Tu știi ce mănânci? LISTA produselor alimentare atestate pentru județul Botoșani!

Tu știi ce mănânci? LISTA produselor alimentare atestate pentru județul Botoșani!

   Foto: revistaferma.ro

În ultimii ani, calitatea alimentelor a devenit o prioritate pentru mulți români, consumatorii având o predilecție mai ales pentru produsele atestate, fapt care ar asigura – cel puțin teoretic – o garanție a calității și a autentcității ingredientelor folosite.

Produsele atestate din România sunt înscrise și promovate prin Catalogul Produselor și Activităților Certificate (CPAC), aplicație ce conține informații complete, sintetizate pe toate categoriile specifice.



În Lista produselor atestate pentru județul Botoșani regăsim mai multe niveluri, ele făcând referire la Produse tradiționale, Indicație Geografică Protejată și Rețetă consacrată.

Pentru a atesta un Produs tradițional este nevoie ca acesta să corespundă cererilor impuse de Ordinul comun nr. 724/2013 al ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, al ministrului Sănătății și al președintelui Autorității Național pentru Protecția Consumatorului.

Există, de asemenea, o filtrare a produselor specifice și o cerere de produse agricole sau alimentare a căror origine geografică este specificată. Așa a apărut un alt nivel de referință, și anume IGP (Indicație Geografică Protejată), care se referă la produsele agricole și alimentare pentru care există o legătură între caracteristicile produsului agricol sau alimentar și originea lui geografică.

Pentru a primi IGP (Indicație Geografică Protejată), produsul trebuie să fie originar din această regiune, loc specific sau țară; calitatea sau caracteristicile sunt în mod esențial sau exclusiv datorate unui anumit mediu geografic cu factorii săi naturali și umani; producția, prelucrarea și prepararea au loc în aria geografică delimitată.

De asemenea, avem în județul Botoșani și Rețeta consacrată, care reprezintă produsul alimentar românesc fabricat cu respectarea compoziției utilizate cu mai mult de 30 de ani înainte de data intrării în vigoare a Ordinului privind atestarea produselor alimentare obținute conform rețetelor consacrate românești (2 aprilie 2014). Atestatul produsului alimentar obținut conform unei rețete consacrate românești este un document eliberat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, care certifică faptul că produsul alimentar respectă rețeta consacrată românească.

De precizat că județul Botoșani are în prezent doar două Puncte Gastronomice Locale (PGL): I.I. SIMION IOAN și SC C&A 2002 SRL.


PRODUSE ATESTATE ÎN JUDEȚUL BOTOȘANI

Pastramă din carne de porc Tatarciuc - Tatarciuc Gh. Iulia Î.I. "Pastramă de porc Tatarciuc" se diferențiază prin aroma și gustul specific condimentelor utilizate și fumului. Materia primă este locală iar pentru realizarea produsului finit se utilizează o rețetă proprie, un procedeu tradițional fără a folosi aditivi alimentari. Culoarea este caracteristică produsului afumat tradițional, cu foc obținut din lemne de esenţă tare.

Oraș Botoșani, Str. Grigore Antipa, Nr. 20, Județul Botoșani

(Produs tradițional)


Ceafă afumată Tatarciuc - Tatarciuc Gh. Iulia Î.I. "Ceafa afumată Tatarciuc" se diferențiază prin aroma și gustul specific condimentelor utilizate și a fumului. Produsul este fraged și prezintă în sencțiune un aspect perselat, culoare uniformă datorată maturării în baițul tradițional, fără adaosuri și afumării repetate. Materia primă folosită este mușchiul detașat de pe coloana vertebrală, cu strat de grăsime nu mai mare de 3 mm.

Oraș Botoșani, Str. Grigore Antipa, Nr. 20, Județul Botoșani

(Produs tradițional)


Mușchi file Tatarciuc - Tatarciuc Gh. Iulia Î.I. Materia primă folosită pentru "Mușchi File Tatarciuc" este mușchiul spino-lombar, îngrijit fasonat, ce se supune unui proces de maturare tradițional, timp de 4-5 zile, la o temperatură de 2-5 grade C, imersat în baiț. Produsul finit este fraged și prezintă o culoare uniformă pe secțiune datorată maturării în baițul tradițional și afumării repetate.

