Puțin, dar bun: Afaceri în creștere la Botoșani, în una dintre companii lucrează aproape 1000 de oameni!

Companiile care activează în Botoșani își mențin trendul ascendent, chiar dacă au declarat profit mai mic decât în anul anterior.

Mai puțini angajați în 2023!

Afacerile Prodalcom, producătorul Voronskaya, au crescut cu 3,2% în 2023, ajungând la 28 mil. lei


Prodalcom Botoşani, producătorul brandului de vodcă Voronskaya, deţinut de trei antreprenori români, a raportat pentru 2023 o cifră de afaceri de 28 mil. lei (5,6 mil. euro), în creştere cu 3,2% faţă de anul anterior, când compania a avut afaceri de 27,1 mil. lei (5,5 mil. euro), potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor.

Cifră de afaceri mai mare, profit mai mic!

Prodalcom a finalizat anul 2023 cu un profit net de 1,8 mil. lei (367.000 de euro), mai mic de 2,7 ori faţă de anul precedent, când producătorul brandului de vodcă Voronskaya a realizat un câştig net de 5 mil. lei (1 mil. euro), conform datelor publice. Compania a ajuns anul trecut la un număr mediu de 86 de angajaţi, cu 10 oameni mai puţin decât în 2022.

Compania înfiinţată în 1993 produce de la alcool etilic alimentar, până la alcool etilic de uz farmaceutic, la alcool etilic denaturat sau alcool sanitar. Printre brandurile de băuturi spirtoase aflate în portofoliul Prodalcom se află Vorona, Voronskaya sau Ştefan cel Mare.

Fabrică în Botoșani și unitate de producție în Ucraina!

Afacerile producătorului de costume Formens din Botoşani au crescut cu 3% în 2023, ajungând la 287 mil. lei


Producătorul de costume Formens din Botoşani, controlat de antreprenorul francez Losson Gerard Justin Joseph, a raportat pentru 2023 o cifră de afaceri de 287 mil. lei (58 milioane de euro), în creştere cu aproximativ 3% faţă de anul anterior, când compania a avut afaceri de 278,6 milioane de lei (56,5 mil. euro), potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.

Formens a realizat anul trecut un profit net de 18,8 mil. lei (3,8 milioane euro), mai mic cu circa 33,5% faţă de anul precedent, când compania a obţinut un câştig net de 28,3 miliaone de lei (5,7 milioane de euro), conform datelor publice.

Compania a ajuns în 2023 la un număr mediu de 958 de angajaţi, cu 58 de oameni mai mult decât în 2022. Producătorul de costume şi de alte articole de îmbrăcăminte deţine o fabrică în Botoşani, dar şi o unitate de producţie în Ucraina, care a fost închisă temporar anul trecut din cauza războiului. Formens este unul dintre cei mai mari exportatori din domeniu, trimiţând peste graniţă aproape întreaga producţie.

Povestea companiei Formens a început în anii ’90, când antreprenorul francez Gerard Losson a venit în România. De profesie inginer textilist, el a lucrat o vreme în domeniu pentru ca apoi să devină antreprenor. A început întâi să lucreze în Portugalia şi Tunisia, însă nu a fost mulţumit de ce a obţinut, aşa că a venit în 1997 în România, o piaţă cu tradiţie în domeniul textilelor, mai scrie Ziarul Financiar.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plan Roșu în serviciile de urgență din România. Legătura cu NATO!

astăzi, 13:58

Managerul Serviciului de Ambulanță Județean Iași, Dr. Angelica Hristea, a confirmat pentru presa locală că în perioada 19-21 septembrie va fi testată capacitatea de reacție a angajațilo...

Poliția vrea să-și cerceteze angajații care strică imaginea instituției prin postări pe Facebook. ”E o vânătoare de vrăjitoare!”

astăzi, 13:12

Polițiștii care prejudiciază imaginea instituției prin intervenții publice sau postări pe rețelele sociale vor fi cercetați și pot fi sancționați disciplinar, reiese dintr-un document inter...

Imagini cu pompierii botoșăneni care sunt în drum spre Galați să ajute victimele inundațiilor! (foto)

astăzi, 12:38

32 de pompieri de la toate subunitățile I.S.U. Botoșani, au plecat, în urmă cu puțin timp, spre zonele afectate de inundații din județul Galați. Alături de colegii din alte 24 de ins...