Ora 12.00: 14,39 % din totalul botoșănenilor înscriși pe liste au ajuns la urne!

Ora 12.00: 14,39 % din totalul botoșănenilor înscriși pe liste au ajuns la urne!

Ultimele date înregistrate la Biroului Electoral Central arată că la ora 12, la nivelul județului Botoșani, prezența la urne a fost de 52.895  persoane, ceea ce reprezintă 14,39 % din totalul celor înscriși pe liste.

Cea mai mare parte a celor care au fost la vot au peste 45 de ani, în timp ce tinerii nu s-au lăsat nici de această dată prea ușor convinși să participe la acest tur de scrutin.

Pe de altă parte, specialiștii încep deja să explice procentul mic de locuitori din zona Moldovei care ajung la vot.

În primul rând, prezența se calculează la numărul de cetățeni cu drept de vot domiciliați în județ, în timp ce populația rezidentă, cea prezentă de facto în județ, e mult mai redusă.

Apoi, populația cu drept de vot ce are domiciliul în județele Moldovei cuprinde un număr foarte mare de basarabeni ce sunt doar locuitori formali în zona, dar și foarte mulți emigranți, ce nu și-au schimbat domiciliul, deci figurează ca prezenți în România!

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
332

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
470

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
596

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...