"Credeţi că nu avem tineri la fel de valoroşi cum au fost şi generaţiile din urmă?"

"Credeţi că nu avem tineri la fel de valoroşi cum au fost şi generaţiile din urmă?"
Din punctul meu de vedere, mi se pare că avem un oraş frumos, dar nu prea ştim să punem in valoare ce avem. În privinţa turismului ar trebui dezvoltat, mai ales că avem obiective importante. Să nu uităm că în acest orăşel micuţ cum este s-au născut nume mari cum ar fi George Enescu, Mihai Eminescu, Ştefan Luchian, Nicolae Iorga şi poate încă mai sunt nume mari de care nu vrem să ştim sau dacă ştim nu le mai dăm importanţă.

Nu se face nimic pentru recunoaşterea acestor nume, spre exemplu Ipoteştiul este un loc uitat de lume, nici lacul nu mai este cu nuferii aşa cum ne spunea poetul. Nu mai este locul unde te poţi încărca cu energie pozitivă, eşti nevoit să mergi departe de oraş undeva la munte (dacă ai bani,bineînţeles), s-a uitat şi de satul lui George Enescu (Liveni), de livada din care muzicianul asculta păsările, totul este pustiu, nu se mai vizitează de ani buni acele locuri de copii sau chiar de noi toţi. Suntem mulţi care preferăm să ieşim din judeţ pentru a ne recrea, pentru că la noi "nu ai ce vedea", sărăcia e cruntă, lume necăjită, poate fără casă sau fără ce pune pe masă.

În primul rând, industria este la pământ, locuri de muncă din ce în ce mai puţine şi acele parcă mai prost plătite pe zi ce trece. Tinerii nu au siguranţa zilei de măine, nu au locuinţe aşa cum au avut părinţii noştri, acum trebuie să munceşti în alte ţări pentru doi bani care tot nu îţi ajung, şi cât trebie să suferi pentru ei. În primul rând mi se par dezavantajaţi tinerii care încă mai reuşesc să termine o facultate recunoscută, nu sunt apreciaţi şi încurajaţi pentru meritele lor.

Credeţi că nu avem tineri la fel de valoroşi cum au fost şi generaţiile din urmă? Dar nu are cine să îi susţină, să îi încurajeze, să îi aprecieze. De aceea poate unii din ei urmează alte căi mai puţin bune, pentru că nu au preocupări, nu au cu ce să îşi umple timpu.Trebuie făcut ceva şi pentru,noi cei tineri care încă ne dorim să susţinem oraşul frumos şi plăcut.

Ar trebui valorificate produsele din judeţul nostru, la tîrguri, expoziţii aşa cum sunt cunoscute şi alte judeţe cu produse autohtone. Să putem şi noi cumpăra produse proaspete şi bune de la noi, şi mai acceptabile la preţ ca altele aduse din alte regiuni,să încercăm să dezvoltăm ce avem.

În privinţa curăţeniei, în primul rând să învăţăm să păstrăm, să nu mai aruncăm hârtii pe jos atunci când mâncăm ceva sau să distrugem coşurile de gunoi, doar aşa putem avea un oraş curat păstrândul noi. Să nu mai distrugem mobilierul din parcuri sau să rupem pomii abia plantaţi, dacă ne dorim un oraş plin de verdeaţă, la fel şi florile abia plantate. Să ne învăţăm să păstrăm ce avem, şi după aceea să mai cerem. 

Să încercăm să punem în valoare bunătatea din noi.


(Anca Humelnicu)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mașină răsturnată în șanț, șofer preluat de polițiști și dus urgent la spital!

astăzi, 10:00
124

Miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier care se deplasau pe D.N. 29C, în comuna Cândești, au observat un autoturism răsturnat în afara părții carosabile....

Razii cu mascați în trei zone ”fierbinți” din Botoșani, au fost instituite și filtre rutiere!

astăzi, 09:47
53

În cursul zilei de miercuri, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani, împreună cu cei ai Serviciului Rutier, Serviciului pentru Acțiuni Speciale și jandarmi au acționa...

Nu cumpărați niciodată aceste ouă din supermarket! Mulți români fac greșeala de a ignora acest sfat esențial

astăzi, 09:30
102

Ouăle reprezintă un aliment perfect, sunt hrănitoare și versatile, acestea putând fi mâncate la micul dejun, prânz sau cină. Cele mai populare ouă sunt cele de găină.La c...