A murit compozitorul Dumitru Lupu. De ziua de nastere a sotiei sale Ileana Șipoteanu! VIDEO

A murit compozitorul Dumitru Lupu. De ziua de nastere a sotiei sale Ileana Șipoteanu! VIDEO

"S-a stins din viață un prieten adevărat, un om deosebit! Nu pot să cred! De ce maestre? De ce? Dumitru Lupu vei fi mereu în inima mea! Să-ți fie somnul lin și îngerii aproape!" Acesta este mesajul postat pe pagina sa de Facebook, în această dimineață, de către Daniela Daniela Vitcu, decanul Facultății de Arte a Universității "Ovidius" Constanța.

Daniela Vîtcu a mai spus pentru ZIUA de Constanța că Dumitru Lupu a murit în acestă dimineață, în jurul orei 05.00. A fost solicitată ambulanța, dar în ciuda eforturilor făcute de medici nu a mai putut fi salvat.
 
Născut 25 mai 1952, în Giurgiu, Dumitru Lupu a urmat cursurile Liceului de muzică din Piteşti, apoi pe cele ale Conservatorului Ciprian Porumbescu, secţia canto-operă. De-a lungul anilor, a fost dirijor la Teatrul Alexandru Davilla din Piteşti, apoi a poposit la Teatrul Fantasio din Constanţa.
 
Este autorul a sute de cântece aflate în fonoteca radio-difuziunii române, a participat și a realizat sute de emisiuni TV, este autorul muzicii a numeroase spectacole și filme de lungmetraj pentru copii.

Este căsătorit cu interpreta de muzică ușoară Ileana Șipoteanu și are o fiică, Dumitrana Teodora.

Astăzi, ca un făcut, este ziua de naștere a Ilenei Șipoteanu.

În acestă dimineață, Dumitru Lupu și fiica sa vroiau, ca de dimineață să meargă, să cumpere flori și tort pentru aniversarea Ilenei.
Acum corpul neînsuflețit al marelui compozitor se află depus la Casa Mortuară Niculescu, de la Cimitirul Central Constanța.  (Ziua de Constanta)

Dumnezeu să-l odihnească în pace!
 



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
326

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
479

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
924

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...