O artistă din Botoșani are nevoie de ajutor. ”Fără aceste transfuzii de sânge, viața se sfârșește foarte rapid!”

Cântăreața de muzică populară din județul Botoșani a fost lovită de o boală cruntă. De-a lungul timpului, problemele s-au agravat, aceasta ajungând să facă transfuzii de sânge aproape zilnic.

O artistă din Botoșani are nevoie de ajutor. ”Fără aceste transfuzii de sânge, viața se sfârșește foarte rapid!”

Acum, Georgiana Cadinoiu are mare nevoie din nou de donatori. Tânăra este internată în Spitalul ”Sf. Spiridon” Iași, secția Hematologie.

 ”Vă rog mult să îmi fiți și de această dată alături!”

”Cred că v-ați obișnuit și de acum știți marea majoritate povestea mea în legătură cu problemele de sănătate! E o boală rea, care mă face să stau mai mult prin spital decât acasă și mă împiedică să fac multe activități pe care înainte le făceam cu ușurință. După cum bine știți, eu fac transfuzii de sânge foarte dese. Teoretic ar fi trebuit să fac la 4 săptămâni, dar în practică fac la două săptămâni cel mult, chiar la mai puțin de două săptămâni. Vin cu marea rugăminte la dumneavoastră, cei care puteți și aveți cum puteți dona sânge pentru mine, trebuie doar specificat numele meu”, este apelul făcut de Georgiana.

Are grupa de sânge II pozitiv, dar puteți dona orice grupă de sânge. Cei care donați, sunteți rugați să îi scrieți și să îi trimiteți fotografia cu dovada donării, ”fiindcă se cere ca dovadă la foaia de observatie, în caz contrar nu se ia în calcul”.

”Fără aceste transfuzii de sânge, din păcate, viața se sfârșește foarte rapid. Practic, aceste transfuzii ne țin în viață alături de cei dragi, chiar dacă este pentru o perioadă foarte scurtă. Am avut și astfel de momente când am fost la acel prag, dar cu ajutorul Bunului Dumnezeu sunt aici lângă voi și vă cer iar ajutorul. Vă rog mult să îmi fiți și de această dată alături! Maica Domnului să vă acopere cu Sfântul ei Acoperământ! Va îmbrățișez cu mult drag!”, este mesajul pe care Georgiana îl transmite pe Facebook.

Georgiana nu este doar o tânără interpretă de muzică populară, ci și o asistentă medicală iscusită. Ea suferă de boala Rendu-Osler, o afecțiune ereditară caracterizată prin mici malformații vasculare diseminate. Pentru tânăra fată nu este nicio altă alternativă în ceea ce privește tratamentul, în afară de transfuziile de sânge și tratamentul simptomatic.

„Povestea mea e lungă. A început din copilărie, cu o simplă anemie, nu știu exact de la ce a pornit, dar aveam mereu sângerări nazale, iar de la vârsta de 10 ani am început să am menstruații lungi și abundente. De la 18 ani am început să fac transfuzii de sânge. La început erau rare, dar de vreo 4 ani au devenit din ce în ce mai dese, mai exact, lunare. Am și foarte multe intervenții chirurgicale. Scad foarte mult și leucocitele, ceea ce face ca organismul să nu aibă putere să lupte împotriva infecțiilor. Recent am intrat și într-o aplazie medulară, leucocitele fiind mai mici de 10 mii, care în mod normal ar trebui să fie între 40-100 de mii“, a povestit Georgiana Cadinoiu.

Pe lângă frumoasa voce pe care Georgiana o are, tânăra interpretă este foarte atașată de lucrurile tradiționale, create manual. Cântăreața lucrează obiecte artizanate pe care mai apoi le vinde către alți iubitori de frumos. Din cauza problemelor de sănătate, din sute de ore de spitalizare, Georgiana a prins o dragoste nemărginită pentru medicină, astfel încât a ales să devină asistentă medicală.

„Pe plan artistic, sunt cântăreață de muzică populară, meșteșug și compozitor. Scriu versuri, am chiar 3 piese ale mele, făcute de mine, numai orchestrația făcută de Rapsozii Vasluiului, iar alte două piese în lucru. Cât despre meșteșuguri, fac diverse modele ornamentale, mărțișoare, tablouașe, suporturi de flori ș.a.m.d. Dragostea pentru medicină a venit din iubirea pentru oameni, din dorința de a face bine, de a împrăștia dragoste, dăruire și empatie. De mică avut nenumărate internări și, având modelele pozitive din jurul meu, m-a făcut să îmbrățișez și eu această profesie. Vine din suflet ceea ce fac. Ajut cu mare drag orice om, cu ce pot și cât pot”, a mai spus tânăra interpretă.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

El este cel mai scump „fotograf” din Botoșani, o poză depășește 1300 de lei!

astăzi, 12:49
317

Cel mai scump „fotograf” vine din Botoșani. Mai exact, de la Biroul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani.O poză făcută de el îi face pe...

Apă întreruptă și restricții în Dorohoi și alte două localități din județ!

astăzi, 12:25
83

Urmare a avariei produse în zona localității Dolina pe conducta din oțel Ø 600 mm, S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani va restricționa furnizarea apei, astăzi 08 mai 2024, încep&a...

Elevi și profesori din Botoșani premiați la concursul „Student pentru o zi” de la Suceava!

astăzi, 12:19
54

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a organizat, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Suceava, cea de-a XIII-a ediție a Concursului interjudețean pentru licee...