Oraș Botoșani, Str. Grigore Antipa, Nr. 20, Județul Botoșani

(Produs tradițional)


Pastramă de vițel Tatarciuc - Tatarciuc Gh. Iulia Î.I. Materia primă pentru "Pastramă de vițel Tatarciuc" este pulpa de tineret bovin fără rasol, ce se dezosează îngrijit și se pune la marinat timp de 4-7 zile, imersată în baiț. Afumarea se face la o temperatură de 50-60 grade C, timp de 4 ore, realizându-se o afumare cu fum cald. Produsul finit este fraged și prezintă o culoare uniformă pe secțiune datorat maturării în baițul tradițional și afumării repetate.

Oraș Botoșani, Str. Grigore Antipa, Nr. 20, Județul Botoșani

(Produs tradițional)


Cârnați afumați Tatarciuc - Tatarciuc Gh. Iulia Î.I. "Cârnații afumați Tatarciuc" au ca materie primă carnea de vită și de porc. Produsul finit se diferențiază prin aroma și gustul specific condimentelor utilizate și fumului. In secțiune aceștia au un aspect mozaicat, iar culoarea este cea specifică de produs afumat tradițional, cu foc obținut din lemne de esență tare.

Oraș Botoșani, Str. Grigore Antipa, Nr. 20, Județul Botoșani

(Produs tradițional)


Urdă dulce Suhardo - General Suhardo Com S.R.L. "Urda dulce Suhardo" are câteva elemente care o diferențiază de produsele similare din aceiași categorie. Urda produsă de noi este recunoscută pentru gustul său fin, dulceag cu aroma specifică de lapte dulce. Acesta este un produs secundar din categoria brânzeturilor făcute din zerul rezultat în urma prelucrării laptelui de vacă, cu un conținut redus de grăsimi, prin metode tradiționale și vechi de mai bine de o sută de ani, folosite în această zonă a țării.

Com. Păltiniş, Sat Păltiniş, Județul Botoșani

(Produs tradițional)


Urdă dulce Suhardo - General Suhardo Com S.R.L. "Urda dulce Suhardo" are câteva elemente care o diferențiază de produsele similare din aceiași categorie. Urda produsă de noi este recunoscută pentru gustul său fin, dulceag cu aroma specifică de lapte dulce. Acesta este un produs secundar din categoria brânzeturilor făcute din zerul rezultat în urma prelucrării laptelui de vacă, cu un conținut redus de grăsimi, prin metode tradiționale și vechi de mai bine de o sută de ani, folosite în această zonă a țării.

Com. Păltiniş, Sat Păltiniş, Județul Botoșani

(Produs tradițional)


Cașcaval Cicos - Cicos S.R.L. "Cașcavalul Cicos" are câteva trăsături proprii care îl difertențiază de alte produse similare din aceleași categorie. Folosind ca materie primă laptele colectat în stare proaspătă, obținut de la vacile sănătoase, hrănite pe pășuni cu o floră foarte diversificată. Un alt element specific care diferențiază produsul nostru de alte produse este prepararea acestuia în cazane de inox, iar toate operațiile din cadrul procesului de producție sunt efectuate manual cu ustensile din lemn.

Com. George Enescu, Sat George Enescu, Județul Botoșani

(Produs tradițional)


Cașcaval Lelița - Gerard S.R.L. "Cașcavalul Lelița" este special datorită calităților sale organoleptice obținute datorită laptelui de cea mai bună calitate, de la vaci crescute în regim tradițional. Culoare galben intens a cașcavalului este dată de procentul mare de grăsime a laptelui. Metoda de obținere a cașcavalului Lelița este una tradițională, fară elemente de automatizare ci doar cu accesorii manuale confeționate din lemn.

Com. Coțușca, Sat Coțușca, Județul Botoșani

(Produs tradițional)


Smântână dulce Suhardo - General Suhardo Com S.R.L. Proprietățile organoleptice ale produsului tradițional "smântâna dulce Suhardo" sunt definitorii pentru deosebirea lui și evidențierea lui față de produsele similare. În primul rând conținutul ridicat de grăsime asigură unicitatea acestui produs. Un alt element de deosebire este materia primă, respectiv laptele de vacă crud, nepasteurizat și ulterior materia finită, adică smântâna care imediat după procesul de separare se răcește pentru a rămâne dulce.

Com. Păltiniş, Sat Păltiniş, Județul Botoșani

(Produs tradițional)


Telemea de vacă Suhardo - General Suhardo Com S.R.L. "Telemeaua de vacă Suhardo" are câteva elemente proprii care o diferențiază de produse similare din aceeiaşi categorie. Metoda simplă de prelucrare a laptelui muls proaspăt și prelucrat în mai puțin de patru ore de la muls, oferă produsului o calitate deosebită. Procesul de fabricare tradițional al brânzei telemea are particularitatea că masa de coagul nu se prelucrează în cazan, ci se scoate cu căușul în felii, pe crintă, în rame, sub formă de solzi, asigurându-se o structură compactă a brânzei.

