Lidl a cerut municipalității autorizarea construirii a încă două magazine în Botoșani

Lidl a cerut municipalității autorizarea construirii a încă două magazine în Botoșani

Concernul german Lidl a cerut Primăriei municipiului Botoșani acordul necesar pentru obținerea a două autorizații de construcții, în vederea construirii a două noi magazine în municipiul Botoșani.

Primul amplasament va fi situat în cartierul Alfa Land, la intersecția dintre Șoseaua Iașului și Aleea Pajiștei. Terenul, de aproximativ 20.000 mp, este deținut de doi proprietari din municipiul Botoșani care intenționează să îl vândă companiei Lidl. În cazul în care reușesc să obțină autorizația de construcție, vor trece la construirea supermarket-ului Lidl  în această zonă.

“Amplasamentul respectiv este suficient de mare, însă magazinul Lidl nu se va construi pe toată suprafața de 20.000 mp, ci doar pe o suprafață de aproximativ 9.000 mp. Poziția respectivă are avantajul că are deschidere la trei străzi. Este vorba de Șoseaua Iașului care are două benzi de circulație pe sens, Aleea Pajiștei, cea care duce în cartierul Tulbureni și Aleea Castanilor, cea care intră în cartierul rezidențial Alfa Land. (…) Este o zonă în plină dezvoltare urbanistică iar construcția unui magazin este  bine gândit și amplasat în respectiva zonă”, a precizat viceprimarul municipiului Botoșani, Marian Murariu.

Cea de-a doua zonă în care se dorește amplasarea unui magazin Lidl este pe strada Independenței numărul 4, pe locul actualei fabrici Rapsodia Conf, închisă cu ceva timp în urmă. Acționarii acestei fabrici intenționează să vândă terenul companiei Lidl dar tot în ipoteza în care obțin autorizația de construcție, iar intenția este de a se demola fabrica pentru a se deschide noul complex comercial.

„Acolo este un teren de aproximativ 10.000 mp, dar magazinul Lidl se intenționează a se construi pe aproximativ 7.000 mp, pe restul terenului urmând a se construi, într-o etapă ulterioară, două blocuri cu regim de înălțime mai mic. În acest caz documentația este mai avansată decât cea de la Alfa Land”, a completat Marian Murariu.