Ajută un copil să înceapă școala! Campania „Ghiozdonel”, în sprijinul a zeci de elevi sărmani din mediul rural

Ajută un copil să înceapă școala! Campania „Ghiozdonel”, în sprijinul a zeci de elevi sărmani din mediul rural

Școala se apropie cu pași repezi iar pentru sute sau chiar mii de copii din mediul rural acest lucru nu reprezintă motiv de bucurie. Proveniți din familii cu situații financiare precare, copilașii nu vor avea nici anul acesta posibilitatea de a întâmpina noul an școlar așa cum se cuvine.

Pentru mulți dintre ei visul de a avea un ghiozdan nou, un penar cu un personaj preferat, carioci, stilou sau caiete reprezintă doar un țel greu de realizat în condițiile în care părinții lor abia dacă reușesc să le asigure o masă caldă.

Îngeri cu aripi frânte, micuții vor fi poate, și anul acesta, la un pas de abandon școlar, iar ceea ce ar fi trebuit să-i scoată din sărăcie se va pierde undeva între vis și realitate.

Mulți dintre ei trăiesc în condiții greu de imaginat, iar sărăcia care îi înconjoară le ia dreptul de a spera la o viață mai bună. Stă în puterea noastră de a-i ajuta și de a contribui  la schimbarea unui destin crunt.

Anul acesta, Asociația „Grup Civic” Botoșani vine din nou în sprijinul acestor copii sărmani și inițiază campania umanitară „Ghiozdănel”. Daniel Câșlariu, liderul asociației, intenționează să ajungă la 50 de copii din mediul rural proveniți din familii defavorizate care vor avea bucuria de a începe noul an școlar cu un ghiozdan complet echipat.

„Cu ajutorul lui Dumnezeu, sâmbătă, 21 august 2021, vom merge în comuna George Enescu, județul Botoșani unde am identificat 20 de familii defavorizate care au în grijă copii, în unele cazuri și câte șapte și vor primi alimente, dulciuri, hăinuțe și jucării. Vârstele copiilor sunt cuprinse între 1 și 17 ani, însă extrem de mulți au vârsta școlară iar luna viitoare vor avea nevoie de un bagaj minim pentru începerea școlii.

Este nevoie de 50 de ghiozdane cu rechizite pentru tot atâția copii din mediul rural. Singur nu pot face asta, ci doar alături de dumneavoastră, botoșănenii mei, care de-a lungul anilor ați răspuns la fiecare strigăt de ajutor venit din partea mea. Eu sunt un simplu mesager al copiilor cărora le-a fost răpită copilăria, al bătrânilor abandonați în case sau al persoanelor care au diverse afecțiuni medicale și nu se pot îngriji singuri. Povara lor devine mai ușoară dacă noi preluăm câte puțin, prin ajutorul pe care îl putem oferi semenilor noștri.”, este mesajul transmis de Daniel Câșlariu, coordonatorul Asociației „Grup Civic” Botoșani.

Persoanele care doresc să sprijine financiar acest proiect pot dona în conturile Asociației „Grup Civi”:

IBAN-ul contului curent in LEI deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO03BTRLRONCRT0530156401.

IBAN-ul contului curent in EUR deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO50BTRLEURCRT0530156401.

IBAN-UL contului curent in GBP deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO08BTRLGBPCRT0530156401.

Codul Swift BTRLRO22.

De asemenea, rechizitele pot fi achiziționate personal iar de ridicarea lor de la domiciliu se vor ocupa voluntarii asociație, printr-un apel la numărul de telefon 0759. 362.916.

 

Spune-ne opinia ta