Com. Păltiniş, Sat Păltiniş, Județul Botoșani

(Produs tradițional)


Cașcaval Suhardo - General Suhardo Com S.R.L. - "Cașcavalul Suhardo" este un produs obținut prin prelucrarea laptelui de vacă, prin metode tradiționale, vechi de mai bine de 50 de ani, folosite în această zonă a țării în vechile fabrici comuniste. Are în compoziție lapte de vacă, cheag natural și sare. Laptele de vacă este achiziționat de la micii fermieri din zona. Produsul finit cașcaval Suhardo, prin degustare se poate percepe gustul delicat al laptelui și un ușor gust sărat.

Com. Păltiniş, Sat Păltiniş, Județul Botoșani

(Produs tradițional)


Caşcaval Genys - Genys Company S.R.L. Specificitatea Cașcavalului Genys este dată de folosirea în fabricație a laptelui crud de bună calitate, provenit de la vaci sănătoase, hrănite natural prin pășunat și furaje obținute tradițional; mărunțirea coagului se face manual cu ustensile tradiționalale, lopeți din lemn de paltin, căuș din lemn de tei, toate operațiile de producție se fac manual. Prin degustare se percepe gustul dulceag, fin caracteristic brânzeturilor cu pastă opărită și maturate.

Oraș Botoşani, Str. Aleea Curcubeului, Nr. 6, Bl. 6, Sc. D, Ap. 1, Județul Botoșani

(Produs tradițional)


Cozonac E'domnesc _Mgm - Cozonac Domnesc S.R.L. Produsul tradițional "Cozonac e'Domnesc_MGM", se diferențiază de alte produse similare datorită proprietăţilor sale organoleptice deosebite, cum ar fi culoarea cojii rumenă, a consistenţei elastice şi pufoase precum şi a gustului şi mirosului său. Reţeta noastră are o valoare neprețuită aceasta datează în familia noastra de peste patru generații. Toate operațiile de producere a Cozonacului sunt realizate manual, frământarea, umplerea, impletirea și ambalarea.

Com. Stăuceni, Sat Tocileni, Nr. 334, Județul Botoșani

(Produs tradițional)


Brânză frământată Viofanny - Viofanny Lact Prodcom S.R.L. Materia primă utilizată este laptele proapăt muls, nefrigerat și nepasteurizat iar coagularea laptelui se face cu cheag natural. Procedeul de obținere al produsului finit este tradițional, respectiv operațiile de mulgere a vacilor, sărarea fărâmițarea cașului, omogenizarea și compactarea pastei de caș măcinat efectuându-se în înttregime manual. Aspectul produsului finit este o pastă omogenă, curată, de culoare alb-gălbuie, consistență moale specifică brânzei frământate.

Com. Săveni, Str. Independenței, Nr. 9, Bl. D3, Sc. A, Ap. 10, Județul Botoșani

(Produs tradițional)


Caș Viofanny - Viofanny Lact Prodcom S.R.L. Materia primă utilizată este laptele proapăt muls, nefrigerat și nepasteurizat iar coagularea laptelui se face cu cheag natural. La prepararea produsului ”Caș Viofanny”, se folosesc atât laptele proaspăt de vacă cât și cheagul natural. Toate acestea determină ca produsul finit obținut să aibă un gust deosebit, tradițional, cu o culoare alb ușor gălbuie. Produsul păstrează forma în care a fost presat, iar la exterior suprafața are un desen corespunzător tifonului și formei în care este presat.

Com. Săveni, Str. Independenței, Nr. 9, Bl. D3, Sc. A, Ap. 10, Județul Botoșani

(Produs tradițional)


Urdă Viofanny - Viofanny Lact Prodcom S.R.L. Materia primă a produsului tradițional ”Urdă Viofanny” este reprezentată de zerul rezultat în urma primei operațiuni de presare a cașului din lapte de vacă. Toate operațiile făcute pentru obținerea produsului finit respectiv scurgerea zerului, amestecarea în timpul fierberii, recoltarea urdei, se fac manual. în secțiune produsul are aspect de pastă moale, cu structură ușor grunjoasă, mirosul și gustul sunt placute specifice sortimentului.

