(P) 10 lecții memorabile despre bani pe care părinții ar trebui să le predea copiilor lor înainte de adolescență

(P) 10 lecții memorabile despre bani pe care părinții ar trebui să le predea copiilor lor înainte de adolescență

   sursa: unsplash.com

Sunteți profesorul numărul unu al copilului dvs în ceea ce privește chestiunile legate de bani. În caz contrar, cineva va deturna această șansă și îi va înșela în scopuri egoiste.
Așadar, care sunt cele mai importante lecții pe care ar trebui să le predați copiilor dumneavoastră despre bani? Am compilat cele mai importante zece lecții pe care copilul tău trebuie să le învețe de la tine cu privire la bani.

1. De unde vin banii

Informați copilul că banii nu vin de la bancă sau de la un bancomat. În schimb, spuneți-i că băncile și bancomatele sunt doar instrumente care gestionează banii dumneavoastră. Învățați-vă copilul că munca voastră justă este adevărata sursă de bani. Îți schimbi bunurile sau serviciile valoroase pentru a câștiga bani.
În acest fel, copilul dvs. va înțelege că banii se câștigă și va îmbrățișa disciplina necesară pentru a începe să învețe cum să îi câștige. În acest stadiu, puteți începe să introduceți câteva sarcini pe care copilul să le îndeplinească în schimbul banilor. Această abordare practică îl va ajuta să înțeleagă că banii pe care îi folosiți pentru a plăti pentru nevoile lor nu cresc în copaci.  

2. Scopul banilor

Să vă ajutați copilul să înțeleagă scopul banilor este, de asemenea, esențial. Explicați-i că singurul motiv de existență al banilor este acela de a facilita un schimb fără probleme de bunuri și servicii între oameni. Banii permit unui vânzător să transfere alimente din magazinele sale pe masa dumneavoastră.
De asemenea, îi permit unui medic să vă ofere servicii medicale ca mijloc de schimb. Informați-vă copilul că banii îi ajută, de asemenea, pe oameni să ducă o viață demnă, fără să fie nevoiți să comită infracțiuni sau să cerșească pentru a-și satisface nevoile.
Această înțelegere ajută la definirea valorii banilor. Ea purifică motivațiile greșite de a dori să aibă bani pentru a-i domina pe alții sau pentru a deveni popular.

3. Trăiți cu un plan

Copiii trebuie, de asemenea, să învețe despre planificare. Ar trebui să-i învățați că planificarea este una dintre cele mai bune modalități de a lăsa banii să lucreze pentru dumneavoastră. Insuflați-le conștiința necesară planificării financiare prin intermediul bugetului. Învățați-i pe cei mici că nu ar trebui să cheltuiască niciun ban fără să-l planifice.
De exemplu, dacă copilul dorește să cumpere o bicicletă de 200 de euro, poate nota această idee ca proiect și poate începe să planifice cumpărarea ei prin economii. Îi puteți da niște sarcini de făcut și îl puteți recompensa pentru rezultat. Copilul poate să ia cei 200 de euro și să cumpere bicicleta pentru că a planificat-o de-a lungul timpului.

4. Evitați cumpărăturile impulsive

În conformitate cu lecția anterioară, învățați-vă copiii să nu cumpere niciodată nimic din impuls. Învățați-i să planifice fiecare achiziție. Evitarea cumpărăturilor impulsive îi va scuti de consecințele pe termen lung ale indisciplinei financiare. De asemenea, îi ajută pe copii să învețe virtutea gratificării întârziate, care este indispensabilă dacă vor ajunge să controleze mai mult capital. În acest fel, copilul tău va crește pentru a deveni un administrator financiar mai bun.

5. Puterea întocmirii bugetului

Pe măsură ce copiii cresc, permiteți-le să învețe bugetarea. Înțelegerea unui buget adecvat este o abilitate de viață esențială, deoarece îi ajută să știe de unde vin și unde se duc banii. Puteți face acest lucru mai practic prin includerea copiilor în procesele simple de bugetare a familiei. De exemplu, îi puteți chema să participe la crearea bugetului lunar al familiei pentru cumpărături.
Această includere le arată cât costă fiecare articol din casă. De asemenea, creează o bună sesiune de legătură, în care copiii învață că banii câștigați de părinți sunt banii noștri, nu doar banii lor, pentru că ei i-au câștigat.

