Compania din Botoșani care va concedia peste 160 de angajați!

O fabrică de confecţii din Botoşani va disponibiliza, în perioada imediat următoare, peste 160 de angajaţi.

Informația a fost confirmată de directorul executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Botoşani, Anca Apăvăloaie.

Societatea comercială Serconf SA a înştiinţat AJOFM cu privire la faptul că a demarat procedura de concediere colectivă pentru 163 dintre salariaţii săi, înmânând preavizele către aceştia. Perioada de preaviz este cuprinsă între 30 iulie şi 28 august.

Oficialul AJOFM susţine că personalul vizat de concediere va beneficia de consiliere din partea specialiştilor AJOFM.

"Funcţionarii publici din cadrul AJOFM cu atribuţii în informare, consiliere şi orientare profesională şi cei cu atribuţii în acordarea serviciilor de mediere se vor deplasa la sediul angajatorului Serconf SA pentru a desfăşura aceste activităţi de informare a salariaţilor care sunt concediaţi, informare referitoare la drepturile conferite de Legea 76 a asigurărilor pentru şomaj, în cazul în care aceste persoane vin să se înregistreze în evidenţa AJOFM", a afirmat Apăvăloaie pentru Agerpres.

Concedieri colective la firmele din Botoșani

Salariaţii Serconf vor fi informaţi, de asemenea, cu privire la locurile de muncă disponibile, dar şi despre programele de formare profesională disponibile în vederea unei eventuale reconversii profesionale.

Serconf este cea de-a patra societate din industria textilă din Botoşani care a efectuat în acest an concedieri colective. Formens SRL a renunţat la 79 de salariaţi, Artsana la 360 de salariaţi iar Cristina Fashion la 30 de salariaţi, a precizat sursa citată.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Anastasia: Fata de 13 ani a plecat astăzi de acasă!

astăzi, 20:55

Minora a părăsit domiciliul în această după amiază, fără a preciza unde merge, iar din acel moment nu a mai putut fi contactată și nici nu a luat legătura cu familia. Podariu Anasta...

Ordinul de protecție, neluat în serios de botoșăneni: Încă doi bărbați arestați pentru încălcarea acestuia!

astăzi, 19:50

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că acesta ar fi încălcat ordinal de protecție provizoriu emis de polițiști, la solicitarea soției sale, pentru fapta de violenț...

BLOCADA la Botoșani: Aproximativ 50 de conducători auto au devenit pietoni în weekendul care a trecut!

astăzi, 18:52

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consu...