Apelul unei mame disperate să-și salveze unicul copil. „Viața lui depinde de o sumă de bani. Sunt un om cu puteri limitate”

Apelul unei mame disperate să-și salveze unicul copil. „Viața lui depinde de o sumă de bani. Sunt un om cu puteri limitate”

Doi părinți din Botoșani trăiesc o dramă, de când unicul lor copil a fost diagnosticat cu o formă rară de tumoră pe creier. Boala de care suferă Doru a fost descoperită în urmă cu trei luni, iar operația de care are nevoie pentru a supraviețui, nu poate fi făcută în țară. „Te uiți la propriul copil și ești legată de mâini”, spune mama.

Soluția este o intervenție chirurgicală într-o clinică specializată din Turcia, care costă 28.000 de euro. Familia cere ajutorul semenilor pentru a-l putea salva pe Doru.

Ancuța, mama tânărului, a explicat că suma necesară pentru operație și deplasare depășește posibilitățile financiare, ea lucrând ca vânzătoare într-un magazin, iar soțul său câștigându-și pâinea din șoferie. Cei doi locuiesc cu chirie, iar salariile asigură doar întreținerea familiei. De trei luni, Ancuța nu mai poate stăvili gândurile negre.

„Te cuprinde frica și toate gândurile negre vin peste tine la aflarea acestui diagnostic, singurul tău copil suferă de o boală nemiloasă și gravă, o tumoare foarte rară a sistemului nervos central. Ce să faci, unde să mergi, de unde să începi... Din păcate, o astfel de tumoră nu poate fi operată cu succes la noi în țară, fiind localizată în profunzimea creierului. Singura șansă a fost o clinică din străinătate, unde intervenția chirurgicală este posibilă, iar prognosticul este unul încurajator. Există însă o mare problemă – fiind vorba de o clinică privată și de o operație complicată, costul este unul foarte ridicat pentru o familie obișnuită. Pentru a supraviețui și a avea o șansă la recuperare, Doru are nevoie de 28.000 de euro. Sunt disperată”, a spus mama lui Doru.


Neavând timp la dispoziție, Ancuța a apelat la Asociația „Salvează o inimă”, care strânge bani în prezent pentru salvarea băiatului de 16 ani. Orice donație făcută în conturile organizației îl aduce pe Doru mai aproape de viața normală de dinaintea diagnosticului.

„A fost un mic ghemotoc, acum e mai înalt decât mine. L-am crescut cu drag, dar și cu greu, l-am ferit de tot ce era rău și am făcut tot ce mi-a stat în putință ca el sa fie bine, asta până când „buba” ce o are în căpșor și-a făcut simțită prezența și viața îmi arată că sunt doar un om și am puteri limitate. Te uiți la propriul copil și ești legată de mâini”, spune Ancuța.

Donații se pot face în conturile Asociației „Salvează o inimă”, deschise la Banca Transilvania Botoșani, cu mențiunea DORU BLANARIU:

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

Cont Euro: RO28BTRLEURCRT00W8287001

CONT USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001

COD SWIFT: BTRLRO22

COD BIC: BTRL

REVOLUT: 0752.753.540

„Doruțu merită o șansă la viață! Fiți cadoul lui de Moș Nicolae”, transmite Ancuța către oamenii care pot sări în ajutor.

 

Spune-ne opinia ta