A început Sfânta Liturghie Arhierească la Biserica ”Sf. Parascheva” cu invitat special și sobor de preoți – Foto, Video

Este sărbătoare, în această dimineață, în Parohia ”Sfânta Cuvioasă Parascheva” din municipiul Botoșani.

Creștinii au venit de la prima oră a dimineții pentru a participa la Sfânta Liturghie Arhierească.

Credincioșii au fost anunțați că slujba va fi săvârșită de un sobor de preoți și diaconi, dar că biserica va avea și un invitat special.

Un număr impresionant de preoți, în frunte cu pr. Marian Timofte, din partea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, dar și protopopul de Botoșani, Petru Fercal, alături de fostul protopop Lucian Leonte, l-au întâmpinat pe PS Varlaam Ploieșteanul, episcop-vicar Patriarhal.

În fruntea soborului de preoți s-a aflat și părintele profesor Grigore Diaconu, cel care astăzi va fi sărbătorit în biserica în care a slujit zeci de ani.

Amintim, totodată, că PS Varlaam Ploeieșteanul este născut în Știubieni, județul Botoșani, fiind foarte legat de locurile părinților săi.

La această oră, la Biserica “Sfânta Cuvioasă Parascheva” a început Sfânta Liturghie arhierească.

Începând cu ora 11:30, sala de conferințe a Hotelului Maria va găzdui o festivitate în debutul căreia părintele profesor Grigore Diaconu va primi titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Botoșani. Bucuria primirii acestei distincții va fi dublată de lansarea volumului omagial „Măsura Credinței este Fapta”.













 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Diplomă de Vrednicie pentru botoșăneanul care salvează inimi: ”Este o onoare care ne amintește de misiunea noastră profundă” (Foto)

astăzi, 10:48

Vlad Plăcintă a primit, din partea Înalt Prea Sfinției Sale Teofan, Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, Diploma de Vrednicie pentru întreaga activitate desfășurată în cadrul ...

Razii de amploare, noaptea trecută, în Botoșani. Peste 50 de sancțiuni, un șofer drogat a fost scos din trafic! (Foto)

astăzi, 10:26

Polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, cu sprijinul celor de investigații criminale, a polițiștilor rutieri, a celor din cadrul subunităților de poliție și a jandarmilor și po...

Tânără amenințată cu moartea, botoșănean ridicat de polițiști și băgat în arest! (Video)

astăzi, 09:59

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au emis ordonanță de reținere, pentru 24 de ore, pe numele unui bărbat de 41 de ani, din municipiul Botoșani, cercetat sub aspectul ...