Zeci de copii ajutați să înceapă școala, în memoria unui om al faptelor bune

Zeci de copii ajutați să înceapă școala, în memoria unui om al faptelor bune

Voluntarii Asociației „Grup Civic” din Botoșani au reușit să ajute zeci de copii, din comuna George Enescu, să înceapă școala. Crescuți în medii defavorizate, în familii ale căror resurse financiare sunt limitate, cei 80 de beneficiari au primit ghiozdane și rechizite în memoria unui coleg decedat într-un accident cumplit. În activități s-a implicat și mama acestuia, în sensul perpetuării faptelor lui bune.

Campania a fost organizată în câteva zile, mobilizând sute de oameni. La finele săptămânii trecute, 20 de voluntari ai Asociației s-au deplasat cu trei dube și cinci mașini încărcate cu rechizite, dar și alimente de bază.

Acțiunea „Ghiozdănelul” i-a fost dedicată lui Liviu Alex Ababei, fost membru al echipei, care și-a pierdut viața într-un accident de circulație, la începutul lunii iulie, la vârsta de 27 de ani. În semn de recunoștință pentru eforturile sale, foștii colegi au vizitat 20 de familii, însoțiți de mama tânărului, venită din Italia în mod expres pentru a lua parte la activitățile de binefacere. Ea s-a înscris drept voluntară în cadrul asociației, luând locul fiului său.

„Știam ce lucruri frumoase obișnuia să facă fiul meu Alex, doar că acum sunt și eu direct implicată în activitățile de voluntariat. Alex întotdeauna a fost un copil bun, știam că face lucruri atât de minunate. Sper să mă integrez și eu în familia Grup Civic, așa cum a făcut-o Alex, și în amintirea lui să mă bucur de activitățile desfășurate de asociația a cărei membri mi-au devenit a doua familie”, a mărturisit femeia.

„Asociația Grup Civic și-a mai trecut în palmares o activitate reușită. A fost însă una extrem, extrem de încărcată emoțional, fiindcă destinatarii cadourilor noastre au fost copiii”, a spus Daniel Câșlariu, coordonatorul „Grupului Civic”. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Peste 160 de tone de furaje și un adăpost de animale, mistuite de flăcări

Marţi, 26 Octombrie 2021
469

Două gospodării de pe raza comunei Vlăsinești au fost afectate de un incendiu, marți după-amiază, peste 160 de tone de furaje și un adăpost pentru animale arzând în totalitate, a ...

Infracțiuni trase la indigo, anchetate de polițiștii de frontieră

Marţi, 26 Octombrie 2021
218

Polițiștii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit, luni, asupra unor tineri, o carte de identitate cu însemnele autorităților din Lituania și un permis de c...

Peste 85.000 de persoane vaccinate împotriva COVID-19 în Botoșani

Marţi, 26 Octombrie 2021
1077

Peste 85.000 de persoane s-au imunizat împotriva COVID-19 în centrele de vaccinare, respectiv în cabinetele medicilor de familie din județul Botoșani, a declarat, marți, managerul...