O mamă din Botoșani luptă pentru viața singurului ei copil. Gabriel a primit un diagnostic nemilos! (Foto)

A venit pe lume într-o zi binecuvântată pentru creștinătate, Nașterea Maicii Domnului. Așezat sub ocrotirea Maicii, a primit numele Marian, la care părinții l-au adăugat și pe cel al Arhanghelului vestitor, Gabriel.

Pe 8 septembrie, Marian Gabriel a împlinit 13 ani. Nu a apucat să se bucure de începutul școlii, de revederea cu colegii de clasă. Vacanța de vară a petrecut-o prin spitale, de la Botoșani și Iași până în Turcia.

O durere, două… Și o tuse seacă!

În urmă cu câteva luni, nimic nu prevestea necazul crunt ce avea să se abată peste familia Aciobăniței, din Cristești. Semnele – timide și aparent ”nevinovate” – nu păreau să ducă spre un diagnostic atât de crunt.


În vară, înainte de a termina școala, Gabriel a simțit dureri ”într-o parte”, povestește mama.

”Am zis că o fi făcut efort. A durat câteva zile, i-am dat și ceva de durere, că am fost la medic, și i-a trecut. Apoi durerea s-a lăsat într-un picior, atunci am zis că o fi o febră musculară de la sport. Pe urmă a apărut tusea seacă. Atunci am făcut investigații mai multe, am venit la Iași și după biopsie am aflat totul”, spune mama cu glas stins.

Tusea i-a dus la spital și de acolo a început calvarul familiei. O familie deja greu încercată: tatăl lui Gabriel s-a stins din viață la doar 37 de ani, în urma unei boli chinuitoare.

”Gabriel abia terminase școala, începea vacanța de vară, când am ajuns în spital la Botoșani. După zece zile de antibiotic nu am văzut niciun fel de rezultat, mai mult, starea se agrava. De la Botoșani ni s-a recomandat să mergem la Iași pentru biopsie și mai multe investigații. Am mers la Iași, s-a făcut biopsia, apoi ne-au mutat pe oncologie. Eu la început nu mi-am dat seama ce înseamnă oncologie, apoi la trei săptămâni, după ce a venit rezultatul la biopsie, am primit diagnosticul”, povestește mama lui Gabriel.

Un diagnostic nemilos!

Verdictul a fost crunt: Tumoră Askin toraco-pulmonară dreaptă, o formă rară și agresivă de cancer.

Nu au vrut să accepte diagnosticul nemilos de la Iași. Au luat drumul spitalelor din Turcia.

”În Turcia am refăcut analizele de la zero. Am primit același diagnostic, același tratament ca la Iași. Am venit înapoi la Iași, în Turcia totul costă și noi nu avem putere”, spune mama.

Astăzi, Gabriel se află la Spitalul "Sf. Maria" Iași, unde urmează un tratament chimioterapic. Mama a renunțat la vechiul loc de muncă și a devenit asistent personal, pe un salariu minim pe economie ce se dovedește a fi insuficient pentru nevoile actuale ale familiei.  

”Trebui încurajat, să înțeleagă ce se întâmplă, obligatoriu ne gândim că va fi bine. Vorbim cu el, îi explicăm. Trebuie să facă șase ture de chimioterapie, suntem la a treia acum. Medicii sunt optimiști, după aceste șase ture vom repeta analizele pentru a vedea dacă este nevoie de operație sau va fi radioterapie”, explică mama lui Gabriel.

Gabriel are nevoie de ajutor!

Este suferința unui băiat de 13 ani, singurul copil al unei femei care deja și-a pierdut soțul. Gabriel nu știe de ce o boală cruntă i-a luat tatăl. Acum nu înțelege nici de ce nu mai poate merge la școală, alături de colegi. Îi place să pescuiască, să se plimbe cu trotineta.  

”Îi place și la școală, abia aștepta să înceapă, să își revadă colegii, profesorii”, spune femeia și glasul se scufundă într-o suferință pe care doar o mamă o poate înțelege pe deplin.

”Cei care îl cunosc pe Gabriel știu că este un băiat cum rar întâlnești: politicos, bun, sensibil și cu o inimă mare. E genul de copil care îți înseninează ziua doar printr-un zâmbet, printr-o vorbă frumoasă. Acum, însă, zâmbetul lui are nevoie de noi toți pentru a reveni”, spun și profesorii de la școală, cei care îl așteaptă pe Gabriel să revină în bancă.

Familia Aciobăniței are nevoie urgentă de sprijin financiar pentru a acoperi costurile tratamentelor și terapiilor necesare. Orice donație, fie ea cât de mică, reprezintă o rază de speranță pentru Gabriel.

UniCredit Bank

Cont: RO31BACX0000002604581000

Titular: Aciobăniței Marian Gabriel


(Cont în euro)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox, 27 septembrie: Sf. Ier. Martir Antim Ivireanul, Mitropolitul Ţării Româneşti; Sf. Mc. Calistrat şi Epiharia

astăzi, 07:00

Sfântul Antim s-a născut în Iviria (Georgia) pe la anul 1650, din părinţi dreptcredincioşi, Ioan şi Maria, primind la Botez numele Andrei. Crescut în duhul tradiţiei ortodoxe, ...

Specialiștii antidrog și polițiștii din Botoșani, în vizită educativă la elevii unui liceu din județ! (foto)

Thursday, 26 September 2024

Cu această ocazie, cei 70 de elevi prezenți și-au exprimat părerile cu privire la cauzele care conduc adolescenții către consumul de substanțe psihoactive și, împreună cu specialiștii ...

Un tânăr din Botoșani a rănit grav un câine, polițiștii l-au trimis în judecată!

Thursday, 26 September 2024

Din cercetări, a reieșit faptul că acesta, în luna martie a.c., în timp ce se afla în drumul public, ar fi lovit cu o bâtă un câine ce aparținea unui vecin. Exemplar...