A murit scriitorul Mircea Micu - VIDEO

A murit scriitorul Mircea Micu - VIDEO

MIRCEA MICU

Scriitorul Mircea Micu a murit, duminica, la varsta de 73 de ani, iar trupul neinsufletit va fi depus marti la capela Crematoriului Vitan-Barzesti din Capitala, dupa care, la ora 14.00, va avea loc incinerarea.

Poet, prozator, dramaturg, Mircea Micu s-a nascut la Varsand, in judetul Arad, pe 31 ianuarie 1937, informeaza Mediafax.

Scriitorul a publicat 35 de volume de proza, versuri, memorialistica si a fost laureat al premiilor literare pentru proza, poezie si dramaturgie ale Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti si Academiei Romane. Micu a fost, totodata, presedintele Fundatiei Internationale pentru Cultura, Arta si Morala Civica "Mihai Eminescu".

Dupa 1990, Micu a fost redactor-sef al publicatiei Viata Capitalei, director al revistei Romanul, al ziarului Cronica Romana si redactor-sef al publicatiei Literatorul.

Acesta a fost, de asemenea, realizator al emisiunilor de televiziune "Ateneul artelor" si "Convorbiri duminicale".

La sfarsitul lunii mai, Tudor Gheorghe a fost prezent la Botosani, in cadrul turneului "Chemarea pasarii de acasa", care a cuprins opere insemnate ale poetului si prozatorului Mircea Micu, ale carui volume, tiparite inainte de revolutie, precum si cele de dupa, au cunoscut o larga audienta in randul cititorilor, fiind publicate intr-un tiraj de peste un milion de exemplare.

TUDOR GHEORGHE la Botosani - Intoarcerea la poezie

Despre Mircea Micu, Tudor Gheorghe spunea ca este "omul care n-a publicat decat cand i-a zis Dumnezeu sa scrie. N-a scris mult, dar poezia lui este o poezie foarte speciala. In Romania, la ora actuala doar la doi poeti am intalnit poezia in stare pura: poezia lui Mircea Micu si, uneori, poezia lui Grigore Vieru. La ei doi, e atat de simplu totul incat nici nu-ti vine sa crezi". 


 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

Luni, 6 Mai 2024
188

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

Luni, 6 Mai 2024
381

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

Luni, 6 Mai 2024
109

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...