Părinții pot merge cu copiii la votare. Singura interdicție este legată de nepurtarea măștii la cei peste 5 ani

Părinții pot merge cu copiii la votare. Singura interdicție este legată de nepurtarea măștii la cei peste 5 ani

Părinții pot să intre cu copiii în secția de vot și în cabina de vot la alegerile locale de duminică. Iar acest lucru pentru că nu există nicio interdicție pentru ca părintele să nu aibă acces cu copilul.

”Pentru părinții care vor merge la alegerile locale, orice părinte care are lângă un copil își poate exercita dreptul de vot în aceleași condiții ca și până acum. Nu există o interdicție pentru ca părintele să nu aibă acces cu copilul. A fost o discuție la un moment dat, dacă ar putea să existe o astfel de interdicție la nivelul secțiilor de votare. Autoritatea Electorală Permanentă a menționat că de fiecare dată au fost aceleași discuții ca părinții să nu intre inclusiv în cabină cu copiii și atunci am explicat că nu poate fi interzisă o astfel de deplasare a părinților cu copiii la secția de votare pentru că există situații în care părintele nu-și poate lăsa copilul cu cineva acasă și atunci ar putea fi îngrădit dreptul la vot pentru acele persoane”, a declarat Constantin-Florin Mitulețu-Buică, președintele Autorității Electorale Permanente.

În schimb, dacă are până în vârsta de 5 ani, la fel ca în regulile de pandemie stabilite pentru starea de alertă, pentru copil nu este obligatorie purtarea măștii.

Peste vârsta de 5 ani, 5 ani împliniți, este necesară purtarea măștii, în aceleași condiții ca cele stabilite pentru starea de alertă, pentru pandemie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
94

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
60

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
212

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...