Urne amenajate în Botoșani pentru cadourile de Crăciun destinate copiilor fără posibilități

Urne amenajate în Botoșani pentru cadourile de Crăciun destinate copiilor fără posibilități

Și în acest an, Asociația „Grup Civic” Botoșani va continua campania umanitară „5000 de zâmbete”, începută la sfârșitul anului 2019.

În acea perioadă, Daniel Câșlariu, coordonatorul asociației, a reușit să ajungă la 5150 de copii cu o situație financiară precară, care au primit câte un pachet cu dulciuri și o portocală.

Însoțit de 20 de voluntari și în doar patru zile, Câșlariu a reușit anul trecut să ajungă în 117 școli și a parcurs peste 3.200 de kilometri iar satisfacția realizării proiectului umanitar a fost pe măsura efortului depus.

„În campania precedenta  din 2019 am reușit, împreună cu o mână de oameni, să ajung la 5150 de copii cu un pachețel cu dulciuri și o portocală. Pot să spun că a fost o experiență unica dar și cele mai intense momente deoarece am întâlnit copii care au spus că vin la școală doar pentru acel corn și lapte care îl primesc.

A fost un copil care a mușcat efectiv dintr-o portocală fără să știe că trebuie decojită, iar altul  a zis că a mâncat ciocolată ultima dată anul trecut de Crăciun, când doamna de matematica i-a oferit una.

Dar poate cea mai neplăcută experiență a fost când un copil m-a întrebat ce este în acel pachețel iar eu i-am răspuns că sunt doi moși de ciocolată și două napolitane. Atunci mi-a răspuns că a  văzut ciocolată dar nu a mâncat niciodată.

 Nu mi-a venit să cred și am desfăcut pachețelul, am rupt un moș de ciocolată și i-am întins copilului. Mă uitam la el cum mânca ciocolata fără să desprindă mânuța de la gură. Am încremenit....s-a oprit timpul în loc și mi s-au tăiat picioarele...m-am așezat pe un scaun și am început să plâng.

Copilul s-a uitat la mine și a întins ciocolata spre mine spunându-mi  să nu plâng pentru că nu o va mânca pe toată ci îmi va da și mie o bucățică. Nu îmi doream nimic mai mult decât să nu fi fost acolo. M-AM VĂZUT ÎN OCHII LUI.  I-am mai dat un pachețel după care, cu greu mi-am recăpătat graiul și am plecat. În ziua aceea nu am mai putut face nimic decât să mă gândesc la acel copil”, a povestit Daniel Câșlariu.

În cadrul campaniei de anul acesta, liderul Asociației „Grup Civic” Botoșani își dorește ca implicarea semenilor să continue. În acest scop, au fost plasate urne în câteva locații din Botoșani, special amenajate pentru cetățenii care vor să ajute.

„Dragi prieteni, cu bucurie în suflet țin să vă anunț că am reușit să punem urne în câteva locații din Botoșani, așa că dacă și tu dorești să faci un copil fericit poți dona aici:

#LABRICI,

#ELITEOUTLET,

#MagazineleCASTILIO,

#MAGAZINELEMESERIASUL,

#RAMONIQUEBEAUTY,

#HAIRCUTFLORIN,

#LUCOMMASTERTRUSESTI,

#CLINICASTOMATOLOGICADRTUDORACRISTINA,

#RESTAURANTCHECKIN,

#DIMI,

#BISERICAUSPENIA,

#TAXIINDICATIVUL258100ZECE,

#BOTOSANISHOPINGCENTER,

#MICROBUSUL3,

#BEAUTYBYCERASELA,

#SOLENYY,

#63HAIRSTUDIO,

#ALINOFOTOSTUDIO.

Dacă și dumneavoastră vreți să donați pentru unul dintre cei 5000 de copii o puteți face și aici:

IBAN-ul contului curent in LEI deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO03BTRLRONCRT0530156401.

 IBAN-ul contului curent in EUR deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO50BTRLEURCRT0530156401.

IBAN-UL contului curent in GBP deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO08BTRLGBPCRT0530156401.

Codul Swift BTRLRO22. Cu specificația 5.000 de zâmbete”, a transmis Daniel Câșlariu, coordonatorul Asociației „Grup Civic” Botoșani.

Fragmente surprinse în cadrul campaniei umanitare „5000 de zâmbete” demarată în anul 2019.

 

 

Spune-ne opinia ta