Proiect eolian în patru comune din Botoșani, investiția depășește 500 milioane de euro!

Valoarea totală a investiției este estimată la peste 531 milioane euro, ansamblul eolian vizând o suprafață de teren de aproape 84 de hectare.

Proiect eolian în patru comune din Botoșani, investiția depășește 500 milioane de euro!

   Foto: Profit.ro

Un proiect de ansamblu de producție de energie regenerabilă din vânt, compus din trei parcuri eoliene ce ar urma să fie amplasate pe teritoriile a patru comune din județul Botoșani, a ajuns în faza acordului de mediu, relevă date analizate de Profit.ro.

Proiectul presupune o putere instalată însumată de 305 MW, împărțită în 3 unități, de 75, 112 și 118 MW.

Valoarea totală a investiției este estimată la peste 531 milioane euro. Ansamblul eolian va ocupa o suprafață de teren de aproape 84 de hectare, în comunele botoșănene Adășeni, Avrămeni, Manoleasa și Mitoc.

Dezvoltatorul este firma locală Mitoc Partners SRL, deținută indirect de companiile italienești Fri-El Hidro Power (38,25%) și Alerion Clean Power (36,75%), alături de avocatul român Edward Dobre (25%), conform termene.ro.

Compania a depus la Autoritatea de resort raport de mediu și studiu de evaluare adecvată pentru proiect, luna aceasta fiind programată o dezbatere publică pe marginea acestora.

Grupul Fri-El, care include și Alerion, a fost fondat și este deținut de frații Thomas, Josef și Ernst Gostner, unii dintre cei mai mari fermieri din România, furnizori pentru Barilla și Nestlé, care dețin cea mai mare exploatație de cereale bio din România.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai mulți elevi din Botoșani au testat ochelarii care simulează consumul de droguri! (foto)

astăzi, 17:12
18

În această săptămână, reprezentanții Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat la Seminarul T...

O ceartă între două profesoare de la o școală din apropiere de Botoșani s-a încheiat la spital: „S-a izbit pe jos ca și cum aș fi împins-o eu”

astăzi, 16:03
749

Două profesoare de la Școala Gimnazială Zamostea din Suceava se acuză reciproc de loviri. Conflictul ar fi pornit după ce una dintre ele, care este directoarea școlii, nu ar fi lăsat-o pe coleg...

Posturi de medici scoase la concurs de cea mai mare unitate sanitară din Botoșani!

astăzi, 12:22
449

Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani anunță scoaterea la concurs a mai multor posturi vacante de medic.Este vorba despre un post cu normă întreagă de med...