Amber Studio NU va închide biroul din Botoşani!

Renunţarea la ajutorul de stat nu duce la închiderea activităţii din Botoşani, asigură reprezentanții companiei internaționale.

Amber Studio NU va închide biroul din Botoşani!

 Mihai Pohonțu  Foto: zf.ro

Amber Studio nu va închide biroul din Botoşani ca urmare a renunţării la ajutorul de stat de 2,8 mil. euro, au anunțat reprezentanţii companiei.

"Renunţarea la ajutorul de stat nu influenţează activitatea studioului din Botoşani. Cei peste 120 specialişti din biroul de la Botoşani continuă să ofere servicii de testare şi alte servicii partenerilor nostri globali. Anul trecut tatonam ideea dezvoltării business-ului şi în alte zone alte ţării, inclusiv deschiderea unui studio în Craiova. Aici exista un punct de lucru inactiv, pe care am decis să îl închidem. Este o decizie administrativă care nu impactează activitatea noastră", au precizat pentru Ziarul Financiar reprezentanții companiei.

Precizăile au venit după ce studioul de jocuri video Amber a anunțat că a renunţat la ajutorul de stat de 2,8 mil. euro alocat pentru a crea 120 de locuri de muncă în Botoşani şi Craiova. „Nu se putea susţine şi crea numărul de locuri de muncă eligibile pentru proiectul din Botoşani şi Craiova”.

Firma a avut pierderi de 11 mil. lei în 2023

Amber Studio, un producător local de jocuri video cu afaceri de 45 mil. dolari în 2022, a decis să renunţe la un ajutor de stat de 2,7 mil. euro care venea la pachet cu obligaţia de a crea 120 de locuri de muncă în Botoşani şi Craiova, cu o investiţie totală de 4,6 mil. euro, conform datelor dintr-un convocator al acţionarilor publicat de societate.

Compania pune decizia de a renunţa la ajutorul de stat pe contextul economic dificil din industria de jocuri, dar şi pe imposibilitatea de a se crea şi susţine locurile de muncă din cele două oraşe.

Conform deciziei 247 din decembrie 2022 Amber Studio primise acordul Ministerului Finanţelor pentru un proiect de investiţii de 4,63 mil. euro pentru a crea 120 de locuri de muncă în principal în Botoşani. Statul urma să ofere un ajutor de 2,78 mil. euro pentru realizarea proiectului, potrivit Ziarul Financiar.

La finele anului 2023 Amber Studio raportase la Ministerul Finanţelor că angajase 73 de oameni, sau 61% din obiectiv, şi că înregistrase cheltuieli eligibile de 0,39 mil. euro, fără a fi primit însă până la momentul respectiv vreo plată de la stat.

Convocatorul publicat în Monitorul Oficial arată că societatea a încheiat anul 2023 cu o pierdere de 10,7 mil. lei, care va fi acoperită din câştigurile din anii anteriori.

Convocatorul include şi propuneri pentru acordarea de acţiuni către fondatorul Mihai Pohonţu, alţi manageri şi societăţi.

În luna ianuarie 2024 Jaime Giné Dominguez şi-a înaintat demisia din funcţia de director general al Amber Studio, şi a fost înlocuit de Mihai Pohonţu (foto sus), cu un mandat de 4 ani, fără acordarea unei remuneraţii, conform unei alte decizii publicate în Monitorul Oficial.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mobilizare impresionantă a pompierilor și medicilor pentru salvarea celor patru victime! (Video)

astăzi, 16:40
153

Pompierii cu două autospeciale și kit-uri de salvare din spații înguste, precum și trei ambulanțe SMURD de terapie intensivă mobilă, dar și două ambulanțe SAJ au fost prezente în...

Două dintre cele trei victime au decedat, una a fost transportată la Iași cu elicopterul SMURD! (Video)

astăzi, 16:08
216

Echipajede de prim-ajutor au descoperit trei bărbați aflați în stop cardio-respirator. Toți trei au beneficiat de manevre de resuscitare, dar, din nefericire, doar unul a răspuns și a fost...

Tragedie la o fabrică de cașcaval din Botoșani, a fost solicitat și elicopterul SMURD! (Video)

astăzi, 14:33
6720

La fața locului au ajuns, în cel mai scurt timp, cinci echipaje din cadrul Detașamentului Dorohoi și Botoșani, cu două autospeciale de stingere dotate cu kit-uri de salvare din spații &ici...