A început Festivalul Instituțiilor de Cultură la Botoșani (video)

Timp de două zile în Centrul Vechi din municipiul Botoșani are loc prima ediție a Festivalului Instituțiilor de Cultură, eveniment organizat de către Filarmonica de Stat „George Enescu”, împreună cu Teatrul „Mihai Eminescu” și Teatrul „Vasilache”.

Evenimentul cultural a debutat astăzi cu două piese de teatru jucate de actorii botoșăneni. Prima dată au urcat pe scenă, de la ora 17:45, actorii Teatrului „Mihai Eminescu” cu spectacolul „Casting, Casting, Castin”, de Lucian Băleanu și regizat de Alexandru Vasilachi, iar apoi, de la ora 18:45, actorii de la Teatrul pentru Copii și Tineret „Vasilache”.

De la ora 19:00, pe scenă a urcat Concertino Accordion Band din Republica Moldova, care a întreținut atmosfera până la lăsarea întunericului.

În prima zi de festival numărul spectatorilor este unul destul de redus. Prezentatorul evenimentului este actorul Marius Rogojinschi.

Mâine, 18 august, spectacolul începe la ora 20:00, când pe scenă va urca Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat „George Enescu”, alături de dirijorul Andrei Tudor.

Invitatul special de mâine seară este marele Eugen Doga. Prima ediție a acestui festival se va termina alături de artiștii Paula Seling, Marcel Pavel, Vlad Miriță și Iordache Basalic.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Congres și Zilele Spitalului Județean „Mavromati”, evenimente propuse de Corneliu Prepeliță! (video)

Wednesday, 2 October 2024

Corneliu Prepeliță, managerul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani, își propune pentru anul viitor să organizeze un Congres Științific și Zilele Spitalului Județean...

Personalul de la „Mavromati” băgat în ședință de Corneliu Prepeliță! Medic: „Noi suntem aici pentru pacienți” (video)

Wednesday, 2 October 2024

Corneliu Prepeliță, managerul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani, a informat reprezentanții presei locale că astăzi, 2 octombrie 2024, va avea loc o ședință în ca...

Mesajul unui doctor din Botoșani către managerul de la „Mavromati” cu acte în regulă: „A fost o adevărată problemă” (foto, video)

Wednesday, 2 October 2024

Corneliu Prepeliță a venit la conducerea Spitalului Județean „Mavromati” în luna iulie a acestui an, ocupând funcția în baza unui interimat. Marți a fost publicat...