(P) Artech DRINK - Artech Wine pune orașul Botoșani pe harta vinului din România

(P) Artech DRINK - Artech Wine pune orașul Botoșani pe harta vinului din România

Eurosommelierul Daniel HAIDARLI, împreună cu sommelierul Marius Munteanu, cu sprijinul Asociației Somelierilor din România, aduc la Botoșani, la Popasul Cucorăni, Clubul Privat de Vin - ASR din România.
Data de 29 mai, ora 18:00, va marca un moment deosebit pentru pasionații de vin din Botoșani și nu numai, deoarece orașul se alătură celor cinci locații din România care fac parte din acest proiect marca Clubul Privat de Vin - ASR.

În București, Brașov, Constanța, Cluj Napoca, Timișoara și Botoșani, în aceeași dată, la aceeași oră, sommelieri, iubitori de vin, degustători și prezentatori de vin, cavaleri ai vinului, degustă vinurile cramelor din România.
Este o șansă unică pentru pasionații de vin din zonă să se bucure de o seară de excepție și să descopere vinurile produse la noi în țară.

Evenimentul va oferi participanților o oportunitate de învățare valoroasă, unde vor putea explora diverse soiuri, vor testa arome și buchete complexe. Degustătorii vor avea ocazia să interacționeze cu experți în domeniu și să primească informații prețioase.

Artech Wine, Evenimente Artech Wine din Botosani vor demonstra că și Botoșaniul poate să se ridice la înălțimea standardelor impuse de profesioniștii din industria HoReCa, prin organizarea acestui eveniment marcant.
Acestei experiențe inedite i se vor alătura și câțiva invitați speciali, colaboratori dar și o parte dintre organizatorii și câstigătorii concursului MAREA DEGUSTARE de la Iași care vor împărtăși din cunoștințele lor și mai ales, din planurile lor de viitor.

În lumea vinurilor, pasionații și specialiștii în degustare sunt întotdeauna în căutarea noilor descoperiri și tendințe din lumea viticolă. Pentru a facilita acest proces de explorare și analiză, profesioniștii Asociației Somelierilor din România (ASR) împreună cu Daniel HAIDARLI, manager Artech Wine și sommelierul Marius Munteanu aduc la Botoșani Clubul Privat de Vin - ASR din România.

Această oportunitate oferă tuturor celor implicați posibilitatea de a evalua cu atenție vinurile, alături de cramele partenere și distribuitorii autorizați. Scopul acestui proiect este de a da startul unei analize minuțioase, unde calitățile și caracteristicile fiecărui vin sunt evaluate cu seriozitate. Criteriile de acces la această degustare reprezintă o modalitate prin care membrii ASR își propun să selecteze persoanele interesate și dedicate, care vor contribui la dezvăluirea și promovarea vinurilor din anul viticol 2023.

Profesioniștii din domeniul ospitalității se alătură cu entuziasm în demersul de a promova și de a încuraja cunoașterea vinurilor. Prin întâlniri de acest gen, prin degustări atent selecționate și implicare activă în comunitate, Botoșaniul și industria HoReCa din oraș aduc contribuția lor pentru a consolida această cultură viticolă și a încuraja evoluția pasionanților și experților din acest domeniu.

Răzvan Haidarli va purta invitații într-o călătorie captivantă a consumului de alcool în lume, aducând în prim-plan evoluția și schimbările comportamentelor consumatorilor. Unul dintre aspectele pe care le va aborda în mod special este afinitatea pentru consumului de vin rozé. Prin prezentarea sa, va oferi o perspectivă cuprinzătoare asupra tendințelor actuale în consumul de alcool și schimbările în preferințele consumatorilor în ceea ce privește cocktailurile, cu un accent deosebit pe cele realizate cu vin.

Câștigătorul locului 1 al concursului Marea Degustare de la Iași, împreună cu câștigătorii locurilor 2 și 3, atât la individual cât și la echipe, vor împărtăși o experiență unică cu publicul, dezvăluind secretele vinificației bio și povestind despre Domeniul Bogdan, o locație deosebită dedicată producerii de vinuri organice, despre vinul fără alcool, despre resveratrol, despre tradiții, despre vinul făcut acasă, dar și multe alte subiecte interesante.
Un alt aspect fascinant care va fi abordat este influența fazelor lunii asupra vinificației.

Specialiștii vor explica cum ciclurile lunare pot afecta diverse etape ale procesului de vinificație, de la recoltare la fermentație și maturare. Vor dezvălui modul în care se utilizează cunoștințele despre fazele lunii pentru a optimiza calitatea și atributele vinurilor produse.

În lumea competitivă a industriei ospitalității, excelența în serviciile HoReCa este o adevărată provocare. Este un standard înalt care nu poate fi atins de oricine, ci doar de cei determinați să se dedice în totalitate acestui scop.

Cu experiența lui Daniel HAIDARLI și colaborarea cu reprezentanții restaurantelor partenere, prezentarea va oferi un cadru propice și captivant în care participanții vor putea să descopere și să înțeleagă în profunzime ceea ce înseamnă un vin bun, un vin valoros și cum se alcătuiește corect un meniu de vinuri.

Daniel HAIDARLI, manager Artech Wine: "Excelența în serviciile HoReCa nu este un lucru ușor de atins și nu este destinată tuturor. Aceasta nu se adresează celor care abordează cu superficialitate și subiectivism serviciile din industria ospitalității. Este adresată acelora care sunt dispuși să investească timp și efort în instruire, să se educe atât pe ei înșiși, cât și pe clienții lor. Schimbarea mentalităților și obișnuințelor nu este o sarcină ușoară."


 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
402

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
715

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
198

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...