A murit ziarista și scriitoarea Silvia Kerim! VIDEO

A murit ziarista și scriitoarea Silvia Kerim! VIDEO
A plecat în veşnicie, după o lungă și grea suferință îndurată cu demnitate, ziarista și scriitoarea Silvia Kerim, cunoscută publicistă pasionată de teatru și film, una dintre cele mai talentate prozatoare dedicate literaturii pentru copii, autoare a unor emoționante cărți de evocări.

Nascuta la Bucuresti, absolventa Facultatii de Limba si Literatura Franceza. A debutat ca ziarista la Contemporanul, Romania libera etc. precum si la revista Cinema si prestigioasa revista Secolul 20. A lucrat apoi la Radio Romania la Directia Culturala, in redactia "Teatru la microfon", "Teatru la microfon pentru copii". A fost Sef al Sectiei Arte, relateaza radioromaniacultural.ro.

A lucrat ca producator delegat la Casele de Filme din Cadrul Consiliului Culturii semnand in aceasta calitate. A colaborat cu regizori ca: Mircea Daneliuc, Alexandru Tatos, Mircea Veroiu, Nicolae Corjos, Sergiu Nicolaescu. Ulterior a lucrat la AnimaFilm, in functia de redactor-sef al sectiei de scenarii.

A creat serialul pentru copii "Casuta cu povesti" (scenariu si regie), difuzat de TVR 1 si TVR 2 in anii 1995-1996. Este autoarea musicalurilor pentru copii Mary Poppins, Frumoasa din padurea adormita, Micuta Dorothy, Gulliver. Muzica - Marius Teicu. A scris carti apreciate de memorialistica: Ponica, o legenda; Vedere din Parfumerie; Fereastra de la Venetia; Amintirea ca un parfum... Rasplatită cu premiile Uniunii Scriitorilor, "Premiul special al Presedintelui" UNITER; este nominalizata de Ministerul Culturii pentru "Premiul National la categoria ARTE". Detine Ordinul "Meritul Cultural - in grad de Cavaler" acordat de presedintele Romaniei in anul (2004). A fost declarata "Femeia anului 2004", titlu acordat de American Biographical Institute. Este autoarea a numeroase carti pentru copii, premiate toate: Bunica Alba, Poarta de sticla, Semnul de iarba, Povestiri despre prietenii mei, O poveste cu noua povesti, Puf etc.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
137

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
129

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...

Au plecat la Dorohoi, iar în urma lor a urmat dezastrul: Blocul evacuat, bunuri distruse, mii de lei topiți!

astăzi, 15:49
1041

Printr-un apel la 112, pompierii au fost anunțați că iese fum de pe geamurile unui apartament. Se pare că proprietarii au plecat până în municipiul Dorohoi, județul Botoșani, iar &i...