Com. Săveni, Str. Independenței, Nr. 9, Bl. D3, Sc. A, Ap. 10, Județul Botoșani

(Produs tradițional)


Telemea Viofanny - Viofanny Lact Prodcom S.R.L. Materia primă utilizată este laptele proapăt muls nefrigerat și nepasteurizat, care provine de la vaci crescute în zona Or. Săveni, județul Botoșani. Toate operațiile executate pentru obținerea produsului finit respectiv coagularea laptelui, presarea coagului, scurgerea zerului, sărarea, sunt făcute manual. Produsul are o consistență semitare, specifică brânzei telemea, cu aspect de masă uniformă, cu puține găuri de la presare, mirosul și gustul plăcut specific sortimentului de brânză telemea murată în saramură.

Com. Săveni, Str. Independenței, Nr. 9, Bl. D3, Sc. A, Ap. 10, Județul Botoșani

(Produs tradițional)


Poale-n brâu de Tocileni - Cozonac Domnesc S.R.L. Plăcinta "Poale-n brâu de Tocileni" este un produs tradițional, preparat foarte des în zona noastră. Aceasta poate avea diverse umpluturi: cu brânză dulce cu stafide, brânză sărată, cartofi, dovleac, varză, etc.

Com. Stăuceni, Sat Tocileni, Nr. 334, Județul Botoșani

(Produs tradițional)


Alivenci Moldovenești - Cozonac Domnesc S.R.L. Alivenci Moldovenesti- sunt de fapt niște plăcinte cu brînză și mălai, o delicatesă din bucătăria tradițională moldovenească. Materiile prime folosite sunt: mălai, brânză, lapte, smântână, unt, ouă și zahăr. Pentru prepararea produsului "Alivenci moldovenești'' folosim materie primă locală, obținută în gospodăriile ţărăneşti, fără adaosuri de aditivi alimentari. Primul pas în prepararea produsului "Alivenci moldovenești" este frământarea brânzei până devine o cremă, apoi se adaugă gălbenușurile pe rând, amestecând până la încorporarea completă, la final se adaugă smântâna, untul, zahărul, sarea și esența de vanilie amestecându-se bine până se obține o pastă omogenă. Se amestecă făina de mălai cu făina de grâu și se adaugă treptat în compoziție. La sfârșit se adaugă albușurile bătute spumă, amestecând cu grijă în așa fel încât să nu iasă aerul din compoziție.

Com. Stăuceni, Sat Tocileni, Nr. 334, Județul Botoșani

(Produs tradițional)


Cașcaval tradițional Vlăsie - Vlăsie Company S.R.L. Cașcaval tradițional Vlăsie este o brânză cu pastă opărită obținută exclusiv din laptele crud de vacă nepasteurizat și nesmântânit, închegat cu cheag natural de origine naturală din care rezultă cașul ce se opărește în saramură fără ados de conservanți sau aditivi alimentari.

Com. Vlăsinești, Sat Vlăsinești, Județul Botoșani

(Produs tradițional)


Cașcaval de Săveni - Asociația producatorilor ”Cașcavalul de Săveni” - Vlăsie Company S.R.L. Caşcavalul de Săveni este o brânză maturată cu pastă opărită având o consistenţă semitare. Acest sortiment de caşcaval se obţine din lapte de vacă crud prin coagularea enzimatică cu cheag şi prelucrarea conform unei specific zonei. Obţinerea caşului başchiu, maturarea acestuia, opărirea lui în coşuri din nuiele de răchită urmată de turnarea în forme cilindrice sau paralelipipedice, uscarea şi maturare îndelugată – 60 de zile definesc produsul Caşcaval de Săveni.

Com. Vlăsinești, Sat Vlăsinești, Cod Poștal 717465, Județul Botoșani

(Indicație geografică protejată)


Cașcaval de Săveni - Asociația producatorilor ”Cașcavalul de Săveni” - Viofanny Lact Prodcom S.R.L. Caşcavalul de Săveni este o brânză maturată cu pastă opărită având o consistenţă semitare. Acest sortiment de caşcaval se obţine din lapte de vacă crud prin coagularea enzimatică cu cheag şi prelucrarea conform unei specific zonei. Obţinerea caşului başchiu, maturarea acestuia, opărirea lui în coşuri din nuiele de răchită urmată de turnarea în forme cilindrice sau paralelipipedice, uscarea şi maturare îndelugată – 60 de zile definesc produsul Caşcaval de Săveni.

