Imobilizată la pat de ani întregi și abandonată de copii, o femeie dintr-o comună din Botoșani are nevoie de ajutorul semenilor

Imobilizată la pat de ani întregi și abandonată de copii, o femeie dintr-o comună din Botoșani are nevoie de ajutorul semenilor

Bunica Lucreția este o femeie din comuna Manoleasa, județul Botoșani, care se luptă cu boala și suferința de ani întregi. Femeia este imobilizată la pat din anul 2015 și trăiește în niște condiții greu de imaginat.

Deși are copii care ar fi trebuit să aibă grijă de ea, bătrâna își duce zilele în singurătate. Chiar dacă locuiește cu unul dintre fiii ei, femeia povestește că este lăsată singură în casă în fiecare zi, fără mâncare sau apă și fără ajutorul de care are atâta nevoie.

Din cele patru fete pe care Dumnezeu i le-a dat, niciuna nu se îngrijește sau se interesează de soarta mamei. Două dintre ele locuiesc în Năvodari, alta este stabilită în Italia, iar cea de-a patra locuiește în același sat cu mama sa, dar nu a mai vizitat-o de câțiva ani.

Astfel, zilele femeii se scurg în singurătate și tristețe, iar unica speranță pe care o vede ar fi ca Dumnezeu să-i ia zilele.

Impresionat de cazul Lucreției,  Daniel Câșlariu, coordonatorul Asociației „Grup Civic” Botoșani, a decis să ajute această femeie. Ea ar avea nevoie de lemne pentru a trece cu bine de această iarnă, alimente, scutece pentru adulți, iar un aragaz și o butelie i-ar fi extrem de utile.

Redăm, mai jos, povestea Lucreției prezentată de Daniel Câșlariu:

„Oameni dragi sufletului meu, vin în faţa dumneavoastră cu un alt caz disperat. Cuvintele sunt sărace în a exprima suferinţa şi chinul unei mame lăsată în voia sorţii de copii. Bunica este imobilizată la pat din 2015. Ea locuieşte cu fiul ei, dar acesta lucrează de dimineaţa până seara şi stă mai tot timpul singură. Mai are două fete stabilite în Năvădari şi una în Italia.

O altă fată locuieşte în acelaşi sat, dar, după cum spune bunica, nu a venit să o vadă de doi ani. „Am plâns şi m-am rugat la Dumnezeu să-mi scurteze viaţa”, spune bunica plângând. S-a învăţat cu suferinţa şi cu lacrimile. „Nu-mi trebuie mâncare. Vreau să mor pentru că nu mai am la ce trăi. Dacă aş muri, mi-ar părea bine. De ce să trăiesc, dacă nu are cine să mă caute? E tare bine dacă are cine te căuta. Băiatul pleacă la cinci dimineaţa şi vine la ora opt seara. Bogdaproste că aţi venit, am zis că nu mai vine nimeni la casa mea”, a spus bunica.

I-am adus alimente, diverse alte produse, inclusiv pachete cu pampers şi o saltea. I-am făcut şi focul pentru că am găsit-o în frig şi nemâncată. Cu greu mi-am stăpânit lacrimile şi din nou, pentru a câta oară, m-am întrebat unde sunt funcţionarii plătiţi de stat să facă protecţie socială. Pentru că este strigător la cer ca în judeţ să fie atâţia bătrâni şi atâţia copii care suferă din cauza sărăciei, bolilor şi indiferenţei semenilor.

Lacrimile bunicii au săpat urma adânci în sufletul meu.Mulţi dintre cei aflaţi în nevoie şi suferinţă au nevoie, dacă nu de ajutor, măcar de un om care să le deschidă zilnic uşa şi să-i întrebe ce mai fac. Mă întreb de multe ori, unde a dispărut bunătatea unor oameni, când au devenit atât de indiferenţi? Cum poţi să treci liniştit pe lângă casa unui bătrân, când ştii că e la pat şi poate suferă de foame sau de frig? De ce mulţi se gândesc doar la confortul personal?

Sunt poate întrebări fără răspuns. Eu fac apel la dumneavoastră, oameni dragi sufletului meu să ne fiţi alături pentru a o putea ajuta pe bunica în continuare. Haideţi să răspândim bunătate şi să multiplicăm faptele bune!

Dumnezeu să vă răsplătească înmiit toate faptele bune! Mulţumesc frumos domnului Gurita Flavius  care a sprijinit încă o data Asociatia GRUP CIVIC Botosani. Bunica se află  în  comuna Manoleasa satul Zahoreni.

Speram ca într-un timp cât mai scurt să îi cumpărăm lemne  de foc,alimente pampers pentru o perioada mai îndelungată un frigider mic și un aragaz cu butelie.

Dacă si dumneavoastră doriți sa ne dați o mana de ajutor puteți dona cât de puțin aici:

IBAN-ul contului curent in LEI deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO03BTRLRONCRT0530156401.

IBAN-ul contului curent in EUR deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO50BTRLEURCRT0530156401.

IBAN-UL contului curent in GBP deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO08BTRLGBPCRT0530156401.

Codul Swift BTRLRO22.  Cu specificația Lucreția. Vă mulțumesc!”

 

Spune-ne opinia ta