Liberalii botoșăneni, aproape de a produce o surpriză uriașă!

Scrutinul de duminică, 9 iunie 2024, a fost unul în care social-democrații au demonstrat că sunt o forță în administrațiile publice locale.

PSD câștigă detașat Primăria Municipiului Botoșani și pe cea din Dorohoi (65% față de 25%, cât a reușit PNL), însă pierde primării cu tradiție din județ.

Astfel, PSD a pierdut primăria din Vorona (Aurel Ștefan), din Lunca (Marcel Marcu), din Vf. Câmpului (Maria Huțu) sau Hudești (Viorel Atomei).

În schimb, pe măsură ce numărătoarea voturilor înaintează, liberalii se apropie tot mai mult de un succes aproape nesperat în urmă cu câteva luni: Valeriu Iftime ar putea câștiga președinția Consiliului Județean Botoșani în fața lui Lucian Trufin.

Amintim că, după miezul nopții, Cătălin Flutur și-a recunoscut înfrângerea în municipiului Botoșani, după ce numărătoarea paralelă a scos la iveală un scor covârșitor al contracandidatului său, Cosmin Andrei, care astfel obține cel de-al doilea mandat de primar, după încă două de viceprimar.

Alte rezultate din județ:

PSD: Dorohoi, Bucecea, Vlăsinești, Corni, Răuseni, Mihălășeni, Manoleasa, Albești, Frumușica, Ungureni, Cândești, Călărași, Mihăileni. Știubieni, Viișoara, Mitoc, Coțușca, Todireni, Românești, Coșula, Prăjeni, Hlipiceni, Hilișeu Horia, Dobârceni, Dimăcheni, Havârna, Drăgușeni, Săveni, Brăești, Cordăreni, Curtești, Dersca, Manoleasa, Răuseni, Tudora, Vlădeni, Vlăsinești, Vorniceni.
PNL: Vorona, Ibănești, Durnești, Flămânzi, Rădăuți Prut, Nicșeni, Vf. Câmpului, Ștefănești, Broscăuți, Hudești, Darabani, Copălău, Pomârla, Răchiți,
AUR: Trușești, Adășeni, Păltiniș
ADU: Sulița
Independent: Concești

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

„Trilogie autumnală”, expoziție de pictură și grafică pe simezele Colecției de Artă Botoșani!

Thursday, 17 October 2024

Lucrările etalate pe simeze au ca tematică principală peisajul, respectiv ilustrarea toamnei, în maniera în care anotimpul a fost perceput și redat cromatic, în tehnica preferat...

Se schimbă legea pentru șoferii în vârstă: Ce intenționează Uniunea Europeană!

Thursday, 17 October 2024

Un nou proiect de lege îi vizează pe șoferii cu vârsta de peste 70 de ani. Se discută dacă aceștia mai au abilitățile necesare pentru a conduce. Noul regulament aflat în dezba...

Ajutați câinii din Adăpostul Public Botoșani să câștige un tir cu mâncare!

Thursday, 17 October 2024

Momentan aproximativ 650 de patrupede se află la padocul municipiului, iar donațiile sunt singura lor sursă de hrană. Pentru a câștiga, avem nevoie încă o dată de sprijinul comunit...