Bătălie în instanţă pe un parc de maşini confiscate

O societate comercială din Botoşani a chemat în judecată firma publică de transport local, fiscul şi vama pentru a-şi revenidica o suprafaţă de teren pe care este amplasat un parc de maşini confiscate. 

Bătălie în instanţă pe un parc de maşini confiscate

Firma , din domeniul textil, a deschis o acţiune la Tribunalul Botoşani prin care a solicitat obligarea societăţii Eltrans SA, a Direcţiei Regionale a Finanţelor Publice Iaşi şi a Direcţiei Regionale Vamale Iaşi la eliberarea unui spaţiu de 2500 mp situat în zona industrială a municipiului Botoşani. În prezent pe spaţiu sunt amplasate un punct termic şi 40 de maşini aflate într-o stare avansată de degradare, după ce au fost confiscate în urmă cu mai mulţi ani de către autorităţile vamale.

Firma reclamantă a cumpărat terenul în anul 2017 şi a solicitat instanţei obligarea societăţii şi a celor două instituţii ridicarea punctului termic şi a maşinilor. Mai mult decât atât, a invocat că în cazul în care vor refuza ridicarea bunurilor şi a construcţiei să fie autorizată la ridicarea lor, însă pe cheltuiala părţilor adverse din dosar. 

De asemenea, firma din domeniul textil a mai solicitat şi daune pentru lipsa folosinţei terenului de la data achiziţiei şi până la eliberarea proprietăţii. Valoarea daunelor solicitate ajunge la aproximativ 50.000 de euro.    

Atât Eltrans SA cât şi Direcţia Regională a Finanţelor Publice Iaşi şi Direcţiei Regionale Vamale Iaşi au solicitat respingerea acţiunii. Mai mult decât atât, firma de transport în comun a chemat în garanţie Municipiul Botoşani, iar fiscul ieşean a invocat faptul că nu are calitate procesuală activă. 

Judecătorii Tribunalului Botoşani au decis declinarea competenţei soluţionării dosarului către Judecătoria Botoşani. 

"Admite excepţia necompetenţei materiale a instanţei. Declină competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea Judecătoriei Botoşani. Fără cale de atac", se arată în decizia instanţei. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Centrul Vechi s-a umplut de oameni și mașini! Care au fost „vedetele” la Retroparada Primăverii (Foto, Video)

astăzi, 12:50
234

Retroparada Primăverii, eveniment organizat de Retromobil România, a fost și anul acesta un prilej pentru botoșăneni de a adimira mașini construite în ultima jumătate de secol, unele...

Apă sistată într-un oraș și mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 12:09
217

Urmare a avariei produse în zona localității Leorda pe conducta din oțel Ø 400 mm, remediată operativ de echipele Nova Apaserv Botoșani, și având în vedere că umplerea ...

Polițiștii de frontieră continuă să curățe Prutul de plase monofilament interzise de lege!

astăzi, 11:35
66

În ultima săptămână, poliţiştii de frontieră botoșăneni care executau misiuni de patrulare pe râul Prut sau în cooperare cu reprezentanți ai A.J.V.P.S. Botoșani, cu a...