Vlad Plăcintă, apel către agenții economici din Botoșani: „Avem nevoie de sprijinul firmelor, al companiilor care pot direcționa gratuit 20%”

 Vlad Plăcintă, apel către agenții economici din Botoșani: „Avem nevoie de sprijinul firmelor, al companiilor care pot direcționa gratuit 20%”

Pe toată perioada pandemiei, Vlad Plăcintă, președintele Asociației „Salvează o inimă”, a fost unul dintre oamenii care a susținut financiar atât cazurile umanitare dar și sistemul medical răpus de criza sanitară fără precedent.

A demarat cele mai ample campanii, reușind să strângă peste 1.000.000 lei, bani cu care a achiziționat aparatura medicală pentru secțiile de Boli Infecțioase, ATI și Pediatrie dar și echipamente de protecție pentru cadrele medicale de la Spitalul județean „Mavromati” Botoșani și pentru angajații MAI.

„2020 a fost un an extraordinar de greu, atât din punct de vedere medical, cât și financiar. Pandemia prin care trecem și acum este o situație fără precedent care ne-a marcat pe toți, într-un fel sau altul, și deocamdată nu se știe cât va mai dura până vom reveni la normal.

Un an plin de provocări a fost și pentru Asociația „Salvează o inimă”, care nu a stat deoparte și s-a implicat activ nu doar în cazurile umanitare cu care lucrează, ci și în lupta cu noul coronavirus. Am demarat cele mai mari campanii de strângere de fonduri din județul nostru, reușind să strângem 1.002.487 de lei.

O primăvară apăsătoare, o toamnă și mai dificilă

În luna martie, când a lovit în forță criza sanitară, am lansat campania „STOP COVID-19!”, prin care am achiziționat aparatură medicală pentru secțiile Boli infecțioase, ATI și Pediatrie, dar și echipamente de protecție pentru cadrele medicale de la Spitalul „Mavromati” Botoșani și pentru angajații MAI (jandarmi și polițiști)”, a declarat Vlad Plăcintă.

Din toamnă, virusul SARS-CoV-2 și-a arătat adevărata față, fiind mai agresiv, ceea ce a condus inevitabil la o supraaglomerare a spitalelor din întreaga țară.

În luna noiembrie, considerată vârful pandemiei, peste 1.200 de pacienți, aflați pe secțiile de ATI din întreaga țară, se luptau pentru viața lor.

Tot în această lună, viața unor botoșăneni depindea de existența concentratoarelor de oxigen, iar Vlad Plăcintă a reușit să achiziționeze 30 de astfel de aparate.

„Am crezut că greul a fost în primăvară, însă virusul SARS-CoV-2 ne-a demonstrat că ne-am înșelat amarnic. A atacat mult mai agresiv în toamnă, iar spitalele noastre sunt acum supraaglomerate. Peste 1.200 de români se zbat între viață și moarte, în acest moment, în secțiile de terapie intensivă din toată țara!  În luna noiembrie, viața tot mai multor botoșăneni a depins de existența unor concentratoare de oxigen, iar Asociația „Salvează o inimă” a cumpărat 30 de astfel de aparate cu o valoare totala de 189600 RON, care au fost donate astfel: 15 la secția Boli infecțioase din Botoșani, 5 la secția ATI a Spitalului mare și 10 la Spitalul „Sfântul Gheorghe”, devenit și el spital-suport COVID.

Fiecare respirație a pacienților botoșăneni infectați cu COVID-19 și aflați în stare gravă poartă și semnul solidarității Asociației „Salvează o inimă” și a prietenilor săi care s-au unit pentru a ajuta oamenii greu loviți de această boală, dar și al salvatorilor din „linia întâi”, împovărați de numărul cazurilor și de amploarea răspândirii virusului.

Nimic din ceea ce am realizat nu ar fi fost posibil fără ajutorul managerilor botoșăneni, care au făcut donații și sponsorizări, arătând și de această dată că suntem cu toții oameni!”, completează președintele Asociației „Salvează o inimă”.

Pe viitor, Vlad Plăcintă își dorește să continue campaniile umanitare și să sprijine sistemul sanitar grav afecta. Pe această cale, președintele Asociației „Salvează o inimă” transmite un apel agenților economici de a  direcționa gratuit 20 % din impozitul pe profit sau venit.

„Ce ne propunem pentru viitor?

Evident, după această experiență nefastă, ne dorim ca anul următor să fie mult mai bun decât 2020, să ne readucă liniștea, sănătatea, libertatea de a trăi fără teamă și stabilitate financiară. Să fim sănătoși cu toții, iar mediul privat să iasă la liman și să prospere din nou!

Și în 2021, Asociația „Salvează o inimă” are ca obiectiv salvarea cât mai multor copii și adulți cu probleme grave de sănătate, dar și să contribuie cu aparatură medicală pentru susținerea eforturilor făcute de medici pentru salvarea semenilor noștri.

Am fost, suntem și vom rămâne mereu transparenți în tot ceea ce înseamnă donații, campanii și acțiuni umanitare și nu vom fi niciodată indiferenți față de problemele celor năpăstuiți. Cele 45 de campanii de strângere de fonduri demarate în 2020 și miile de vieți salvate ne stau mărturie.

Totul costă, dar sănătatea redobândită e neprețuită

Pe lângă donațiile persoanelor fizice, avem nevoie de sprijinul firmelor, al companiilor care pot direcționa gratuit 20% din impozitul pe profit sau venit, în funcție de cifra de afaceri. O parte din taxele datorate oricum statului pot fi un dar neprețuit pentru copii grav bolnavi sau pentru adulți ajunși în situații imposibile, care amenință să-i ia de lângă copiii lor pentru totdeauna. Cei 20% pot fi direcționați trimestrial, dar nu mai târziu de 31.12.2020.

Împreună, salvăm inimi! Împreună, luptăm pentru o lume mai bună!”

 

Spune-ne opinia ta