Marius Budăi, PSD: „Îl susțin pe Lucian Trufin să înființeze școli de meserii în tot județul în parteneriat cu mediul de afaceri din fiecare zonă”

Marius Budăi, PSD: „Îl susțin pe Lucian Trufin să înființeze școli de meserii în tot județul în parteneriat cu mediul de afaceri din fiecare zonă”

Fostul ministru al muncii, deputatul PSD Marius Budăi, a explicat că programul „Școli de meserii” al lui Lucian Trufin a fost remarcat de presa și televiziunile naționale tocmai pentru că reprezintă o soluție ce poate fi multiplicată la nivel național, nu doar în Botoșani, pentru păstrarea tinerilor în țară.

Școala de meserii de mecanici agricoli din Vlăsinești pe care a înființat-o Lucian Trufin când era primar este un model de succes pentru păstrarea tinerilor în Botoșani și în fiecare județ din țară.

„Propunerea lui Lucian Trufin de a se înființa școli de meserii este o soluție simplă și verificată, care poate fi multiplicată peste tot în țară pentru a-i determina pe tineri să nu mai plece la muncă în străinătate. Îl susțin pe colegul meu, care candidează la funcția de președinte a Consiliului Județean să înființeze astfel de școli de meserii în mai multe zone din județ, în funcție de specificul activităților economice din fiecare regiune. Este o soluție dovedită care poate fi replicată oriunde în România, dar în special în zonele în care tinerii nu au foarte multe oportunități”, susține Marius Budăi.

(Comandat de Partidul Social Democrat - Organizația Județeană Botoșani, Realizat de SC Direct Research SRL, Cod Unic de Identificare mandatar financiar coordonator 21240002)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Lucrări avansate la noul sediu al Evidenței Populației din Botoșani!

astăzi, 10:21
60

Consiliul Județean implementează un proiect de peste 4 milioane de lei, prin care clădirea „Elena Doamna” este consolidată, reabilitată energetic și modernizată. Fondurile sunt atra...

Atelierele FILIT au ajuns la ediția a zecea, 15 traducători vor fi prezenți la Ipotești!

astăzi, 09:59
16

În anul 2024, prin proiectul cultural Atelierele FILIT pentru traducători, organizat de Muzeul Național al Literaturii Române Iași și Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de ...

Frații care dețin săli de jocuri de noroc și în Botoșani vând tot, care este motivul! „Experiența vastă de business ne va ajuta să facem o diferență semnificativă în...”

astăzi, 09:20
521

Frații Mihai și Sorin Doroftei, cunoscuți pentru afacerile din industria jocurilor de noroc, sub brandul Las Vegas, au vândut o parte din aceste afaceri, pentru a se concentra pe investițiil...