A incetat din viata Stelian Filip, tatal cantaretei Viorela Filip!

Scriitorul Stelian Filip a murit sâmbătă, la vârsta de 85 de ani, informează un comunicat citat de Mediafax, inmormantarea fiind programata pentru astazi, in comuna natala Tuzla, judeţul Constanţa. Poetul şi prozatorul Stelian Filip, născut pe 18 septembrie 1924, este tatăl cântăreţei Viorela Filip. Mama scriitorului, Floarea Filip, este strănepoată a poetului Octavian Goga.

Stelian Filip a fost elev al şcolii primare din localitatea natala şi a urmat cursurile liceale la Constanţa şi Bucureşti. A absolvit Facultatea de Litere şi Filosofie a Universităţii Bucureşti, susţinând o teză de licenţă pe tema operei lui Caragiale. În 1946, Stelian Filip a debutat în revista "Papagalul", iar în 1954, în revista "Tânărul scriitor".

Pe rând, a fost profesor, metodist cultural, redactor şi apoi redactor-şef în Radio-Televiziunea Română. Timp de 15 ani, scriitorul care a copilărit pe meleaguri dobrogene a reprezentat România în oficiul internaţional de radio şi televiziune.

Opera lui Stelian Filip însumează 19 volume, dintre care ultimul, o antologie a creaţiei sale, "Fabuliada", a apărut anul trecut, la Editura Eminescu.

Printre cele mai recente cărţi scrise de Stelian Filip se numără şi "Catrene... muşatesciene!" (2007), "Galaxia ochilor noştri" (2008) şi "Parodii adevărate" (2009). Stelian Filp se înscrie în rândul marilor poeţi satirici contemporani.

Stiri Botosani ii transmite cantaretei Viorela Filip condoleante si putere de a strabate aceste clipe dureroase.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșani: Mărțișoare oferite în trafic de polițiștii rutieri împreună cu reprezentații Registrului Auto Român (Foto)

astăzi, 14:42
118

Cu ocazia zilei de 1 Martie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, împreună cu reprezentanții Registrului Auto Român, au oferit doamnelor și domnișoarelor întâlnite &...

Eduard Florescu își cere scuze: ”Chiar dacă nimic nu justifică manifestarea mea, aș vrea doar să explic…”

astăzi, 13:42
162

Cel mai bun marcator al gazdelor a fost înlocuit de Bogdan Andone în minutul 76, după ce a făcut un joc modest, ”încununat” cu penalty-ul executat lamentabil și ratat ...

(P) Visul tău poate deveni realitate cu alegerea unor proiecte noi de case și vile!

astăzi, 13:41
49

Dacă visezi la casa sau vila perfectă pentru tine și familia ta, trebuie să citești acest articol! Indiferent de preferințele și necesitățile tale, există o diversitate de opțiuni care te a...