Un botoșănean rănit într-un grav accident are nevoie de sânge! ”Este unul dintre cei mai iubiți pământeni!”

Pe rețelele de socializare s-a declanșat o amplă campanie de donare de sânge pentru a salva viața unui tânăr rănit grav în accident.

Un botoșănean rănit într-un grav accident are nevoie de sânge! ”Este unul dintre cei mai iubiți pământeni!”

 Lucian Liciu  

Lucian Liciu, născut în Botoșani, ar fi suferit un anevrism cerebral în timp ce conducea mașina și s-a izbit într-o autoutilitară.

”Avem nevoie de persoane care să doneze sânge pentru prietenul asociației noastre, Lucian Liciu. Aceasta a susținut gratuit numeroase evenimente în cadrul asociației noastre, atât pentru copii, cât și pentru adulți. De această dată trebuie să fim noi alături de el! El este internat la Secția ATI a Spitalului ”Sf. Spiridon” cu numeroase traumatisme interne și arsuri pe suprafața corpului”, este anunțul postat pe pagina de Facebook a Asociației împreună pentru Miroslava, unde sunt trecute și detaliile privind modul în care puteți dona sânge pentru salvarea vieții acestuia.

Un anunț similar a fost postat și de Carmen Ghercă, președinta FEDRA: ”Lucian a fost mereu alături de mine și Ancaar - filiala Iasi atunci când organizam evenimentele din campania dedicată persoanelor cu autism, in fiecare luna aprilie a fiecărui an, de aproape 10 ani încoace. Lucian nu a susținut doar cauza persoanelor cu autism, ci a fost implicat în multe alte proiecte caritabile. Acum, Lucian are nevoie de noi, are nevoie de sânge pentru operațiile la care urmează să fie supus”.

Lucian Liciu are grupa A2, dar se poate dona orice grupă de sânge. Trebuie doar să specificați numele: Lucian Ionut Liciu, internat la Spitalul ”Sf. Spiridon” Iași.

Originar din Botoșani, unde a copilărit și a urmat școala, Lucian Liciu trăiește în Iași, unde este un îndrăgit instructor de înot și zumba. El s-a implicat activ în decursul anilor într-o mulțime de campanii umanitare.

Victimă a unui grav accident rutier petrecut săptămâna trecută în sensul giratoriu de la Târgu Frumos, Lucian se luptă pentru a supraviețui.

”Lucian este unul dintre cei mai iubiți pământeni. Oriunde ajunge generează bună dispoziție și entuziasm. Pe lângă donat sânge, haideți să-i trimitem gânduri optimiste, să emitem încredere că deja e bine”, spune o tânără care își îndeamnă prietenii să doneze sânge pentru Lucian.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănenii din Spania vor putea primi dublă cetățenie!

Sâmbătă, 2 Martie 2024
131

Acordarea dublei cetățenii pentru românii care trăiesc în Spania va deveni realitate „în curând”, susține premierul Marcel Ciolacu, în urma unei înt...

ÎPS Teofan vine la Botoșani pentru a boteza cel de-al cincilea copil al unui preot din județ!

Sâmbătă, 2 Martie 2024
1117

Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, va fi prezent duminică, 3 martie, în județul Botoșani. ÎPS Teofan va sluji Sfânta Liturghie la Biserica &...

Luni începe simularea examenului de Bacalaureat. Participă peste 146.000 de elevi din întreaga țară!

Sâmbătă, 2 Martie 2024
99

Elevii de clasa a XII-a și a XIII-a seral încep luni simularea examenului de Bacalaureat. Simularea se va organiza în peste 1.320 de unități de învățământ și va implica ...