Doliu în Biserică, s-a stins un preot din Botoșani. ”Un om blând, modest, un adevărat model de devotament față de credință”

Pentru activitatea spirituală și materială în viața comunității, părintele Dumitru a fost distins și cu titlul de Cetățean de Onoare.

S-a stins din viață părintele Dumitru Buțerchi, care a slujit mulți ani la Biserica ”Sf. Nicolae” din Bucecea.

Anunțul trist a fost făcut de Angel Gheorghiu, primarul orașului Bucecea.

”Astăzi, preotul Dumitru Buțerchi a început călătoria spre Împărăția lui Dumnezeu,  spre cele veșnicie. Preotul Dumitru Buțerchi a fost un om blând, modest, un adevărat model de devotament față de credință. El a slujit cu pasiune și dragoste în comunitatea noastră în perioada 1969-2007 la Parohia Sfântul Nicolae, implicându-se activ în renovarea bisericii. Pentru toată activitatea spirituală și materială în viața comunității, preotul Dumitru Buțerchi a primit titlul de cetățean de onoare al orașului Bucecea. Transmit cele mai sincere condoleanțe familiei părintelui! Am fost binecuvântați să îl avem ca preot, împărtășind cuvântul lui Dumnezeu în inimile noastre cu dăruire și răbdare. Veșnică să-i fie pomenirea!”, a transmis primarul Angel Gheorghiu.

”Dumnezeu să-l așeze cu drepții în Împărăția Sa! Condoleanțe familiei! În amintirea mea rămâne părintele cel blând și bun care îmi dădea după Sf. Liturghie din darurile de pe masă, copil fiind, și care mi-a făcut cunoscută pentru prima data Evanghelia”, este unul dintre mesajele transmise de credincioși.

Dumnezeu să îl ierte!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Diplomă de Vrednicie pentru botoșăneanul care salvează inimi: ”Este o onoare care ne amintește de misiunea noastră profundă” (Foto)

astăzi, 10:48

Vlad Plăcintă a primit, din partea Înalt Prea Sfinției Sale Teofan, Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, Diploma de Vrednicie pentru întreaga activitate desfășurată în cadrul ...

Razii de amploare, noaptea trecută, în Botoșani. Peste 50 de sancțiuni, un șofer drogat a fost scos din trafic! (Foto)

astăzi, 10:26

Polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, cu sprijinul celor de investigații criminale, a polițiștilor rutieri, a celor din cadrul subunităților de poliție și a jandarmilor și po...

Tânără amenințată cu moartea, botoșănean ridicat de polițiști și băgat în arest! (Video)

astăzi, 09:59

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au emis ordonanță de reținere, pentru 24 de ore, pe numele unui bărbat de 41 de ani, din municipiul Botoșani, cercetat sub aspectul ...