20 MARTIE, BOTOSANI - Festivalul Judetean de Creatie si Interpretare "Micii papusari", editia a II-a

20 MARTIE, BOTOSANI - Festivalul Judetean de Creatie si Interpretare "Micii papusari", editia a II-a
Evenimentul este transmis in direct pe internet, de Live Botosani! Sâmbătă, 20 martie 2010, la Teatrul pentru Copii şi Tineret Vasilache, începând cu ora 10.00, se desfaşoară Festivalul Judetean de Creatie si Interpretare "Micii păpuşari", editia a II-a.

Din iniţiativa Grădiniţei 21 "Şotron" Botoşani, prin director prof. Aurelia Ciura şi educatoare Ionel Carmen şi Nechifor Mirela, este găzduit şi anul acesta de Teatrul pentru Copii şi Tineret Vasilache Botoşani şi va avea două secţiuni: de interpretare şi de creaţie.

Festivalul se adresează cadrelor didactice şi copiilor din învăţământul preşcolar din judeţul Botoşani.

"Numărul mare de participanţi ai primei ediţii a festivalului atât la interpretare, dar mai ales la creaţie, ne-a făcut să continuăm acest proiect şi anul acesta. Teatrul de păpuşi este un mijloc de educaţie prin care se acţionează cu uşurinţă, în joacă, direct şi, în acelaşi timp, puternic asupra vieţii afective a copilului", motivează prof. Aurelia Ciura.
 
"Creativitatea copiilor preşcolari este deosebită, ea manifestându-se în limbaj, creaţie plastică şi artistică. Prin acest festival dăm posibilitatea atât copiilor, cât şi educatoarelor de a-şi pune în valoare această creativitate", adaugă educatoarea Ionel Carmen.

La cea de-a II-a ediţie s-au înscris la SECŢIUNEA INTERPRETARE 11 formaţii. Formaţia de teatru cuprinde între 2 şi 7 copii, piesa trebuie să facă parte din repertoriul copiilor  şi să nu depăşească în prezentare 15 minute.
 
Vor evolua 56 copii, de la Grădiniţa "Voiniceii", comuna Vlădeni, Grădiniţele 9 şi 10 Dorohoi, celelalte formaţii fiind de la Grădiniţele 3, 14, 21, 22 din municipiul Botoşani.

"Voi juca cel mai greu rol din viaţa mea, acela de a juriza micii păpuşari, şi sunt convinsă că voi avea foarte multe de învăţat de la aceşti minunaţi "actori". Felicit cadrele didactice care s-au pregătit pentru festival împreună cu copiii şi sper să ne revedem anul viitor la următoarea ediţie", a precizat director adjunct al Teatrului "Vasilache", actriţa Mihaela Nistorică.

La SECTIUNEA CREAŢIE participă 62 de copii de la Grădiniţa "Voiniceii", comuna Vlădeni, Grădiniţele 9 şi 10, Dorohoi şi Grădiniţele 3, 6, 9,14,19, 21 şi 22 din Botoşani.

"Criterii de selectare a lucrărilor sunt respectarea tematicii, originalitate în idei şi concepţie, organizare compoziţională, diversitatea materialelor folosite. Un juriu autorizat va selecta cele mai bune lucrări şi vor fi premiate. Păpuşile create de copii sub îndrumarea cadrelor se află expuse în holul Teatrului Vasilache şi pot fi văzute de public timp de o săptămână", precizează educatoarea Mirela Nechifor.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Inspectoratului Şcolar al Judeţului Botoşani şi Societatea Cultural Artistică "Arlechin".


 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Adăpost cu 28 de animale cuprins de flăcări într-o localitate din Botoșani!

astăzi, 08:58
17

Proprietarul a fost cel care a anunțat incendiul. Când a văzut flăcările, întreaga construcție de aproximativ 120 de metri pătrați ardea.La caz s-au deplasat pompierii din cadru...

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
457

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
1159

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...