6. Înțelepciunea de a trăi fără datorii

De asemenea, ar trebui să vă învățați copiii înțelepciunea și frumusețea de a trăi o viață fără datorii. Milioane de tineri europeni termină facultatea cu o povară de datorii. Ei acumulează împrumuturi studențești și datorii de credite online care le paralizează finanțele chiar înainte de a se instala în carieră.
Din fericire, vă puteți instrui copiii să înceapă să economisească pentru facultate când sunt încă tineri. Puteți obține o poliță educațională pentru copiii dumneavoastră și îi puteți învăța această lecție practic. Copiii dumneavoastră vor face ceea ce faceți mai mult decât ceea ce spuneți. Dacă văd o astfel de măsură pusă în aplicare, îți vor urma sfatul de a evita capcanele datoriilor precum cardurile de credit.

7. Valoarea economisirii

Învață-ți copiii valoarea economisirii pentru achiziții neesențiale și pentru o zi ploioasă atunci când sunt încă mici. Nu există o modalitate mai bună de a le insufla această lecție decât deschiderea unei bănci sau a unui cont în care să poată economisi bani. În acest fel, explicațiile pe care le dai cu privire la modul în care funcționează economiile și investițiile cad pe un teren fertil la care se pot raporta.

8. Frumusețea și virtutea de a dărui

Nu uita să îți înveți copiii frumusețea și virtutea de a dărui. Nu este suficient ca ei să știe cum să facă bani sau să-i înmulțească. Dincolo de acestea două, este și mai frumos dacă învață cum să îi facă pe alții beneficiari egali ai banilor lor și să își folosească banii câștigați cu greu pentru a multiplica fericirea în viața altora. Această formare este apogeul adevăratei administrări financiare.

9. Învățați-i să devină antreprenori

Lecțiile tale despre bani ar trebui, de asemenea, să îi pregătească pe copiii tăi să exploreze antreprenoriatul. Unii oameni nu au fost niciodată concepuți să lucreze pentru alții ca angajați direcți. Prin urmare, nu îi pregătiți doar să învețe cum să câștige și să gestioneze salarii. În schimb, aflați cine are antreprenoriatul în sânge și încurajați-i să creeze locuri de muncă atunci când vor absolvi. Pregătiți-i să creeze locuri de muncă dacă nu le pot găsi.

10. Banii nu sunt totul

În cele din urmă, învățați-i una dintre cele mai uitate lecții despre bani - că banii sunt ceva important, dar nu sunt totul și nu vă pot oferi tot ce aveți nevoie în viață. Faptul că nu le spuneți copiilor acest adevăr îi transformă în „go-getters” care sunt gata să facă orice pentru a câștiga bani, fără să le pese cum îi câștigă.
Învățați-vă copiii că banii nu pot cumpăra viața, pacea, bucuria, fericirea, prietenii buni și o familie iubitoare care să vă fie alături atunci când banii dau greș. Informați-i că banii sunt aici pentru a-i ajuta să-i servească și să aibă grijă de ceilalți, dar nu să-i domine sau să-i disprețuiască.

Observații de încheiere

Iată cele mai memorabile zece lecții despre bani pe care copiii dvs. trebuie să le învețe de la dvs. înainte să ajungă la adolescență. Mingea este în terenul tău pentru a deveni cel mai bun antrenor și model de urmat al copilului tău în ceea ce privește banii.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campanie de informare a elevilor cu privire la normele de siguranță, desfășurată de jandarmi în Botoșani și în alte două localități!

Saturday, 7 September 2024

Activitatea s-a desfășurat în cadrul campaniei de informare „Școli în siguranță", premergătoare deschiderii anului școlar 2024 – 2025, și a constat în discu...

Transportul copiilor în mașină: Ce spune Codul Rutier!

Saturday, 7 September 2024

Dar, la fel de important, Codul Rutier stabilește de la ce vârstă au voie copiii în mașină, indiferent de locul pe care îl ocupă. Conform legii, copiii care nu au împli...

Valeriu Iftime: „Mergem înainte, la fel de hotărât!”

Saturday, 7 September 2024

Cam asta a fost reacția mea când am citit postarea doamnei Federovici, în care sunt acuzat de misoginism. Confuzie totală A trebuit să citesc de două ori ca să mă asigur că mintea n...