Masajul este utilizat pentru reabilitare, prelungirea tinereții și rezolvarea problemelor musculo-scheletice. Nici un masaj de calitate nu poate fi înfăptuit fără un echipament adecvat.La ce să fii atent când alegi echipamente de masaj?
În primul rând, acordă mare atenție patului de masaj.
Din punctul de vedere al pacientului, aceste paturi masaj ajută la asigurarea confortului pe parcursul întregului tratament. Având în vedere diversitatea gamei actuale de mobilier medical, este logic să vorbim despre principiile unei bune selecții.
(Sursa de imagine: mirjana ristic damjanovic / Shutterstock.com)
Acordă atenție greutății și mobilității.
Unele paturi de masaj sunt proiectate pentru o greutate de aproximativ 350 kg. Acest lucru poate părea ciudat, dar gândește-te că masa suportă greutatea nu numai a pacientului, ci și a medicului. Astfel de modele sunt potrivite în special pentru medicii cu o constituție impunătoare. Pe de altă parte, uneori, un maseur trebuie să viziteze pacientul la domiciliu. În acest caz, mobilitatea are o mare importanță.
În prezent există multe opțiuni pentru modele ușoare, ușor de transportat și de pus în stare de funcționare.
O caracteristică specială a paturilor de masaj mobile este reprezentată de picioarele lor reglabile. Acestea au picioare cu accesorii din plastic, astfel încât podelele să nu fie deteriorate.
Atunci când sunt asamblate, acestea sunt suficient de compacte pentru a fi transportate cu ușurință chiar și în mijloacele de transport în comun. Picioarele acestor modele permit ca masa să fie fixată chiar și pe podele inegale. În acest scop, este disponibil un sistem de reglare.
Astfel, mai presus de toate, pune accent pe confortul pacientului. Apoi, ai grijă la durabilitatea materialului. Un design frumos este evident la prima vedere, dar este mai important să ne asigurăm că materialul de fabricație nu este predispus la abraziune și nu își pierde aspectul original în timp. În special, tapițeria trebuie să fie respirabilă. Exemplul clasic este pielea sintetică, care este deosebit de rezistentă. Culoarea sa poate fi adaptată la designul salonului.
La fel de important este și scaunul de masaj.
În timpul masajului, clientul trebuie să adopte o poziție naturală și să fie complet relaxat. Multe scaune de masaj au înălțimea picioarelor și a scaunului reglabilă în acest scop. De asemenea, modelele sunt adesea echipate cu tetiere căptușite și rafturi pentru mâini care pot fi înclinate.
Atunci când alegi un scaun masaj, ar trebui să acorzi atenție pernei toracelui. Acesta poate fi plată, ceea ce nu este întotdeauna confortabil pentru femei, sau curbată. Unele scaune sunt echipate cu role suplimentare care urmăresc anatomia corpului și asigură o poziție confortabilă în timpul masajului.
Capacitatea de încărcare este un parametru care este adesea trecut cu vederea, dar care determină durabilitatea scaunului, deoarece dacă este depășit, se va strica mult mai repede.
Materialul din care este confecționat trebuie să fie preferabil de calitate. Rama și toate elementele de susținere să fie realizate din metal durabil, deoarece va asigura fiabilitatea și durabilitatea scaunului. Unele fotolii de masaj sunt fabricate din lemn, ceea ce asigură o durabilitate și o stabilitate optimă.
În ceea ce privește tapițeria, pielea sau imitația de piele sunt considerate cele mai bune materiale, deoarece sunt practice de utilizat și ușor de curățat.
Poți alege dintr-o gamă largă de opțiuni de design și culoare. Poți alege un scaun de masaj pentru orice interior, iar printre culori se numără în special modelele albe populare.
Masajul vacuum.
Deseori, este folosit masajul vacuum. Aceasta este o tehnică de masaj mecanic care folosește presiunea negativă. Aerul este pompat în afara ventuzei, se creează un vid și pielea este aspirată. Diferența dintre presiunea din ventuză și cea din țesuturile corpului are un efect terapeutic.
(Sursa de imagine: Maksim Shmeljov / Shutterstock.com)
Cum alegi ventuzele pentru masaj?
Instrucțiunile privind modul de utilizare a acestor ventuze de masaj sunt atașate fiecărui model, deoarece există multe diferențe în funcție de material și de prezența unor dispozitive suplimentare pentru a crea presiune. Atunci când alegi, acordă atenție: numărului de produse din pachet; volumului și diametrului ventuzelor; materialului și disponibilității accesoriilor; costului mediu al unui articol din pachet.
Un astfel de masaj:
• Îmbunătățește circulația sângelui și aprovizionează cu oxigen țesuturile;
• Te scapă de celulită și te ajută să slăbești mai repede;
• Reduce umflarea prin eliminarea excesului de umiditate;
• Restaurează fibrele de colagen din piele și îmbunătățește funcția fibroblastelor, celulele responsabile de producerea colagenului;
• Relaxează mușchii, înlătură senzația de rigiditate;
• Accelerează recuperarea musculară după efort intens și leziuni;
• Reduce durerea.
Totuși, numai un maseur profesionist poate garanta un efect pozitiv.
Astfel, un echipament ales cu grijă este util pentru a îmbunătăți atât calitatea serviciilor prestate, cât și pentru comoditatea maseurului.