Dramă în familia salvatorului de inimi, Vlad Plăcintă. Verișoara sa a fost diagnosticată cu o boală cumplită

Dramă în familia salvatorului de inimi, Vlad Plăcintă. Verișoara sa a fost diagnosticată cu o boală cumplită

Cosmina Bălășescu, verișoara botoșăneanului Vlad Plăcintă, președintelui Asociației „Salvează o inimă”, a fost diagnosticată cu Rabdomiosarcom embrionar, o formă de cancer agresiv care îi pune în pericol viața.

Calvarul fetei în vârstă de 14 ani a început anul acesta, la sfârșitul lunii ianuarie, când Cosmina a crezut că a făcut abces, pentru că avea o umflătură la o măsea ce îi sângera în mod repetat.

Din păcate, „abcesul” s-a dovedit a fi o tumoră canceroasă. Medicii din cadrul Spitalului de Pediatrie din Botoșani au fost cei care i-au dat cumplitul diagnostic. Părinții tinerei au sperat că poate situația se va îndrepta și nu va fi chiar atât de grav și au cerut mai multe opinii.

Din nefericire, atât specialiștii din București și Timișoara, dar și cei din America le-au confirmat diagnosticul.

Cosmina a fost dusă la un spital din Iași unde a început imediat chimioterapia, dar din cauza limitărilor sistemului sanitar de stat, părinții fetei au fost sfătuiți să caute soluții de recuperare în străinătate.

După nenumărate nopți nedormite, lacrimi și durere, părinții Cosminei au primit un răspuns din Turcia. Medicii din Istanbul o pot ajuta pe biata copilă dar familia trebuie să dispună de o sumă enormă: cei 94.650 de euro înseamnă extrem de mult pentru posibilitățile financiare ale familiei.

Vlad Plăcintă, coordonatorul Asociației „Salvează o inimă” , omul care a salvat de-a lungul timpului nenumărate vieți, a fost pus în situația neplăcută și dureroasă de a organiza o campanie umanitară pentru un membru al familiei sale.

Redăm, mai jos, mesajul transmis de Vlad Plăcintă pe rețelele de socializare:

„Nu v-aș fi scris niciodată aceste rânduri, dar mă aflu într-o situație disperată. În urmă cu câteva zile, verișoara mea  Cosmina Teodora, de numai 14 ani, a fost diagnosticată cu Rabdmiosarcom embrionar (o formă de cancer foarte agresivă).

Pentru a o salva trebuie să ajungă în Turcia, dar costurile ajung la 94650 euro ceea ce ne depășește cu mult posibilitățile financiare.

Nu am crezut niciodată chiar eu să ajung să vă cer ajutorul pentru un caz din familia mea.

Cu lacrimi în ochi vă rog să intrați pe: https://salveazaoinima.ro/cosmina-balasescu și să donați pentru Cosmina Teodora. Procedura este foarte simplă și transparentă. Cu ajutorul vostru, o putem salva pe Cosmina Teodora.!

Vă mulțumesc,

Vlad Plăcintă,

Președintele Asociației Salvează o inimă”.

Donații se pot face:

Denumire entitate:  Asociatia “SALVEAZA O INIMA”

Cont (IBAN) bancar:

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

Cont Euro: RO28BTRLEURCRT00W8287001

CONT USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001

COD SWIFT: BTRLRO22

COD BIC: BTRL

REVOLUT: 0752.753.540

Banca Transilvania Botoșani

Vă rugăm să specificați pentru transfer bancar numele  copilului -COSMINA BALASESCU

 

Spune-ne opinia ta