Schimb acid de replici între Budăi și Iftime. „Gândiți-vă la politicieni care au școala făcută anapoda, nu dau nume”

Un schimb de replici acide a avut loc, în timpul dezbaterii electorale organizate de Asociația pentru Dezvoltare Umană (ADU), derulată miercuri după-amiază, între președintele Camerei de Comerț, Valeriu Iftime, și fostul ministru al Muncii Marius Budăi.

În contextul discuțiilor axate pe nevoia de reformare a educației și a sistemului de învățământ, finanțatorul FC Botoșani a avut o serie de interpelări, dintre care una a făcut aluzie la lipsa unor studii serioase în ceea ce îl privește pe candidatul PSD pentru un nou mandat de deputat.

„Dacă vă gândiți să avem o școală de înalte studii politice, care să învețe, să educe politicienii români. Dacă credeți cu adevărat că școala este baza unui politician și dacă sunteți convins că doar un CV cu adevărat coerent și complet poate crea un om, care decide și poate elibera legi... Eu cred că școala este atât de importantă încât uneori politicienii o ignoră atunci când sunt la putere, o discută foarte frumos în afară, dar o respectă cu mult mai puțin atunci când au puterea. Gândiți-vă la politicieni care au școala făcută anapoda, nu dau nume, respect pe toată lumea”, a fost interpelarea lui Iftime.

Vizibil iritat, Marius Budăi a replicat că observația președintelui Camerei de Comerț este doar o opinie și că diferă față de viziunea împărtășită de către cel din urmă, în perioada în care deputatul era ministru al Muncii.

„Dacă vreți să spuneți că toți politicienii tratează superficial, este strict opinia dumneavoastră. Îmi aduc aminte că în perioada în care eram ministru aveați alte opinii și știu că am răspuns doleanțelor mediului de afaceri, nu numai botoșănean, cât și în întreaga țară, cu promptitudine. Nu știu dacă să-l iau sau să nu-l iau ca un atac la mine. Dar pentru că sunt și eu politician, mă includ în acest atac al dumneavoastră”, a răspuns Budăi.

Marius-Constantin Budăi, propus de PSD în 2018 pentru funcția de ministru al Muncii, în locul Liei Olguța Vasilescu, a fost ales deputat în 2016. Înainte de a accede în Parlament, a fost director al Casei Județene de Pensii din București. De asemenea, el a lucrat timp de 18 ani la Direcția de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din Botoşani. La vârsta de 36 de ani, a absolvit Facultatea de Finanţe şi Bănci din cadrul Universității „Spiru Haret”, unde a frecventat apoi și un materat (2008-2010) în managementul financiar-contabil al administraţiei publice.

Discuțiile dintre cei doi au făcut parte dintr-o dezbatere pe diverse paliere de interes, între patru candidați la Camera Deputaților și reprezentanți ai societății civile. Evenimentul a fost primul de acest gen derulat la Botoșani, fiind găzduit de Instituția Prefectului.

 

Spune-ne opinia ta