A plecat la cele veșnice o artistă din Botoșani. ”Ai creat frumusețe toată viața!”

A muncit peste puteri uneori, și-a cresut și educat copiii, a creat și s-a bucurat de frumos. După ce a ieșit la pensie a început o nouă viață, cea de artist, fiind prezentă în multe rânduri pe simezele Galeriilor.

A plecat la cele veșnice o artistă din Botoșani. ”Ai creat frumusețe toată viața!”

S-a stins din viață Veronica Mocanu. În urmă cu doar cinci zile își aniversaze ziua de naștere, la împlinirea celor 78 de ani. Tristul anunț a fost făcut de fiul artistei, care a transmis un mesaj emoționant.  

”Ieri noapte, sufletul mamei a lăsat în urmă trupul chinuit de suferință și și-a luat zborul spre locul unde nu există întristare, nici suspin. Numai ce împlinise 78 de ani pe 20 februarie. Mama a fost și este pentru mine un model de integritate, verticalitate, dăruire. Mă uit înapoi în timp și nu știu cum ai reușit, mama, să lucrezi în trei schimburi, să ne crești pe noi, cei doi copii care trăim, și să citești, să coși capodopere de goblenuri, să împletești pulovere, să ne verifici temele.... Tot tacâmul! Și când ai ieșit la pensie, ai început să pictezi. Și cât de frumos! Ai creat frumusețe toată viața! Nu degeaba, mereu ne-am mândrit cu mama noastră. Drum lin în lumină, mama! Îți mulțumesc cu viața mea pentru tot!”, este mesajul dureros al fiului artistei.



Născută pe 20 februarie 1946, Veronica Mocanu a absolvit Institutul Politehnic Iași, Facultatea de de Industrie Ușoară. Fiind atrasă dintotdeauna de arta plastică, a urmat târziu cursurile Școlii Populare de Artă ,,George Enescu” din Botoșani, clasa profesor Victor Hreniuc.

De-a lungul timpului a participat la numeroase expoziții organizate la Galeriile de Artă ”Ștefan Luchian” Botoșani. A expus la filiale ale Bibliotecii ”Mihai Eminescu” din Botoșani și la Muzeul Județean Botoșani.

În anul 2022, publicul a fost invitat la expoziția persoanlă a Veronicăi Mocanu, ”Simfonia sufletului”.  

Dumnezeu să o odihnească în pace!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
13

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
75

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...

ISU Botoșani, îndemn la respectarea regulilor de prevenire a incendiilor cu ocazia pregătirilor de Paște!

astăzi, 13:17
22

Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lăsarea nesupravegheată a aparatelor de gătit. De aceea, ISU Botoșani recomandă:- Nu lăsaţi mâncarea pe...