Sănătatea unui tânăr dintr-o comună din Botoșani depinde de ajutorul semenilor

Sănătatea unui tânăr dintr-o comună din Botoșani depinde de ajutorul semenilor

Mihai Ionuț Ciobanu este un tânăr în vârstă de 22 de ani din comuna Cordăreni, județul Botoșani, absolvent al Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Iacob” , care are mare nevoie de ajutorul semenilor.

Încă de la naștere, el a primit diagnosticul de picior varus equin congenital bilateral, o malformație la ambele picioare care îi răpește dreptul de a se bucura și de anii tinereții.

Copilăria și-a petrecut-o  mai mult prin spitale, fiind supus unor intervenții chirurgicale care nu l-au ajutat prea mult. Crescut doar de bunici de la vârsta de 7 ani, Mihai a trebuit să continue investigațiile medicale dar situația financiară precară l-a împiedicat să facă demersuri în acest sens.

Tânărul are nevoie de o nouă intervenție chirurgicală la o clinică din București pentru a i se monta în picior o placă metalică cu scopul de  a-i ușura deplasarea. Recuperea medicală dar și intervenția chirurgicală necesită costuri financiare pe care tânărul nu și le poate permite din venitul său lunar  de doar 350 lei.

De cazul său se ocupă Simona Elena Șuhan, polițista de frontier din Dorohoi recunoscută pentru actele sale de binefacere, care lansează un apel umanitar de a ajuta acest  tânăr mai puțin norocos.

Iată povestea de viață a lui Mihai Ionuț Ciobanu prezentată de Simona Elena Șuhan:

„Facem un apel umanitar pentru un tânăr în vârstă de 22 ani, absolvent al Seminarului Teologic Liceal Ortodox Sfantul Ioan Iacob Dorohoi, promoția 2018, pe nume Mihai Ionuț Ciobanu.

Încă de la vârsta de 7 ani, tânărul este crescut doar de bunici în satul Slobozia, comuna Cordăreni, județul Botoșani iar situația lor financiară este dificilă.

Mihai Ciobanu a primit diagnosticul crunt la naștere: malformație la ambele picioare - picior varus equin congenital bilateral.

De-a lungul copilariei au survenit mai multe intervenții chirurgicale, alungire părți  moi și ghips-uri, dar se pare că acest chin nu a luat sfârșit.  Mihai trebuie să continuie investigațiile medicale, operațiile chirurgicale în care se va pune placa metalică și șuruburi, recuperări medicale și are nevoie de ajutorul nostru financiar pentru a putea merge pe picioarele sale. Aceste intervenții chirurgicale se vor face la Bucuresti, la recomandarea medicului specialist, fiind operații foarte grele cu recuperare medicală.

Mihai a mai făcut un apel umanitar în luna august 2020, prin Robert Adăscăliței, de la Grup Voluntari Dorohoi, care-mi sunt mereu alături și cu care colaborez, dar suma strânsă  a fost insuficientă.

Mihai Ciobanu este cântăreț la biserica din Parohia satului Dumeni, județul Botoșani și nu-și dorește decât să poată merge pe picioarele sale, să înceteze durerile crâncene și să ajungă preot de mănăstire în viitor.

Cu lacrimi în ochi mi-a spus că el este bâlbâit dar atunci când cântă în corul bisericii se întamplă o minune și bâlbâiala dispare.

Nu are o situație financiară foarte bună. Mihai doarme în aceeași cameră cu bunicii, pe soba. Nu are un pat al lui și și-ar dori foarte mult să aibe o cămăruță proprie.

Are un venit lunar de 350 lei, reprezentând un ajutor de handicap pe care și l-a făcut în luna mai 2020, neștiind că are acest drept cu anii în urmă, având aceasta boala din copilărie.

Mihai ar mai avea nevoie de haine mărimea L-XL și încălțăminte lejeră mărimea 41, pijamale si cele necesare pentru internarea în spital. Necesar i-ar fi și un scaun cu rotile, atunci când se va interveni chirurgical, ca să se poata deplasa.

Mihai are nevoie de ajutorul nostru, deoarece are de facut investigații chirurgicale la inima si picioare, RMN și apoi, dupa aceste analize, va fi programat la operatie”.

Persoanele care vor să ajute pot dona în conturile bancare deschise la BCR, pe numele CIOBANU IONUT MIHAI:

RO92RNCB0044167946410001(cont in lei)

RO54RNCB0044167946410006( euro)

Mai multe informații puteți obține la numerele de telefon puse la dispoziție:

Mihai Ciobanu: 0740.689.642;

Simona Elena Șuhan: 0762.225.673;

VOLUNTARI DOROHOI : 0759.572.934 (Robert) și 0757.942.249 (Vlad)

 

 

 

Spune-ne opinia ta