; Allegro animato, de Eduard Caudella; Concertul pentru vioara si orchestra in re major, op. 77; Allegro non troppo, Adagio, Allegro giocoso, ma non troppo vivace, de J. Brahms; Simfonia a III-a, în la minor, op. 56 Scotiana, I. Andante con moto; Allegro un poco agitato; II. Scherzo: Vivace non troppo III. Adagio IV. Allegro vivacissimo; Allegro maestoso assai, de F. Mendelssohn-Bartholdy.
 


24 IANUARIE - Sambata

Orele 11.00 si 12.30 - Sunteti invitati sa Trimiteti moartea in vacanta la Teatrul pentru Copii si Tineret Vasilache, impreuna cu cei trei tineri absolventi ai Universitatii de Arte George Enescu Iasi, respectiv Claudiu Galateanu, Laurentiu Vasilache si Tudor Rotaru.

Spectacolul-premiera este realizat in cadrul programului “O sansa tinerilor actori", prin care ideile de creatie, initiativele artistice materializate in spectacolul de teatru sunt puse in scena de actorii care isi doresc acest lucru. Regia, efectele sonore si interpretarea sunt semnate de Florin Iftode,Claudiu Galateanu, Laurentiu Vasilache si Tudor Rotaru.

Cu aceasta ocazie, Raluca Deleanu si-a dovedit calitatile artistice, realizand papusile din spectacol, ocupandu-se in acelasi timp si de scenografie. 

Ora 18.00 - O poveste foarte simpla este povestita de actorii Teatrului Mihai Eminescu. Spectacolul este regizat de georgianul Andro Enukidze, iar scenografia apartine lui Aivengo Celidze.

In ultima vreme lumea a devenit mult prea pragmatica. Lumea ar trebui sa invete, din nou, sa viseze! Societatea in general a ajuns la un anumit grad de civilizatie. Avem multe drepturi si multa libertate. Multumim lui Dumnezeu ca traim in tari democrate! Asta este foarte bine! Dar mi se pare ca in regimurile totalitare puteam sa visam mai mult! Si aveam dorinta de a visa mai mult si mai frumos! In timpurile de acum, chiar daca avem rezultate pozitive in multe domenii, totusi am devenit prea pragmatici. Spectacolul meu nu lupta cu pragmatismul. Doar ca vreau sa amintesc spectatorului ca oricat de ocupati am fi cu problemele zilnice, cele mai importante pe lume raman tot dragostea , prietenia, bunatatea, posibilitatea de a visa ! Visele dau rezultate bune in viata oamenilor!, spune regizorul georgian.

Ora 20.00 - Russian Party in Club KOMA. Organizatorii promit o atmosfera incendiara, cu muzica ruseasca si multa vodka. Intre orele 20.00 si 23.00, intrarea este libera.

Un Mega show este organizat in Club Class, unde sunt invitati DJ Sebi si MC Iuliano. Asadar, distrati-va pe cele mai noi ritmuri, intr-un cadru cut totul si cu totul special. Intrarea este libera.


25 IANUARIE - Duminica

Orele 11.00 si 12.30 - Teatrul pentru Copii si Tineret Vasilache

Cei mici vor patrunde din nou in universul povestilor, intalnindu-le pe Fata babei si fata mosneagului. Nemuritoarea poveste este o pilda despre marinimie in legatura cu familia si aduce in atentia copilului contrastul dintre oamenii buni, cinstiti si harnici care-si indeplinesc munca lor cu dragoste si voie buna, si cei "clevetitori", "rai la suflet" si lenesi care-i dispretuiesc pe cei pe care-i intalnesc in cale.

Regia este semnata de Valentin Dobrescu, scenografia de Mihai Pastramagiu, iar Constantin Panaite asigura fundalul muzical. Din distributie fac parte actorii: Mihaela Nistorica, Ramona Hriscu, Ibica Leonte, Florin Iftode, Mihaela Stempel si Aurica Dobrescu.


Ora 18.00 - La Teatrul Mihai Eminescu puteti revedea spectacolul O poveste foarte simpla.

Cinefilii sunt asteptati la Cinematograful Unirea din Botosani, pentru a viziona comedia americana Nunta cu Bucluc.

Michael, Albert, Stanley si Sefa sunt: afemeiatul, baiatul cel bun, ciudatelul si petrecaretul. Sunt pe cale sa implineaca 30 de ani, dar se simt si se poarta ca la 16. Se imbata, alearga dupa femei, se poarta urat si provoaca haos oriunde se duc. Dar fratele mai mic al lui Michael, Sione, urmeaza sa se casatoreasca, ceea ce schimba complet situatia. El le da baietilor un ultimatum: la nunta lui sa vina insotiti de iubite la care tin cu adevarat. Cei patru au o luna ca sa reuseasca performanta.

Orele la care puteti intra in sala sunt: 11.00, 15.00 si 19.00, iar pretul unui bilet este de 4 lei.

 

 

 

 
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bucurie într-o parohie din Botoșani: IPS Teofan a botezat cea de-a cincea fetiță a preotului Ionuț! (Foto)

astăzi, 07:32
205

În cea de-a doua duminică a Triodului, a Întoarcerii fiului risipitor, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a oficiat Sfânta și Dumnezeia...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Mucenic Conon din Isauria şi Conon Grădinarul

astăzi, 06:58
19

Sfântul Mucenic Conon a trăit pe vremea Sfinţilor Apostoli şi era din satul Vidania, din ţara numită Isa­u­ria. Era fiul unui bărbat păgân care se numea Nestor, iar mama sa ...

Românii condamnați pentru trafic de droguri vor fi înscriși într-un registru național. Alina Gorghiu, ministrul justiției:”Considerăm că astfel de persoane trebuie monitorizate mai atent de statul român.”

Luni, 4 Martie 2024
81

Parlamentul a votat marți înființarea registrului național al traficanților de droguri. Vor­bim despre o bază de date administrată de poliție care va conține numele tuturor româ...