Oraș Săveni, Sat Săveni, Str. Sergent Maior Teodorescu, Nr. 1, Cod Poștal 715300, Județul Botoșani

(Indicație Geografică Protejată)


Cașcaval Viofanny - Asociația producatorilor ”Cașcavalul de Săveni” - Viofanny Lact Prodcom S.R.L. Particularitatea ”CAȘCAVALULUI VIOFFANY” este datorită gustului natural dulceag, imprimat de flora spontană a pășunilor din această zonă geografică.

Oraș Săveni, Sat Săveni, Str. Sergent Maior Teodorescu, Nr. 1, Cod Poștal 715300, Județul Botoșani

(Produs tradițional)


Țuica de Prună De Rădeni Vasile Ciobanu - Ciobanu Vasile Î.I. ”Tuica de Prună De Rădeni Vasile Ciobanu” are ca specificitate gustul natural ușor dulceag, imprimat de prunele din soiul local Avrame, ce se gasește numai în zona comunei Frumușica.

Com. Frumușica, Sat Rădeni, Cod Poștal 717162, Județul Botoșani

(Produs tradițional)


Lapte bătut 2% grăsime - Lacto Solomonescu S.R.L. - Produs obținut din lapte de vacă normalizat la 2%, pasteurizat, însămânțat cu culturi lactice selecționate.

Com. Vlăsinești, Sat Miron Costin, Cod Poștal 717465, Județul Botoșani

(Rețetă consacrată)


Unt 80% grăsime - Lacto Solomonescu S.R.L. Produs obținut prin prelucrarea smântânii pasteurizate și normalizate la grăsimea de 80%.

Com. Vlăsinești, Sat Miron Costin, Cod Poștal 717465, Județul Botoșani

(Rețetă consacrată)


Sana 3,6% grăsime - Lacto Solomonescu S.R.L. Produs obținut din lapte de vacă normalizat la 3.6%, pasteurizat, însâmânțat cu culturi lactice selecționate.

Com. Vlăsinești, Sat Miron Costin, Cod Poștal 717465, Județul Botoșani

(Rețetă consacrată)


Cașcaval de LactomaC - Lactomac S.R.L. CAȘCAVALUL de LACTOMAC este o brânză maturată cu pastă opărită având o consitență semitare. Este un produs din lapte care face parte din categoria brânzeturilor opărite. Caractwristicile produsului sunt date atât de calitatea laptelui, cât și de metoda de preparare.

Oraș Bucecea, Sat Bucecea, Cod Poștal 717045, Județul Botoșani

(Produs tradițional)


Lapte bătut 2% grăsime - Five Continents Group S.R.L. Laptele bătut este un produs obținut din lapte de vacă normalizat, pasteurizat, însămânțat cu culturi lactice selecționate, având un coagul ferm, fără separare de grăsime, cu miros și gust plăcute, cu aromă specifică de fermentație lactică.

Com. Răchiți, Sat Răchiți, Județul Botoșani

(Rețetă consacrată)


Sana 3,6% grăsime - Five Continents Group S.R.L. Sana este un produs obținut din lapte de vacă normalizat, pasteurizat, însămânțat cu culturi lactice selecționate specifice, având un coagul ferm, consistență fină, miros și gust plăcute, specifice de fermentație lactică, gust caracteristic acrișor.

Com. Răchiți, Sat Răchiți, Județul Botoșani

(Rețetă consacrată)


Cașcaval Dalia - Five Continents Group S.R.L. Cașcavalul Dalia este un produs care se obține din lapte de vacă pasteurizat, prin adăugare de culturi lactice selecționate, coagulare cu cheag și opărirea cașului. Cașcavalul are o consistență fină, onctuoasă, ușor elastică, o culoare galben-deschis, uniformă în toată masa, un miros și gust placute, caracteristice brânzeturilor cu pastă opărită, provenite din lapte de vacă. Este potrivit de sărat, cu gust și aromă placute, de cașcaval maturat.

Com. Răchiți, Sat Răchiți, Județul Botoșani

(Rețetă consacrată)


Cașcaval Rucăr- Five Continents Group S.R.L. Cașcavalul Rucăr este un produs care se obține din lapte de vacă pasteurizat, prin adăugare de culturi lactice selecționate, coagulare cu cheag și opărirea cașului. Cașcavalul are o consistență fină, onctuoasă, ușor elastică, are o culoare galben-deschis, uniformă în toată masa, un miros și gust plăcute, caracteristice brânzeturilor cu pastă opărită, provenite din lapte de vacă. Este potrivit de sărat, cu gust și aromă placute, de cașcaval maturat.

Com. Răchiți, Sat Răchiți, Județul Botoșani

(Rețetă consacrată)


Chefir 3,3% grăsime - Five Continents Group S.R.L. Chefirul este obținut din lapte de vacă, normalizat, pasteurizat, însămânțat cu culturi lactice selecționate specifice, având un coagul ferm, fără separare de grăsime. Produsul are miros și gust plăcute, aromă specifică, de fermentație alcoolică.

Com. Răchiți, Sat Răchiți, Județul Botoșani

(Rețetă consacrată)


Chefir 3,3% grăsime - Lacto Solomonescu S.R.L. Chefirul este un produs obținut din lapte de vacă pasteurizat și normalizat, însămânțat cu culturi lactice selecționate.

Com. Vlăsinești, Sat Miron Costin, Cod Poștal 717465, Județul Botoșani

(Rețetă consacrată)


La Nea Titi, Brehuiești - Simion C. Ioan I.I. Mâncare tradițională având specificul zonei, gătită cu ingrediente din gospodăria proprie sau de la producători locali.

Com. Vladeni, Sat Brehuiesti, Județul Botoșani
 

PGL Micul Paradis - C&D 2002 S.R.L. Un punct gastronomic local specific pescăresc este un loc dedicat exclusiv preparatelor pe bază de pește, oferind o experiență culinară autentică și proaspătă. Atmosfera este adesea inspirată dintr-un cadru marin, cu elemente precum decoruri cu scoici, culori deschise și ilustrații tematice. Meniul este bogat în varietate, oferind preparate proaspete și delicioase, de la cele mai simple până la cele mai sofisticate. Veți găsi aici o gamă largă de pești, pregătiți în diverse moduri: prăjite, la grătar, coapte, în sosuri sau supe. Garniturile și sosurile sunt alese cu grijă pentru a complementa aromele peștelui și pentru a oferi o experiență culinară completă. Personalul este adesea pasionat și informat despre proveniența, prepararea și modul de servire al preparatelor, fiind capabil să ofere recomandări personalizate și să răspundă la întrebările clienților.

Com. Ripiceni, Sat Ripiceni, Județul Botoșani


Crama Jitar - Crama Jitar S.R.L. – DOC VARIETAL. Vinurile prielnice sufletului și trupului omului, create cu măiestrie și pasiune în vii prietenoase cu natura. Crama Jitar este o cramă de familie, singura de acest tip din județul Botoșani. Producem cu dragoste pentru sănătatea omului și a pământului vinuri artizanale în agricultura ecologică. Povestea noastră începe în urmă cu zece ani în Alpii din Sudtirol când am descoperit pasiunea pentru viticultură și enologie. Pe atunci lucram la Schnalshuber hof, o renumită pensiune agroturistică din Merano, unde am și deprins arta vinificarii. În 2017, am decis să ne întoarcem în țară pentru a planta o vie nouă după modelul viilor südtiroleze si pentru a reproduce și pe meleagurile natale o părticică din dragostea și respectul agricultorilor italieni pentru consumatori și natură. Cultivăm gustul bun și credem cu tărie în agricultura ecologică și durabilă. În fapt, Crama Jitar înseamnă Sebastian și Oana Jitariu și tatăl lui Sebi. La cules, se strânge întreaga familie, vin inclusiv rude din străinătate. E ca un festival al lor, pe care-l așteaptă cu toții.

Com. Frumușica, Sat Storești, Str. Bisericii, Nr. 27, Cod Poștal 717163, Județul Botoșani

(Vin cu denumire de soi)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Gripa face ravagii în România: Opt oameni au murit din cauza virusului gripal!

astăzi, 16:10

România se confruntă cu o situație îngrijorătoare în plin sezon gripal, după ce Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a declarat stare de alertă epidemiologică din...

Ministrul Educației spune că va începe monitorizarea profesorilor care lipsesc de la ore: ”Vor fi luate măsuri conform normelor”!

astăzi, 15:15

Ministrul Educației și Cercetării, Daniel David, a vorbit joi, în direct la Digi24, despre profesorii care lipsesc de la ore și a declarat că Ministerul Educației va începe o „...

Sportivi, campioni mondiali și antrenori se aflau în avionul prăbușit în Washington! „Suntem devastaţi de această tragedie!”

astăzi, 15:00

La bordul avionului care s-a prăbușit în Washington se aflau foștii campioni mondiali la patinaj artistic Evgenia Shishkova și Vadim Naumov, care au făcut parte din echipa Rusiei, potrivit ...